Reacties
Marco B. 20 April / 2016 / 11:32

je zou bijna zeggen, waar bemoeien die zeilers zich mee!

idefixe 20 April / 2016 / 12:05

Dit zijn geen zeilers hoor {#emotions_dlg.wink.gif}   Je wordt misschien een beetje op het verkeerde been gezet door de naam "World Sailing".  Dat is echter de nieuwe naam van de voormalige ISAF. ( Mondiale "eindbaas" als het gaat over watersport titels enz). 

Het is een beetje de vraag wanneer dit persbericht is uitgekomen en hoe hierover in het verleden is gecommuniceerd. Het zou namelijk voor de jeugd erg lullig zijn als je begin april hebt deelgenomen aan de WK junioren en nu achteraf moet horen dat je daardoor bij andere evenementen bent uitgesloten....

Slingshot , Gibbon

RobbyNitroz 20 April / 2016 / 13:06

Ik vind het sowieso niet netjes om mensen uit te sluiten voor deelname als je aan een ander event hebt meegedaan.

 

Als de IKA moeite heeft met de naamgeving van events dan moeten ze dat met de betreffende organisatoren opnemen/bespreken/uitvechten.

 

Meedoen met een Foilcup of een Jeugdkampioenschap doe je omdat je het leuk vind; de IKA ontneemt kiters deze lol.

RobbyNitroz had een 5 sterren sessie in Zandvoort met maar liefst 15 - 20 knots op zijn SlingShot Wave SST (2017)

RobbyNitroz 20 April / 2016 / 13:07

@Idefixe: persbericht is van gisteren.

RobbyNitroz had een 5 sterren sessie in Zandvoort met maar liefst 15 - 20 knots op zijn SlingShot Wave SST (2017)

wazzaah 20 April / 2016 / 13:13

Als ik het goed lees hebben de junioren nog geluk.

kitestart.nl - kitesurfen-op-terschelling.nl

wazzaah had een 5 sterren sessie in Terschelling Groene Strand met maar liefst 10 - 11 knots op zijn Vari Condor (2013)

tomfish 20 April / 2016 / 13:46

Sprak net met de IKA, de junioren mogen wel meedoen met alle komende events. (en kunnen dus gewoon meedoen met het EK op het Kiteboard Open!) Alleen als je meedoet aan de Foil race ben je uitgesloten voor deelname aan andere events.

Last edit by: TOMFISH
www.kitemana.nl ----- www.powerkiteschool.nl ----- www.kiteboardopen.com

idefixe 20 April / 2016 / 13:46

Hmmm, staat wel weer in het persbericht:

On the 21st of March, 2016 World Sailing announced that two IFKO events - namely the "1st Junior Kitesports Freestyle World Cup" and the "Kitefoil Silver Cup GP World Series" - have been added to the list of World Sailing Prohibited Events following improper designation as a world event or world championship [Regulation 19.15(c)].

De bal in deze discussie neerleggen bij de deelnemers ( en dan vooral de jeugd) hmmmm, dan ga ik mee in de mening van Rob. Vooral de jeugd wil gewoon presteren en knallen op het water. 

 

 

Slingshot , Gibbon

RobbyNitroz 20 April / 2016 / 13:55

Ik heb hem ook nog is goed gelezen en denk dat Wazzaah en Tom gelijk hebben. Beiden events staan op de lijst van "verboden" events maar alleen voor de Foil wedstrijd wordt vervolgens aangegeven dat ze niet mogen meedoen met volgende wedstrijden.

 

Misschien door het minderjarige karakter van het jeugdkampioenschap? 

RobbyNitroz had een 5 sterren sessie in Zandvoort met maar liefst 15 - 20 knots op zijn SlingShot Wave SST (2017)

dr511 20 April / 2016 / 20:13

Tja en in een vorig bericht gaven de riders aan dat ze de ika organisatie niks vinden. Kun je zeggen dat je een wereld beker hebt met wat locale helden. oh en wel twee tourstops. word echt niks dit seizoen met die wedstrijd toestandjes. 

Beetje stropdassen gedoe en dan ook nog eens in een nice markt waar alleen de community zelf deels in is geinteresseerd. 

Ziki Ondergoed, schultenbrau

idefixe 20 April / 2016 / 22:10

De riders hebben zich verenigd in de KRU.

De KRU ( de ridersorganisatie) is erkend door de IKA ( International Kiteboard Association)

En de IKA is op haar beurt weer erkend door de World Sailing ( dit was voorheen de ISAF / mondiale eindbaas op watersportgebied)  Hiermee is de cirkel dus rond.

Doordat de riders zich georganiseerd hebben ( en als organisatie erkend door de IKA en daarmee ook de World Sailing) hebben zij nu grote invloed op het programma.

Voor het wereldkampioenschap freestyle staat er een heel programma met meerdere stops op de agenda. We hebben Egypte gehad en deze week is het Leucate. Vervolgens staan voor dit jaar Fuerteventura, Bozcaada, Duitsland, China  en Brazilië op de agenda. 7 stops dus voor de wereldtitel waarbij de riders nu meer dan ooit zelf iets in te brengen hebben. Je zou kunnen stellen dat "de stropdassen" minder in te brengen hebben. Met een prijzengeld uiteenlopend van € 50.000,-  tot € 70.000,-  per stop, kun je die stropdassen natuurlijk nooit helemaal negeren.

Daarnaast zijn dus de KTE, KTA , Kiteboarding for Girls, Kite kids erkend en de Kitefoil Goldcup erkend.

Overal dus best wel een druk programma voor het wedstrijdgebeuren.

Slingshot , Gibbon