Reacties
wazzaah 21 April / 2015 / 10:56

Zal mij benieuwen wat er uitkomt ......

kitestart.nl - kitesurfen-op-terschelling.nl

wazzaah had een 5 sterren sessie in Terschelling Groene Strand met maar liefst 10 - 11 knots op zijn Vari Condor (2013)

Slis 21 April / 2015 / 13:58

ik ben erg benieuwd hoeveel mensen er straks zullen zijn!

BY SLIS: LIQUID FORCE & C-SKINS

Bastiaan_ 21 April / 2015 / 18:56

Doordeweekse dag. Niet bepaald centraal. Ik vrees het ergste.

Morres 21 April / 2015 / 22:58

vast niet bewust...

 

Maarre, heeft iedereen z'n azijn groots ingeslagen!?

Morres had een 0 sterren sessie in Harlingen met maar liefst 0 - 0 knots op zijn Gaastra Jekyll (2013)

Slis 22 April / 2015 / 07:59

Het was een avond beladen met positieve elementen, spanning en frustratie...

Met een opkomst van 31 blijkt maar weer eens dat het veel mensen of te ver is of niet dicht bij het hart.

al met al was het en goede meeting en zijn de uitkomsten voor de koers van de NKV eigenlijk onveranderd gebleven.

met behoud van spots,

Een positief imago voor de sport 

en een veilige sport boven aan.

Met betreking tot Tom gaat het bestuur duidelijkheid verschaffen tot in zover dit mogelijk is en kan.

Het is sowieso geen mooie uitkomst, want er is een dus danige breuk tussen bestuur en Tom waar ze niet gaan uitkomen.

zover dit van mijn kant,

Er komt verslag van de gehele avond in de vorm van een mindmap en we hopen dan ook dat leden wel naar de ALV komen.

Want nogmaals met opkomst van 31 is het wel erg bar gesteld...

BY SLIS: LIQUID FORCE & C-SKINS

isomis 22 April / 2015 / 09:31

Lage opkomst hebben ze echt aan hun zelf te danken en hebben ze naar mijn mening bewust gedaan. De locatie is gewoon absurd voor mensen uit het noorden. 

Er is voor het NVWK ook al een hele tijd een vacature open. De reden hiervan is dat Fokke met zijn clubje niet uit Zuid-Holland willen komen en eisen dat solicitanten even vrijblijvend naar scheveningen rijden. 

zucht...

Fokke 22 April / 2015 / 10:41

Haha lekker subtiel weer Isomis, blij dat je er positief in blijft zitten.

Over rijden willen wij als NVWK liefst geen kritiek, maar iedereen is daar vrij in natuurlijk{#emotions_dlg.nerd.gif}. Wij maken 1000'en km's per jaar voor de vereniging in eigen tijd en rijden meerdere weekenden per jaar om 0500 van huis weg op zaterdagochtend om voor 0700 uur op het strand in Workum/Vrouwenpolder/Brouwersdam te staan. Dat is  nog los van alle vooroverleggen doordeweeks op avonden op diezelfde locaties. In wedstrijdweekenden doen wij dat zondagochtend weer dunnetjes over. Daar gaan en willen wij niet over zeuren want we vinden het leuk en krijgen er super veel energie van om met positieve groep een leuk en veilig evenement neer te zetten! {#emotions_dlg.thumbsup.gif} Ik kan dat ook iedereen aanraden om op deze manier aan de sport bij te dragen.

Ondertussen zijn alle plekken overigens ingevuld...! De maand van de kennismakingsgesprekken hadden we als NVWK bestuur een hoge overlegdruk (veel avonden door de kennismakingsgesprekken en voorbereiding van de wedstrijden) waardoor er om de bestuursleden die hierbij aanwezig moesten zijn te ontlasten voor Scheveningen is gekozen. We zijn druk bezig met ALV voor onze leden eind mei/begin Juni (Nieuwegein, lekker centraal {#emotions_dlg.koffie.gif}) en dan gaan we mensen voordragen. Aan inzet en reislust zien wij bij de nieuwen tot nu toe geen gebrek. Eentje reist met de trein het hele land af voor de NVWK om bijeenkomsten bij te wonen! Alle respect voor mensen die met veel energie, zonder directe vergoeding anders dan waardering, hier zonder zeuren en met een mooie dosis verantwoordelijkheidsgevoel ingaan! {#emotions_dlg.yes_new.gif}

Over gisteravond, wat mij betreft een goede en gezonde bijeenkomst. Over de toekomst gesproken (weinig verrassingen) maar ook ruimte voor begrijpelijke frustraties van leden. Ik vond dat het bestuur hier realistisch instaat en heb bewondering voor hun open houding. Er was ruimte voor dialoog en met name aan het einde veel kennismakingen en gesprekken. Tegelijkertijd over Tom natuurlijk weinig bevredigend, maar daar zitten we als vereniging, samen, in een moeilijke situatie. Er is onbegrip en boosheid, een eenzijdig verhaal, en een bestuur dat zijn kant niet kan delen. Hopelijk brengen de komende maanden meer duidelijkheid en vertrouwen. We moeten toch samen weer verder!

