Reacties
djeverest 14 April / 2014 / 20:09

Damn... hopelijk komt deze zoekactie tot een goed eind en wordt de kiter in veiligheid snel gevonden!

djeverest had een 4 sterren sessie in Scheveningen met maar liefst 14 - 20 knots op zijn F-One Bandit V (2012)

joystick 14 April / 2014 / 20:23

Dit klinkt  niet best. Hopelijk staat hij al ergens veilig op het  strand. Het water is nu nog koud zo vroeg in het jaar. Ik hou mijn hart vast...

joystick had een 5 sterren sessie in Lemmer met maar liefst 30 - 35 knots op zijn Ozone Instinct Sport II (2008)

djeverest 14 April / 2014 / 21:01

Ze zijn gevonden, jawel, 2 kitesurfers. Helaas ziet het er niet best uit. Beide vertonen ernstige onderkoelingsverschijnselen.

http://www.kustwacht.nl/nl/liveblog140414.html

20:44

De zoekactie wordt afgeblazen. De ene surfer voldoet aan de beschrijving van de vermiste surfer. De identiteit van de 2e surfer is niet bekend. De persoon is niet aanspreekbaar. Beiden hebben ernstige onderkoelingsverschijnselen. Transport naar het ziekenhuis is  nu het belangrijkste.

Alle eenheden worden bedankt en keren terug naar hun respectievelijke stations.

20:33

Op dit moment worden de gevonden surfers aan boord gehesen van de helikopter van NHV. Zij zullen worden overgebracht naar het Erasmus ziekenhuis in Rotterdam

20:25

Een van de reddingboten van station Stellendam heeft twee surfers aangetroffen op ongeveer 9 kilometer west van de kust van Voorne. Een surfer voldoet aan de beschrijving van de vermiste surfer. Nog onduidelijk waar de tweede surfer vandaan komt. Beiden zijn buiten bewustzijn. Een van de helikopters zal beide surfers overnemen voor transport naar een ziekenhuis.

20:14

Grote reddingboten zoeken buiten de banken en de kleine boten achter en tussen de banken. Daarboven de helikopters. Het Kustwachtvliegtuig is over 10 minuten ter plaatse en heeft inmiddels zijn zoekgebied doorgekregen. Een vaartuig van Port of Rotterdam is ook onderweg. Op het strand zoeken politie en brandweer en een kusthulpvoertuig van de KNRM.

djeverest had een 4 sterren sessie in Scheveningen met maar liefst 14 - 20 knots op zijn F-One Bandit V (2012)

CvdV 15 April / 2014 / 06:49

Kitesurfers maken het goed. Waren ervaren mannen die overvallen werden door een zware bui.

Wordt donateur van de KNRM, ze verdienen het!!

Last edit by: CVDV
Offline als het waait

CvdV had een 5 sterren sessie in Maasvlakte 2 met maar liefst 30 - 40 knots op zijn Airush Lithium (2014)

-Jeroen- 15 April / 2014 / 07:33

Diep respect voor de hulpdiensten! Dit is de rede waarom je donateur moet worden!

Veel sterkte voor de kiters!

joystick 15 April / 2014 / 08:10

Wat een geweldig werk van alle hulpdiensten! Goed om te lezen dat de surfers het goed maken...

joystick had een 5 sterren sessie in Lemmer met maar liefst 30 - 35 knots op zijn Ozone Instinct Sport II (2008)

Sleurhut 15 April / 2014 / 08:16

Mooi dat ze gered zijn. Hoop dat het goed met ze gaat!

 

Hoorde op het nieuws "twee ervaren kitesurfers" uit "1 uit Leiden en 1 uit Maastricht". Hoe ervaren met de zee en stroming ben je als je in Maastricht woont? Misschien heeft hij wel zijn hele leven in een vuurtoren gewoont en wassie net verhuist naar Maastricht hoor...maar dat komt toch even in me op {#emotions_dlg.confused.gif}

The Stig 15 April / 2014 / 08:20

Scheelde niet veel! Volgens nu.nl was de een al bewusteloos:

 

Een van de surfers had het bewustzijn verloren, de ander was amper aanspreekbaar. Ze worden met een helikopter naar het Erasmus MC in Rotterdam gebracht, melden de Kustwacht en de KNRM.

 

De surfers hebben mogelijk 4,5 uur in het water gelegen. Ze waren ernstig onderkoeld en zijn overgebracht naar het Erasmus MC in Rotterdam.

Met helikopters, boten, auto's en een vliegtuig werd al uren gezocht. De zoektocht richtte zich op één vermiste kitesurfer. Hij was 's middags samen met een vriend het water op gegaan en niet meer teruggekomen. De vriend sloeg alarm nadat hij een tijd tevergeefs had staan wachten op het strand.

 

Tijdens de zoekactie ontstond verwarring, vertelde een woordvoerder van de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij (KNRM) achteraf. Eerst werd een plank gevonden die niet van de vermiste surfer was. ''Toen de reddingsboot van Stellendam de eerste surfer vond, bleek hij niet aan het signalement van de vermiste man te voldoen. Dat was wel echt bizar''.

 

De surfer naar wie in eerste instantie werd gezocht, lag dichtbij de ander in het water. Wat er precies is misgegaan is onduidelijk.

 

Eagle-Jan 15 April / 2014 / 08:41

Het is echt een regelrechte wonder dat ze gevonden zijn, meer dan 3uur in een 5/3 mm wetsuit, zonder handschoentjes en schoentjes, kolkend water donkere pakken en een laag hangende zon, Petje af voor de Reddingsbrigade. Voor een iemand is nog meer een wonder omdat hij niet eens als vermist was opgegeven, hij is per toeval gevonden.

