Reacties
snowbuggy 03 December / 2018 / 21:15

Vorig jaar was de inschrijving inderdaad binnen 40 seconden vol en ik was wederom one of the lucky few.

Helaas heeft Red Bull in al zijn wijsheid besloten om van de 2019 race een cashcow van te maken door iedere deelnemer te verplichten in een door RB geselecteerd hotel te overnachten. 
En dan ook nog eens in een hotel meer dan een uur rijden van de Hardangervidda waar de race gehouden wordt.
In de beginjaren was de inschrijffee maar een paar tientjes.....voor 2019 is het nu meer dan 500 Euro !
Ik ben benieuwd hoeveel mensen dat bedrag er nog voor over hebben.
Het overgrootte deel van de deelnemers uit voorgaande jaren zijn Noren en die zijn nu furieus want die regelen altijd  zelf veel goedkopere accomodatie (de meeste kennen wel iemand die daar een wintercabin heeft waar ze gebruik van mogen maken). Ik verwacht dus weinig Noren die in 2019 meegaan doen.

Net zoals veel oudgedienden sla ook ik Ragnarok dit jaar over. 
Ragnarok gaat helaas aan zijn eigen succes ten onder en ook de meeste toprijders zullen dit jaar Ragnarok overslaan want in dezelfde week vindt ook de Vake race plaats.....Vake heeft toch wel de voorkeur van de meeste wedstrijdrijders.
In de voorgaande jaren hadden de RB en Vake organisaties onderling goed kontakt waardoor Vake een week later was dan Ragnarok wat een ideale combinatie was om zowel Ragnarok als Vake te doen.


Andere Ragnarok race alternatieven zijn nu aan het onstaan, zoals de Czechische Moldava snowkite racers die van plan zijn om een vergelijkbare Ragnarok race te organiseren op de Hardangervidda. Deze Czechen zijn hardcore kiters die het snowkiten voorop stellen en gelukkig nog niet de super commercialisering van een dergelijk event voor ogen hebben.


Helaas, 9 jaar Ragarok deelname is nu voor mij ten einde gekomen...Ik kijk met plezier terug op een onvergetelijke ervaring !
Ik wens iedereen succes toe die in 2019 wel gaan en pak ze !
Graag zie ik ook eens een andere Nederlander 5 rondjes afleggen :) 

Eric

Last edit by: SNOWBUGGY