Reacties
wazzaah 30 November / 2018 / 13:39

Hij loopt de kite niet eens als ie een board haalt, valt me beetje tegen hoor.

 

Verder rammelt dit verhaal wel een beetje, hangt ook van de situatie af waarin de ongelukkige kiter zich bevind. En als ze in ondiep water lopen met hun gear en geen problemen hebben, lekker terug laten lopen.

 

In diep water (met golven):

- Eerst de rider naar de kant, dit kan bina iedereen wel. Kan je ook bodydraggend doen terwijl jij zelf op je board ligt.

- Daarna kan je s gaan kijken naar t board en de kite. Bij de kite oppassen voor de lijnen, vaar er eerst even langs om te kijken. Kijk daarna of je veilig de kit eleeg kan laten lopen. Dan kan je de kite gewoon aan de tip meeslepen.

kitestart.nl - kitesurfen-op-terschelling.nl

wazzaah had een 5 sterren sessie in Terschelling Groene Strand met maar liefst 10 - 11 knots op zijn Vari Condor (2013)

FeRNandeZ 30 November / 2018 / 19:17

De bar met lijnen ligt altijd recht in de wind, de kite recht downwind. Je moet de kite bij de tube en omdraaien en dus zit je zelf tussen de lijnen,met het oppakken van de kite, als mis dit misgaat (hij uit je hand slaat etc) heb je een serieus gevaarlijk probeem....Het is maar een kite.

Een kiter terug draggen gaat wel perfect, ik ga zelfschuin op/naast me boardje liggen linkerarm, body drag methode, de kiter zelfde maar houdt mijn trapezevast.

Wordt dit eiegenlijk geoefend tijden de kiteles,weet ik eigenlijk niet....

 

In nl zijn de meesten behoorlijk sociaal,als er iemand down is, bijna iedereen weleven vraagt of alles ok is of hulpn odig heeft? Zou ook std regel moeten zijn eiegnlijk.

 

In tarifa bijvb heb ik mensen tijden zien drijven in de verte en niemand die even ging kijken.......

 

 

kantje board !