 

Last edit by: FOKKE
NVWK [www.wedstrijdkitesurfen.nl]

Fokke had een 5 sterren sessie in Kijkduin met maar liefst 10 - 14 knots op zijn Takoon Furia LTD (2010)

Slis 22 April / 2015 / 11:23

goed gesproken Fokke {#emotions_dlg.thumbsup.gif}

En m.b.t afstand... dit is altijd relatief in hoeverre je er wat voor over hebt.
Dit blijft altijd moeilijk, maar toekomst gedachte is live broadcast en ook andere locaties
om zo bereikbaar te zijn voor iedereen.

Scheveningen (Jumpteam) was hierin een partij die hun locatie openstelde
en de vergadering op een bijzondere en effectieve manier voortzat
En de voorzitter (van Jumpteam) heeft zelf voorgesteld om ook bij de volgende vergadering aanwezig te zijn
zodat ook die wederom zo mooi ingevult kan worden.

Al met al kan ik zeggen dat gisteren een goede avond was.

 

BY SLIS: LIQUID FORCE & C-SKINS

isomis 22 April / 2015 / 12:07

Zeggen de mensen uit Zuid-Holland. 

Hoeveel jaar ben je nu al aan het aankloten? Jij bent alleen maar bezig met je eigen agenda, dat is de reden dat het nooit wat gaat worden. Alle kritiek of het nou zinvol is of niet, leg je aan de kant. Net zoals het bestuur van het NKV. Jullie willen alleen maar over de bloemetjes en de bijtjes praten. 

Mensen die zaken professioneel aanpakken, werken jullie het liefst zo snel mogelijk weg. 

De reden dat ik niet naar Scheveningen ben gekomen is niet de afstand, maar het feit dat je slecht communiceert en een zeer irritante arrogante houding hebt. Ik vroeg alleen maar in de mail of het mogelijk was om wat dichterbij af te spreken. Hierop reageerde jij als een soort directeur met de medeling: locatie is Scheveningen. Leuk dat je studenten hebt gevonden die voor jou de hele dag in de trein gaan zitten. Uiteindelijk krijgen zulke mensen met heel veel vrije tijd een baan en dan kunnen jullie weer opzoek naar nieuwe mensen.

Als het aan jullie lag bleef het NK ook gewoon alleen op Scheveningen. Kortom, je kan roepen wat je wilt, maar uiteindelijk gaat dit op een dag tegen jullie keren. 

Zoals je zelf zegt: het liefst heb je geen kritiek. 


 

Last edit by: ISOMIS
zucht...

wazzaah 22 April / 2015 / 15:54

De afstand van Scheveningen naar Groningen is soweiso groter dan van Groningen naar Scheveningen.

 

Een NK alleen in Scheveningen (of Noordwijk) is niks op tegen, daar zijn geen 3500 kiters die er aan mee willen doen, zullen ook nooit 3500 kiters op een ALV vergadering afkomen maar Utrecht lijkt mij een centralere locatie dan aan de Zuid-Hollandse kust.

 

Zie uit naar een uitgebreid verslag.

kitestart.nl - kitesurfen-op-terschelling.nl

wazzaah had een 5 sterren sessie in Terschelling Groene Strand met maar liefst 10 - 11 knots op zijn Vari Condor (2013)

Marco B. 23 April / 2015 / 14:13

Ik heb de reis van Groningen naar Scheveningen wel gemaakt omdat ik het belangrijk vind. Wat een ander beslist moet ie zelf weten.

De meeting zelf werd zeer goed geleid door de voorzitter van het Jumpteam, waarvoor hulde en resepct.

Kwa uitkomst ben ik enigzins teleursgesteld, maar goed, je kan ook niet verwachten dat je in een paar uurtjes alle oplost.

We gaan het verder wel zien bij de ALV.

dom 23 April / 2015 / 20:11

Ik reageer niet vaak meer op Hanglos maar kan het nu toch echt niet laten!

