Reacties
dr511 03 December / 2016 / 08:09

Zou wel leuk zijn om te weten wat een kite aan Co2 kost. Tis allemaal syntetisch en komt uit azie dus leuk een paar paneeltjes op je hoofdkantoor maar dat zet natuurlijk geen zoden aan de dijk. 

Denk dat kitesurfen zowiezineen van de meest milieu onvriendelijkste sporten is. Tel je kilometertjes naar kitespots maar eens op ;) 

ik denk dat ik zelf makkelijk de 30 a 40K aan tik

Ziki Ondergoed, schultenbrau

et1961 03 December / 2016 / 11:41

Zo denken wij (althans dat doet onze regering en de elektrischiteitsmaatschappijen ons geloven) dat windenergie zo schoon is. Een kw/h geproduceerd door een off-shore windmolen heeft een CO2 belasting die bijna 10x hoger is dan een kw/h geproduceerd door de kernenergiecentrale in Borssele.

En weet je waarom de energieproducenten altijd adventeren met ons windpark kan 40.000 huishoudens van elektrischiteit voorzien? Omdat die 40.000 huishoudens, 0,0000000001% van de totaal benodigde elektrischiteitproductie van Nederland vertegenwoordigen.... en dat staat zo lullig om dat te (moeten) vermelden...

Allemaal groenen LEUGENS, zelfde geldt voor elektrische auto's, deze zouden 0 mg CO2 uitstoot hebben per gereden km. Enig idee waar die benodigde elektrischiteit vandaan komt en enig idee hoeveel energie het kost om een 25 kwh accupack van veelal exotische zware metalen te fabriceren....

Uit een studie van GM (naaraanleiding van een rechtzaak in de VS tegen Toyota) bleek dat de Hummer per gereden km minder CO2 belasting heeft, dan een Toyota Prius !!

et1961 had een 4 sterren sessie in Neeltje Jans met maar liefst 18 - 24 knots op zijn Crazy Fly Sculp (2017)

Dobbelsteen 03 December / 2016 / 11:52

Als je over CO2 uitstoot van windmolens spreekt, zeg er dan ook bij dat je daarmee vooral de initiele co2 uitstoot bedoelt. En niet de uitstoot tijdens het gebruik. Of er moet iets serieus mis zijn met die windmolen {#emotions_dlg.schater.gif}

Bekijk zoiets liever op een periode van 20-30 jaar.

En vergelijk met kernenergie vind ik ook een beetje vreemd, kernafval kan je niet echt in uitstoot meten denk ik. Dus hoe bereken je zoiets?

Batterijen zijn inderdaad wel nog steeds gigantisch vervuilend, maar hun levensduur verbetert sterk alle jaren.
En het duurt ook enorm lang vooraleer ze afgeschreven zijn. Een batterij die niet sterk genoeg meer is om een auto voort te stuwen, is nog geen afgeschreven batterij. Enkel niet meer geschikt om daarvoor te dienen, maar wel nog voor tig andere dingen.

En als ik het me goed herinner van die rechtszaak, werd er ook geen rekening gehouden met het feit dat steeds meer energie milieuvriendelijker zal worden aangemaakt. Ze hebben CO2 berekend er van uitgaande dat een groot deel van milieuvervuilende energiecentrales kwam. Wat in de toekomst enorm zal verbeteren.

 

Het is nu wel niet allemaal zo rooskleurig als de groenen het willen voordoen. Maar je kan ook wat tegengas geven die wat meer genuanceerd is :)

 

Last edit by: DOBBELSTEEN

Dobbelsteen had een 3 sterren sessie in Oostduinkerke met maar liefst 12 - 16 knots op zijn North Rebel (2009)

et1961 03 December / 2016 / 14:57

Ik heb het niet over de uitstoot van CO2 tijdens het gebruik van een windmolen gehad... Het is een redelijk simpel rekensommetje, alle benodigde energie en daarmee vrijkomende CO2; voor fabrikage, installatie, bedrijfvoering, onderhoud en ammovatie over de gehele levenscyclus, gedeeld door de opbrengst (lees; het aantal opgewekte kwh, gedurende deze levenscyclus), geeft de CO2 belasting per kWh. 

En dat is voor een windmolen allemaal niet zo gunstig! Ze noemen windenergie "duurzaam" omdat de wind duurzaam is (lees; onuitputtelijke bron, en geen energie benodigd is om het te maken).

Wat betreft de kernenergiecentrales: Zelfs de langdurige opslag van middel- en hoogradioactief afval en de verrijking van U238 is in de CO2 berekening meegenomen!

et1961 had een 4 sterren sessie in Neeltje Jans met maar liefst 18 - 24 knots op zijn Crazy Fly Sculp (2017)

ErikBlokker 03 December / 2016 / 20:42

Windmolens worden groter en groter. Ik kan me niet voorstellen dat ze meer milieu belastend zijn dan de zelfde energieopbrengst uit een fossiele brandstof gerekend over zijn gehele levensduur. Vervolgens zijn ze vermoedelijk ook deels weer her-bruikbaar. Er wordt o.a. ingezet op windmolens omdat het de levensvatbaarheid van de energieproducenten waarborgd. Deze producenten moeten zoeken naar groene alternatieven aangezien millieueisen steeds strenger zullen worden. De energieproducenten / leveranciers zijn er straks voor mensen die niet aan de zonnepanenen willen of kunnen. Het afschrijven van een zonnepaneel installatie zal economisch voordeliger zijn dan energie kopen bij de leverancier, volgens mij is dit momenteel zelfs al het geval. De energie belasting zal vervolgens gaan stijgen voor mensen zonder panelen om de saldering in stand te houden. Vervolgens zal de saldering komen te vervallen. 

Als je ogen vandaag de dag nog steeds niet geopend zijn dat volledig elektrisch rijden de toekomst heeft lig je te slapen. Een elektrisch aangegreven auto is 40% efficienter de ingevoerde energie om te zetten naar rijden in vergelijking met een benzine aangedreven auto.

Als kernenergie zo goed zou zijn mag je je hardop afvragen waarom Duitsland deze allemaal van de hand heeft gedaan.

Let maar op, zonne panelen blijven exponentieel in aanwezigheid toenemen. 

De grote uitdaging is momenteel de opslag van zonne energie. De dag/nacht variabelen zijn volgens mij prima te ondervangen met een thuis batterij in combinatie met de batterij in de auto.

Nu is het zo dat panelen uitschakelen op de momenten dat het energienetwerk overbelast is. Dit is in Groningen waar relatief veel panenen bij zijn gekomen deze zomer vaak het geval geweest.

Al met al ben ik hoopvol gestemd, de technieken zijn er, de schaal zal alleen nog maar toenemen wat de prijs ten goede komt. 

De volgende auto die ik koop zal in ieder geval een volledig elektrische worden. Tesla model 3 bijvoorbeeld. Maar voor die tijd gaat het zon grenzende dakvlak vol pannelen.

Als we alle huishoudens en automotive groen hebben en de industrie doet ook zijn best heb ik wel het idee dat de natuur de overige co2 de baas is. Het is op dit moment gewoon nog veel te veel van fossiele oorsprong. 

 

 

Hoppa!

JolanH 04 December / 2016 / 03:33
Last edit by: JOLANH