Reacties
Magic_Ed 04 April / 2016 / 16:12

Is dat zo? Of zorgt het juist voor mindere condities omdat veel kleinere golven energie verliezen op de bank zonder te breken?

w w w . v e r s u s s h o p . n l

RobbyNitroz 04 April / 2016 / 16:53

Ik ben van het type glas is half vol {#emotions_dlg.koffie.gif}

RobbyNitroz had een 5 sterren sessie in Zandvoort met maar liefst 15 - 20 knots op zijn SlingShot Wave SST (2017)

wazzaah 04 April / 2016 / 16:53

Theoretisch gezien willen ze natuurlijk de golven die nu op het strand breken, eerder laten breken op een zandbank verder uit de kust. Of dit voor surfers ook een betere golf boven op die zandbank gaat opleveren is dus nog maar de vraag.

kitestart.nl - kitesurfen-op-terschelling.nl

wazzaah had een 5 sterren sessie in Terschelling Groene Strand met maar liefst 10 - 11 knots op zijn Vari Condor (2013)

Magic_Ed 04 April / 2016 / 17:09

Wil graag een half vol glas, maar wil ook gewoon graag weten wat het gaat worden :) En aangezien dit spelletje al een keer eerder is uitgevoerd: zijn er surfers met een goed geheugen?

w w w . v e r s u s s h o p . n l

RobbyNitroz 04 April / 2016 / 17:33

Ik kan me herinneren dat de vorige keer de stalen buizen het strand opliepen en het zand er daar uitkwam. Ofwel; volgens mij gebeurt het nu anders dan de vorige keer?...

RobbyNitroz had een 5 sterren sessie in Zandvoort met maar liefst 15 - 20 knots op zijn SlingShot Wave SST (2017)

Guust 04 April / 2016 / 18:25

Op Texel doen ze dit al een aantal jaren zo. De golvenworden er niet beter van. Er ligt een vreemde klots lijn ter hogte van de bank en aande kant zijn de golven eenstuk kleiner geworden.

 

Rebelsmurf 04 April / 2016 / 19:35

Vorige keer is ook aan voorsuppletie gedaan; dus dat het zand in zee werd gedumpt. jammer was alleen dat het zand een hele fijne korrel had, waardoor het daarna altijd zo snel ging stuiven op het strand. Dat met die stalen pijpen op het strand is al veel langer geleden. Overigens is niet zo zeer het doel dat de golven eerder (verder weg) breken, maar gewoon landophoging zodat de zee niet zo makkelijk bij de zeereep kan komen bij storm.  Door erosie agv de zuidpier van ijmuiden en de zeewaterspiegelstijging komt de zee immers steeds hoger. In het begin zal je er qua golven zeker wel wat van merken. 

 

Rene

Rebelsmurf had een 3 sterren sessie in Zandvoort met maar liefst 16 - 23 knots op zijn North Neo (2013)

Willumpie! 04 April / 2016 / 20:29

Voor mooie golven zouden de zanbanken vrij stevig moeten zijn en tot ongeveer 1 á 2m onder de oppervlakte zitten. En het beste zo dat het ineens ondiep wordt zoals op een rif. Dan gaat het werken.
In dit geval heeft het als functie dat het zand rustig verspreid wordt. Wat in de praktijk meestal zorgt dat de energie uit de swell gehaald wordt en verspreiding van het zand veroorzaakt.

Misschien dat het in het begin even heaven is, maar dat zal snel veranderen. Was op de zandmotor ook het geval.

Last edit by: WILLUMPIE!

mees 05 April / 2016 / 00:26

Vorige keer ontstond er inderdaad een rare 'klotsbak' toen het zand in zee werd gespoten. Het lijkt er op dat het niet mogelijk is op een onnatuurlijke manier een zandbank te maken. Zand opgespoten uit een pijp 'gedraagt' zich anders dan zand meegenomen door de zee. Inderdaad is dit zand veel fijner van structuur en zorgt voor veel overlast aan de kant. Ik heb een huisje zomers op het strand van Zandvoort en ik schep me een ongeluk zodra het waait. Uiteraard ben ik dan blij dat er wind staat, maar dat scheppen mogen ze houden.

De strandsuppletie op het strand ging inderdaad met stalen pijpen en is langer geleden. Dat was geen fraai gezicht, maar zorgde wel voor een flinke bult zand voor de deur. Doordat de pier van IJmuiden de stroming heeft verlegd, ontstond er vlak langs de kust een flinke geul bij Parnassia, Bloemendaal en het noordstrand van Zandvoort. Dat wil Rijkswaterstaat verleggen en zorgen voor meer zand op het strand.

Ik geloof dus niet dat wij er een mooie regelmatige golfbreker met mooie regelmatige golven bij krijgen. Ik denk eerder dat de golfpatronen hier nog meer door gestoord worden. Het zal een klotsbak worden. 

JaapS 09 April / 2016 / 22:58

Wij hebben het hier voor Katwijk het zelfde gehad, een klotsbak en na twee jaar komt er weer een beetje structuur in.

www.mysticboarding.com

spoetnik 10 April / 2016 / 14:56

Moet het NK wave maar gevaren worden voordat ze gaan beginnen.

WWW.BYSLIS.NL :: WWW.VERSUSSHOP.NL