@Isomis: Met alle respect maar als je niet bereid bent/ of geen tijd hebt om vanuit (Almere was het geloof ik?) naar Scheveningen te rijden voor een sollicitatie/ gesprek dan hoor je sowieso niet thuis binnen een vereniging waarbij je (zoals Fokke al aangaf) duizenden kilometers per jaar af zal gaan leggen. Als je een dergelijke onvrede dan ook nog eens op deze wijze uit op een forum dan betwijfel ik zelfs of je uberhaupt een rol verdiend binnen de kitesurfsport... Wat een verschrikkelijk kinderachtig gedoe! Erg jammer want ik ken je als een vriendelijke kerel...
Daarnaast ben ik erg benieuwd wat de "eigen agenda" van Fokke dan wel niet mogen zijn? Volgens mij heeft hij geen persoonlijke wedstrijdambitie, een prima baan, en doet hij alles wat hij (en vele anderen) voor het NVWK doen vrijwillig. Een eigen agenda heb je als je zelf beter wordt van een situatie. Afgezien van genoegdoening zie ik geen enkele manier waarop Fokke beter wordt van zijn inzet binnen het NVWK.

Ik was zelf niet bij de vergadering en ik woon op nog geen 10 minuten rijden van Jumpteam. Slordig? Misschien wel?
Maar ik schiet dan ook niet ongefundeerd en weinig subtiel in de aanval richting vrijwilligers met het hart op de juiste plaats vanwege frustraties omtrent een sollicitatie locatie.

Hulde overigens voor iedereen die aanwezig was. Zowel voor het bestuur (dapper om de dialoog aan te gaan na alle negativiteit op het internet ongeacht de vraag of ze zelf verantwoordelijk zijn voor deze kritiek of niet) als voor de mede en tegenstanders van het bestuur die hun mening graag willen laten horen.

Tip voor toekomstige meetings: Livestreamen met een chatfunctie welke door 1 of 2 personen op locatie beheert wordt. Zo kan iedereen zijn/haar punten in brengen, meeluisteren en meediscussieren zonder 300 km te moeten rijden.

 

F-One kiteboarding, O'neill, Sportzeker, U-Stick kitebladders, Kitecare, Versus

Buur 23 April / 2015 / 22:58

Ik houd zo van dit Forum, heerlijk om te lezen dat er naast oorlog, vluchtelingen drama's en andere grote sjit ook gewoon kleine problemen zijn die wel op te lossen zijn met wat goede wil en overtuiging.

Nederland is een klein kippe landje, het probleem van reizen zou volgens mij pas echt gaan spelen als je in een land als Frankrijk of Spanje woont. Tis maar een paar uurtjes rijden van de ene naar de andere kant. Ik vind Groningen ook een eind rijden maar als ik het moet doen van mezelf dan gooi ik gewoon een lekker muziekje over de speaker en dan komen we er wel.

Ik zat lekker thuis met de kids omdat de vrouw moest werken, had anders wel even langs gekomen, ongeacht de plek waar het zou zijn.  

Maarja alles heeft met motivatie te maken. Gelukkig waren en wel 31 mensen met voldoende motivatie om te komen ongeacht de plek en locatie.

Wil je dit probleem echt oplossen dat zal het NKV moeten veranderen, een stuk of 8 lokale vertegenwoordigingen ontwikkelen die elk weer zitting nemen in een landelijk orgaan. Leden uit de regio's communiseren naar hun lokale vertegenwoordiging die deze zaken, vragen en kwesties mee nemen naar het landelijke orgaan.

 

www.kitesurf-photography.com

Buur had een 4 sterren sessie in Enkhuizen met maar liefst 16 - 20 knots op zijn F-One Bandit IV (2011)

isomis 23 April / 2015 / 23:08

@dom, laat ik het zo zeggen: ze weten het allemaal mooi te verkopen. De realiteit is anders. Ik weet gewoon wat meer over wat er echt afspeelt en dan zou je ook zo reageren. 

Begrijp jij waarom vrijwilligers zich zoveel inzetten voor een vereniging als er maar 30 man komt opdagen? Je kan het bijna niet geloven, maar de eigen agenda speelt hier zeker een rol in. 

Ik had geen problemen om naar Scheveningen te rijden, maar het gaat op de manier hoe er gecommuniceert wordt. Het wordt gewoon tijd dat iedereen naar huis wordt gestuurd en dat er een nieuw bestuur komt. Ik kitesurf nu al vanaf 2002 en het NKV is nog steeds een clubje met dezelfde problemen. Tijd voor een nieuwe lichting. 

p.s. jij staat er ook niet neutraal in. Zakelijk heb je teveel belangen om ruzie te gaan zoeken. Ik doe dit nu wel, want ik ben gewoon erg boos over hoe dingen gaan en het zal mij nu een worst zijn wat de toekomst is van het NKV. 

 

zucht...

Marc_87 24 April / 2015 / 00:02

@ Dom: "vrijwilligers met het hart op de juiste plaats"  Hier gaat het mis... Kom ik later nog wel eens op terug,

Powered by Flysurfer