Reacties
wazzaah 28 March / 2015 / 12:15

Prima stream {#emotions_dlg.thumbsup.gif}

kitestart.nl - kitesurfen-op-terschelling.nl

wazzaah had een 5 sterren sessie in Terschelling Groene Strand met maar liefst 10 - 11 knots op zijn Vari Condor (2013)

martin404 28 March / 2015 / 19:24

heel erg bedankt!

Kan het stukje met de medisch specialist iets beter online gezet worden?

Net waneer het echt super interesant word (over de daadwerkelijke syntomen op het moment van onderkoeling) stopt het filmpje.

In het volgende deel zie je de rest van zijn verhaal, maar er mist tussen die 2 filmpjes echt een flink groot (en essentieel) stuk geloof ik.

No kite related brand affiliations

Slis 29 March / 2015 / 14:23

Het was een bijzondere dag voor het kitesurfen
en de uitkomsten in de media zijn ook al bijzonder te noemen!

Wat een organisatie, en wat een inzet van de betrokkenen
het was een waar feest, en we hebben niet eens gekite.

BY SLIS: LIQUID FORCE & C-SKINS

Marco B. 29 March / 2015 / 20:14

prima organisatie, ineteressant programma.

Wel ff doneren aan de knrm natuurlijk http://knrm.geef.nl/actie/kitesurfers-steunen-knrm/

Last edit by: MARCO B.

Kitemen 30 March / 2015 / 15:28

Het zag er allemaal goed uit en was goed georganiseerd. Erg interessante topics en goed om te zien dat veiligheid een onderwerp is wat steeds meer aandacht krijgt.

In de conferentie werd ook gepraat over zenders voor GPS en dat er ontwikkelingen zijn (in NL) die het apparaat veel kleiner maken en dat er zelfs al gedachtes zijn deze in trapezes te verwerken etc. Deze zouden ook voor een redelijke prijs beschikbaar zijn. De apparaten die je hier nu voor zulke situaties hebt zijn vrij duur 300+ euro en zijn ook nog is aardig groot. Kijk dus erg uit naar een kleiner en tevens goedkoper alternatief.

Iemand enig idee waar ze het hier over hadden en wat de afmetingen/prijzen zullen zijn?

steven111 30 March / 2015 / 18:45

Dank voor de postieve reacties! Ik denk dat het idd een geslaagde dag was!

Wat betreft de GPS zender: Dat is Ocean Signal (http://oceansignal.com/nl/) de PLB 1. Volgens mij gaan ze die in een trapeze van Mystic verwerken idd. Maar ook deze is rond de 300 euro had ik mij laten vertellen. Je kan m nu al kopen, maar dan moet je hem zelf goed verwerken. Ik zei al tegen die kerel: Als je er nou even een elastieke band of iets dergelijks bij verkoopt die je om je middel of arm kan doen, is dat wellicht al een idee. Maar het is nog een beetje improviseren. Wel een top dingetje om bij je te hebben natuurlijk, zeker als je downwinders aan t doen bent.

Last edit by: STEVEN111

Kitemen 31 March / 2015 / 09:01

Hi Steven thanks voor je snelle reply. Idd al een stuk kleiner maar idd nog aardig duur. ZOu wel mooi zijn als elke kiter dit in zn basis uitrusting kan hebben. En idd een makkelijk bevestigings middel voor aan je trapeze zou ook top zijn (zou toch moeten kunnen aan de achterkant of aan de zijkant aan de koorden waar je je trapeze mee vast maakt). Denk alleen wel dat de prijs dan onder de 100euro moet zakken wil dit een algemeen geaccepteerd "gadget" worden. Beloofd iig veel goeds.

Dobbelsteen 31 March / 2015 / 21:04

Het probleem met die plb's zijn vooral de certificaten (solas). Deze zijn namelijk heel duur.
Trouwens het lijkt mij ook veel interessanter om een AIS plb te kopen, deze zendt noodsignalen uit naar iedereen in de buurt die een plotter heeft.
Dus de gemiddelde boot kan dit signaal ook opvangen. In noodgevallen kan het dus zijn dat er al heel snel redding nabij is.

Dobbelsteen had een 3 sterren sessie in Oostduinkerke met maar liefst 12 - 16 knots op zijn North Rebel (2009)

spoetnik 31 March / 2015 / 21:13

Raar dat de prijs van een PLB (rond de EUR 300,-) ineens een ding is, terwijl er legio GoPro's verkocht worden, en volgens mij de Woo ook al flink verkocht wordt.

