Reacties
jumpstumper 08 September / 2016 / 18:39

19m best groot

smirre 09 September / 2016 / 09:40

heb de raptor pro een tijdje gevaren (nice board) maar de bulldozer is mn favoriet. niet te duur, beetje meer gewicht vind ik beter eigenlijk en stijver dus medium pop en zachte landingen vanwege de channels maar bovenal: mega hoogte lopen. vaar m met de kleinste vinnetjes waardoor je een soort skatey gevoel hebt. Wel de oude bindingen er meteen afgesloopt want veel te smal. de nieuwste hexa bindingen nog niet kunnen proberen.

 

 

Last edit by: SMIRRE

smirre had een 3 sterren sessie in Egmond aan Zee met maar liefst 16 - 19 knots op zijn RRD Obsession (2010)

Lokkie 09 September / 2016 / 20:45

@smirre, de hexa bindingen zullen je zeker bevallen.

passionpowered.nl; CrazyFly

et1961 22 December / 2016 / 07:29

Afgelopen weken de nieuwe Shox green 2017 en de Raptor 2017 kunnen varen op Fuerteventura. Beide heerlijke boardjes!

 

Hier mijn eerste bevindingen voor de Shox green:

Het nieuwe Crazyfly board ziet er met zijn felle kleuren natuurlijk super uit. Daarnaast is het zeer goed zichtbaar in het water, maakt het terug vinden tijdens het bodydraggen een stuk makkelijker ;)

De nieuwe Hexa bindingen zijn in het begin wat stijf, maar zitten na korte tijd als gegoten. Veel verstelmogelijkheden zoals de North Entity en Naish Apex straps. De pads zijn goed voorgevormd en zijn comfortabel en hebben een goede grip, de verhoogde rigel bij de tenen is goed voelbaar en geeft extra grip zodra je, je tenen naar beneden drukt.

De blauwe vinnen passen qua kleur perfect bij de bindingen en de kleuren van het board. Helaas zijn de 50 mm Razor vinnen niet van GFK of G10 gemaakt, maar van een minder stijve kunstof. Uitkijken dus, als je vaak in ondiep water vaart, vinnen zijn kwetsbaar!

Het board heeft weinig rocker een multichannel bodem, met dubbelconcaaf en een zgn stepdeck met dunne rails. De tips hebben een single concaaf bodem, wat je direct merkt aan de geringe hoeveelheid spray tijdens het varen.
Ondanks het carbon kruis wat tussen de woodcore en het glasfiber gelamineerd zit, heeft het board voldoende flex om ook in choppy condities confortabel te kunnen varen.
Het board accelereert vlot, loopt zeer goed hoogte en bereikt eenvoudig en goed controleerbaar een hoge eindsnelheid.
Korte of lange bochten maakt voor dit board niet uit, je kunt het board eenvoudig op de rail zetten net als  een snowboard, zowel toe- als heelside is het board makkelijk te carven (gijpen). Het board blijft vrijwel in alle omstandigheden controleerbaar en voelt zeer vergevingsgezind aan.

Dit pure freerideboard draait ondanks zijn geringe rocker toch heel eenvoudig. Board iets vlakker in het water houden en het board de andere vaarrichting in sliden is kinderlijk eenvoudig.

Board heeft meer dan voldoende pop (zeker voor de wat lichtere riders <80 kg) -ondanks zijn medium flex- om eenvoudig van het water los te komen. De multichannel bodem zorgt voor zachte landingen met redelijk veel grip. Zeker voor een freeride board erg indrukwekkend.

Voor diegene die comfortabel in vrijwel alle condities wilt varen en daarnaast waarde hecht aan kwaliteit, goed hoogte kunnen lopen, snelheid en bovenal een mooi design is dit een perfect kiteboard. 

http://www.crazyflykites.com/cf2017/boards/shox-green


http://passionpowered.nl/shop/kiteboards/crazyfly-shox-green-2017/


et1961 had een 4 sterren sessie in Neeltje Jans met maar liefst 18 - 24 knots op zijn Crazy Fly Sculp (2017)