 

Wat je hier van kunt leren: niet in je eerste seizoens sessie in 25kts+ oefenen. Zeker niet met buien activiteit.

Niet ver uit de kant varen. Dan nog, op slufter heb je muien op 20m van de kant, t lijkt dicht bij, maar je haalt het simpel weg niet omdat de stroming gewoon te hard is

Niet met uitgaand tij op de Slufter varen als je niet weet wat je geologische/ meteorologische limieten zijn.

 

Mocht je in de shit belanden, probeer ten alle tijden niet je kite te lozen, tenzij, strikte noodzaak.

 

Oh ja en beginners hebben er zeker met de condities van gisteren echt niks te zoeken!!! Zag ze zelfs met een 12m oefenen op t water. Dit waren 2 naar verluidt redelijk ervaren kiters, ik vraag me nog steeds af wat er precies gebeurd is, t zal de wet van Murphy wel geweest zijn, dus wat hun voorval betreft ga ik ook niet speculeren, zij zullen hopelijk zelf met hun verhaal komen. Maar er hadden zo meer dan 5 man in de shit kunnen belanden omdat ze niet weten waar ze mee bezig zijn!

 

Verder heb ik gister middag wel een fijne sessie op slufter gehad tot dat ik mij afvroeg wat de knrm en de heli's daar deden.

 

Nogmaals petje af voor de redders!

 

 

Eat, surf, sleep, repeat! <img title="{#emotions_dlg.bonk.gif}" src="/bundles/stfalcontin

eddyc 15 April / 2014 / 10:06

De man uit maastricht heeft zowat 10 jaar kite ervaring en weet hoe hij zijn kite moet herstarten (want dat heb ik hem al meerdere keen zien doen). Hij heeft heel de winter door-gekite op dagen waar het veel harder waaide (zelfs op de zondag met 45-50 kmopen ook op Slufter/Blauwe palen).

 

eddyc

Dino 15 April / 2014 / 10:24

Een goed advies om lid te worden: gelijk mijzelf als donoteur aangemeld en mijn zoon een jaar kado gegeven.

Kites: Ozone 2011 Catalyst 8m, 10m, 12m & Zephyr 17m. Boards: F-one Trax 2013 138x42 en Cabrinha Ch

Dino had een 4 sterren sessie in Slufter Bay met maar liefst 20 - 28 knots op zijn Ozone Catalyst (2011)

Slis 15 April / 2014 / 10:35

BIZAR, wat hebben deze 2 mannen geluk gehad!
en hoe fijn dat de kwaliteit van wetsuits tegewoordig zo goed is!

BY SLIS: LIQUID FORCE & C-SKINS

Hang-around 15 April / 2014 / 11:02

Gisteren de hele zoekactie meegemaakt...mannen van de knrm zijn nog naast enkele kiters gaan varen om informatie in te winnen.

Ondanks het super waaide was het gisteren met de wind die voor een deel over de dijk kwam absoluut niet zonder risico.

Op het strand zag je geregeld een kite van 12 uur ineens naar beneden vallen. Oppassen dus!! Wij varen altijd met een groepje zodat we met dit soort wind 

Bij elkaar blijven of elkaar iig in de gaten houden. Als je ziet dat er ineens mega donkere lucht aan komt niet op het water blijven...dan maar je sessie 10min onderbreken. En toch als iemand al 10jr vaart ben ik benieuwd waarom hij zijn beide safety's heeft getrokken. ?! Heb zelf ditzelfde senario ondervonden gelukkig geen ure in het water gelegen..maar kreeg van de knrm toch het dringende verzoek ten alle tijden bij je kite proberen te blijven..een hoofd in de golven is meer dan geluk dat het gevonden word dan routine...verder was de tip..... Bij elke outdoor winkel verkopen ze van die mooie gele staven..kan je breken en geven 8uur licht...in pak doen bij je onderbeen geen last van en kost maar paar euro... voor de vrijwilligers van de knrm een stuk makkelijker zoeken..zeker vanuit de lucht. 

martin404 15 April / 2014 / 11:29

Mooi dat het uiteindelijk goed is afgelopen, maar dat moet wel een behoorlijk trauwmatische ervaring zijn geweest.

Zo lang, zo koud en langzaam wegglippen richting de dood.

Heftig hoor.

No kite related brand affiliations

marcvandeven 15 April / 2014 / 11:53

ik was er gisteren ook bij. heb overigens super lekker gevaren, het was een super lekker hard windje.

wist in het begin (18u) niet waarom er zoveel boten van de knrm rond aan het varen waren maar later gehoord van de vermiste kiter.

zelf ook nog goed uitgekeken maar niets gespot. niet raar want 9km uit de kust ga ik niet varen{#emotions_dlg.bonk.gif}

ook ik ben lid van de knrm en ben super blij dat ze er voor alle watersporters ZIJN.

ook ik ben ooit vertelt dat je ten alle tijden bij je kite moet blijven, je ziet het aan het verslag, die hadden ze al supersnel gevonden.

heeeeel benieuwd hoe het gelopen is. ik hoop voor allebei dat ze het verhaal zelf uit de doeken kunnen doen. want je beide safety's gebruiken is in dit geval niet slim geweest maar ben dus heel benieuwd waarom.....

sterkte toegewenst aan beiden.

marcvandeven had een 5 sterren sessie in Strand Slufter met maar liefst 22 - 28 knots op zijn North Rebel (2009)