Reacties
martin404 23 September / 2015 / 18:25

Ik heb een aantal jaren het wereldje rond het snowboard jeugd NK van redelijk dichtbij kunnen observeren.

Mijn ervaring is, dat niet de ouders "die alles VOOR hun kind doen", maar juist de ouders "die alles MET hun kind doen" de gelukkigste kinderen hebben.

 

Zonder te oordelen, want 99% van die ouders push-ten hun kinderen helemaal niet en hadden absoluut de beste bedoellingen, maar in de praktijk viel het me niet op, dat al die ondersteuning er nou voor zorgde dat het kind er blijer van werd.

Vaak wel succesvoller in de sport, omdat ze meer mogelijkheden hadden, maar dat staat niet automatisch gelijk aan geluk.

Je zou zelfs kunnen zeggen, dat de jongens en meiden van wie je de ouders nooit zag, veel blijer waren met hun succes, omdat ze er harder voor hadden geknokt en het allemaal toch maar mooi alleen voor elkaar hadden gekregen.

Als je wint met de gedachte "ik sta hier alleen (2x), omdat de ouders van mijn tegenstander de reis niet konden betalen", voel je je ook minder trots op jezelf.

 

Er waren ook vaders die altijd gewoon voor de lol samen met hun zoon kwamen snowboarden en die jongens waren zonder enige uitzondering super gelukkig. (of ze nou iets wonnen of niet)

Last edit by: MARTIN404
No kite related brand affiliations

idefixe 24 September / 2015 / 17:55

@ Martin404

De enige die dit echt kan beoordelen is "het kind" zelf. En ik ken Isabeau een beetje en volg haar trouw op facebook.

Ik heb toch echt sterk de indruk dat ze er enorm van geniet

 

Het zou zo maar kunnen dat we vanvond een gingantisch stuk positieve uitstraling van onze sport te zien krijgen!

 

 

Slingshot , Gibbon

martin404 24 September / 2015 / 19:39

Het is geen kritiek en ik verwacht dan ook niks dan positiefs vanavond.

Ik geef alleen aan, dat je het als ouder zelfs nog beter kunt doen, als je de sport van je kind niet alleen ondersteunt, maar het ook nog eens vol plezier samen met je kind doet.

Misschien doen de ouders van deze meid dat ook wel. Geen idee.

En het hoeft ook niet. 

 

Mijn post was meer een reactie op het concept en de titel van het programma.

Ik geloof erg in "meedoen, is belangerijker dan winnen" en die boodschap draag je het best aan je kind over door zelf mee te doen. (extra goed, als je er op je 40ste echt niks van bakt, maar toch vol houd {#emotions_dlg.wink.gif} )

Last edit by: MARTIN404
No kite related brand affiliations