WWW.BYSLIS.NL :: WWW.VERSUSSHOP.NL

Dobbelsteen 01 April / 2015 / 12:40

De PLB is normaal niet echt nodig als je met genoeg anderen kite. Dus dan is het begrijpelijk dat je daar niet zomaar 300 euro voor wilt dokken.
Dat de WOO goed verkoopt ondanks de heel hoge prijs verbaast me dan weer wel enorm.

Dobbelsteen had een 3 sterren sessie in Oostduinkerke met maar liefst 12 - 16 knots op zijn North Rebel (2009)

Magic_Ed 03 April / 2015 / 10:26

Ik heb zelf een PLB van een ander merk, volgens mij is het ontwerp van deze iets beter, alhoewel ook bij dit model er getest moet worden of de bediening ook met 5mm neopreen handschoenen werkt. Mijn bevestiging: cheap ass gopro harnas, daaraan PLB met klitteband en leash.

Registratiekosten: 28 euro per jaar (agentschap telecom).

"Raar dat de prijs van een PLB (rond de EUR 300,-) ineens een ding is"

Komt overeen met ervaringen in de wintersport: het meest nuttige device, namelijk een ballon in een rugzak, werd nauwlijks verkocht want duur, maar wel allemaal piepers en sondes kopen. Terwijl de ballon in de rugzak je bovenop de lawine houdt (dus veel grotere overlevingskans) en de pieper pas nuttig wordt als je al begraven ligt (meestal ben je dan al dood). Maar ook daar is verandering in gekomen.

Heb je een PLB echt nodig? Nee, zonder red je het meestal prima. Maar ook een autogordel heb ik nog nooit nodig gehad, toch doe ik m bij elke rit weer om.

w w w . v e r s u s s h o p . n l

Djee 03 April / 2015 / 11:06

Ik heb mijn gordel wel al nodig gehad en een PLB eigenlijk ook, ga er wss ook een aanschaffen, zeker een grote meerwaarde op downwinders i.m.o.

Always be yourself. Unless you can be a Pirate. Then, be a Pirate

Djee had een 3 sterren sessie in Bloemendaal met maar liefst 22 - 34 knots op zijn Ozone Reo (2016)

martin404 05 April / 2015 / 11:34

@Magic_ED


Over die lawine ballon in je rugzak heb ik ook andere verhalen gehoord.

Dat de positieve test resultaten zwaar overdreven zijn.

https://utahavalanchecenter.org/blog-avalanche-airbag-effectiveness-something-closer-truth

 

 

 300 euro + elk jaar 30 registratiekosten is nogal wat geld, voor iets waar de meeste van ons tijdens jouw reddingsverhaal pas voor het eerst van hoorden.

En in dat verhaal komen nog wel wat puntjes naar voren die beter kunnen.

Als er een (klein !!!) apparaatje komt, dat door kiters uitvoerig getest en verbetert is, dat goed werkt, dan wil ik daar best in investeren.

Op dit moment kijk ik de kat nog even uit de boom.

Last edit by: MARTIN404
No kite related brand affiliations

North020 05 April / 2015 / 12:17

Ik ben vorig jaar betrokken geweest bij redding van kiter bij Wijk Aan Zee. Heb toen ervaren dat KNRM toevallig eerst een andere kiter ging redden omdat ze onze positie niet wist. Het is toen goed afgelopen, maar het was langs het randje.. Sinds die ervaring vaar ik met een Easy Resque (http://www.hollandmarinehardware.nl/index.php?page=EasyRescue%20AIS%20SART%20SOLAS). Apparaat wordt aanbevolen door KNRM. Het formaat is aan de grote kant. ik heb een tasje aan mijn trapeze gemaakt waar het in past, en het past ook in de broekkzak van mijn Gul droogpak. Mocht ik het moeten gaan activeren dan kan ik het in een telefoonarmband doen (merk Decathlon). Het bereik van de zender is namelijk nogal beperkt als het aan je trapeze zit. Op je arm circa 5-10 mijl, een meter boven water 10-15 mijl, aan je trapeze onder water ????. Nadeel van het systeem is misschien wel, het beperkte zendbereik. stel dat je een downwinder maakt en je bent buiten het bereik van de zendrontvangst van de KNRM-stations?? Dan lijkt de ocean Signal een beter alternatief. Deze heeft een wereldbereik. 

martin404 05 April / 2015 / 14:40

Het is nogal een ingewikkelde product, met techniek, regels, certificaten en samenwerkingsverbanden etc.

Niet iets wat een particulier in een namiddag als kickstarter opzet.

En de doelgroep is erg specifiek.

 

Het mooiste zou zijn als Oneill of Mystic ergens mee komt.

No kite related brand affiliations