Reacties
Ankie 07 March / 2016 / 21:46

Wat een tof initiatief! als de prijzen van lessen op die manier ook iets kunnen zakken is het helemaal ideaal.

idefixe 08 March / 2016 / 11:26

Ik ben dan, op het gebied van kitesurfen, eerder een voorstander van lessen via een gereguleerde kitesurfschool.

Ik ken vele kitesurfscholen die zich vanuit hun organisatie naast hun eigen directe belangen ook inzetten voor allerlei andere zaken die op hun leslocatie voor de kitesurfsport een belangrijke rol spelen. Ook is het voor autoriteten belangrijk om op dit gebied duidelijke aanspreekpunten te hebben.

Als ik praat over mijn eigen "homespot"  de locatie Mirns dan zien we door de enorme drukte regelmatig "knelpunten" met de diverse actieve scholen. Nu kun je daar een school bij eventuele problemen in alle redelijkheid benaderen en aanspreken en dat werkt goed. Ook zie ik dat de plaatselijke scholen steeds meer hun verantwoordelijkheid op het gebied van algemene veiligheid, spotregels enz nemen. Ik moet er niet aan denken dat daar allerlei "zelfstandige  instructeurs" ( zonder nu direct hun kwaliteiten te beoordelen)  zelfstandig aan de slag gaan.

Kan zijn dat ik er helemaal naast zit maar op het gebied van kitesurfen ben ik niet echt heel enthousiast voor dit initiatief.

@ Ankie: als je kijkt naar de prijzen die door de gerenommeerde scholen worden gehanteerd dan is de verhouding kwaliteit / prijs over het algemeen helemaal in orde. ( en ja er kan hier en daar best wel wat verbeteren)

Last edit by: IDEFIXE
Slingshot , Gibbon

wazzaah 08 March / 2016 / 12:40

Er vanuitgaande dat met leraren gecertificeerde instructeurs wordt bedoeld zie ik niet zoveel kwaads erin, maar ik vraag me af hoeveel instructeurs er prive verzekerd zijn als zij les zouden geven.

 

De prijzen in Nederland zijn prima (eerder te laag), zullen qua kwaliteit en prijs uitschieters naar boven en naar beneden tussen zitten, gemiddeld betaal je € 25-30 per persoon per uur. En bij de betere kitescholen krijg je met 2 personen/1 instructeur les. 

kitestart.nl - kitesurfen-op-terschelling.nl

wazzaah had een 5 sterren sessie in Terschelling Groene Strand met maar liefst 10 - 11 knots op zijn Vari Condor (2013)

Timop 08 March / 2016 / 15:27

Hi Ankie, Idefixe en Wazzaah, 

Bedankt voor jullie berichten, wij zijn zelf ook voorstander van scholen. Scholen hebben een grote meerwaarde, veiligheid/certificeren is erg belangrijk. Als school kun je je leraren ook aanbieden op Shakabookings.com. We willen met de platform een meer persoonlijke benadering bieden. Jij kan als consument kan straks een leraar/pro kiezen die bij je past. Bijvoorbeeld door verschillende reviews te lezen en zijn profiel te beoordelen. Het opzoeken/vergelijken van allerlei scholen en leraren is vaak een uitdagende taak. Laat staan als je naar Colombia  gaat en hier een  kite les wilt boeken of in Oosterijk een off-piste les wilt krijgen. Dit wordt een stuk gemakkelijker/leuker met ons platform. Eerste leraren uit het buitenland zijn binnen: Colombia en Australie {#emotions_dlg.thumbsup.gif}!! 

Vragen of feedback zijn altijd welkom! Eeen aanmeldingen voor leraren helemaal ;)

Meer informatie over de Shakabookings is te vinden op de website. http://shakabookings.com/  

 

Groet,  

 

Shakabookings.com

Timo Peters 

Shakabookings

Timop had een 4 sterren sessie in Winterberg met maar liefst 8 - 18 knots op zijn North Neo (2012)