Reacties
idefixe 09 June / 2013 / 12:10
Op zich een goed ding. Met instructiefilmpjes op het basisniveau loop je wel het risico dat mensen gaan bezuinigen op praktijklessen ( of deze helemaal niet nemen) en dat werkt dan weer averechts.
Verder is het natuurlijk ook zo dat ( mits goed in de praktijk gebracht) de lessen van IKO , Watersportverbond en VDWS op inhoud ook helemaal in orde zijn. Het probleem ligt hem dan vaak in de praktische uitvoering. En dan zie ik met dit gebeuren niet meteen een toevoeging.
Slingshot , Gibbon

wazzaah 09 June / 2013 / 12:43
Filmpjes moeten natuurlijk een aanvulling zijn op de lessen, om thuis nog eens even te kijken. Vergeet ook niet dat een cursist in 9-12 uur een hele lading info krijgt.

Zag ook al een paar foutjes/minpuntjes dus zie het echt als aanvulling.
kitestart.nl - kitesurfen-op-terschelling.nl

wazzaah had een 5 sterren sessie in Terschelling Groene Strand met maar liefst 10 - 11 knots op zijn Vari Condor (2013)

Reyberi 10 June / 2013 / 10:57
top aanvulling..

toevallig vorige week nog self rescue moeten doen.. zo iets had ik niet bij de lessen geleerd. Gelukkig kijk ik veel filmpjes op het internet en had ongeveer het zelfde filmpje als hier boven gezien.
Ik kan aardig kiten ( denk ik zelf)... en had zo'n rescue nog nooit gehad.. eens moet de eerst keer zijn.
Na 1 keer het filmpje gezien te hebben kon ik de rescue goed uit voeren.. lijnen waren enig zins in contact (lijnen oprollen midden op zee is zwaarder dan het lijkt ). Eenmaal op het strand kon ik 5 min later weer het water op.

Dus ik vind het goed zulke filmpjes.. als je lessen zijn afgelopen kan je rustig verder oefenen mits je het veilig doet. (met ervaaring komt wijsheid.. ik heb mezelf geleerd in zo'n situatie niet in paniek te raken, want dan loopt het niet goed af.)

idefixe 11 June / 2013 / 12:27
Gelukkig hebben ze de boodschap er nu bijgezet:

Connect2Sailing 21 uur geleden

Kiteboarding is a practical sport where lessons are essential. It cannot be learned solely in a book, through a video, on a simulator or taught by a friend. There are some fundamental principles that need to be mastered in a structured order to avoid issues with your equipment impacting on other people or yourself.
Slingshot , Gibbon