Reacties
MarioH 13 May / 2020 / 11:32

Wat mij niet duidelijk is: is het prbleem dan dat je, als je in het water ligt, geen lucht meer krijgt omdat je hoofd niet boven het schuim uitkomt, of is de alg zelf schadelijk voor de mens?

 

MarioH

Lars_023 13 May / 2020 / 11:51

Welke rol het schuim heeft gespeeld in Scheveningen moet nog duidelijk worden maar dat je gedesorienteerd raakt in het schuim is een feit.

 

Als je zwemt en het schuim ligt er een meter dik op, harde wind en stroming dan kun je niet zien waar je heen gaat of waar je heen moet. Ademhalen zal zeker niet makkelijk zijn wat weer gevolgen kan hebben voor je verbranding van energie en ademhaling zelf (kortademig worden en hyperventilatie).

 

Ik ben zelf het water niet meer op gegaan maandag na een blik op zee. NNO laverend Noord in het voorjaar is lastig zeker rond de 6bft. Dan is de wind vlagerig en icm hoge golven is de kans dat je van je board valt groot (hoe goed je ook bent). Val je van je board en komt er een windvlaag dan ben snel al verder van je board af. Met het schuim is de kans dat jij je board kwijt raakt, vrij groot. Vandaar dat in het voorjaar bij NNO de fora vol staan met mensen die hun boardje kwijt zijn. De watertemperatuur is ook vrij laag dus het zijn altijd omstandigheden waarbij je na moet denken hoe graag je het water op wil en of je er verstandig aan doet. Dat zijn persoonlijke overwegingen. Overigens doel ik hiermee niet op de slachtoffers in Scheveningen maar over watersporters in het algemeen.

 

Daarnaast is dat schuim lastig van je spullen af te krijgen.

 

Last edit by: LARS_023

Lars_023 had een 4 sterren sessie in Tarifa met maar liefst 20 - 26 knots op zijn Ozone Enduro (2016)

isomis 13 May / 2020 / 13:44

Bij dit ongelukken gaat altijd alles mis waar het mis kan gaan. Kortom, gewoon domme pech en super wreed. Allemaal jonge mensen in de bloei van hun leven. 

zucht...

MarioH 13 May / 2020 / 13:53

Bedankt Lars

MarioH

Elon 13 May / 2020 / 15:08

"Als je zwemt en het schuim ligt er een meter dik op, harde wind en stroming dan kun je niet zien waar je heen gaat of waar je heen moet. Ademhalen zal zeker niet makkelijk zijn wat weer gevolgen kan hebben voor je verbranding van energie en ademhaling zelf (kortademig worden en hyperventilatie)."

 

Wat ik als grootste vraag blijf hebben, de golven staan toch altijd richting het strand? Als je blind met de golven mee zwemt moet je uiteindelijk zand onder je voeten voelen lijkt me?

- KiBoCo.nl -

Elon had een 4 sterren sessie in Wijk aan Zee met maar liefst 37 - 47 knots op zijn Duotone Dice (2019)

zoow 13 May / 2020 / 15:45

Stroming kan ervoor zorgen dat je het strand niet altijd bereikt ookal staan de golven richting het strand. Misschien dat ze naar een diep stuk water met hoog schuim zijn afgedreven en daardoor in de problemen gekomen. 

Gone with the wind > Kitesurfschool Texel

zoow had een 5 sterren sessie in Texel paal 17 met maar liefst 25 - 36 knots op zijn North Neo (2017)

asluis 13 May / 2020 / 16:17

Als je langs de pier zwemt is dat dus lagerwal met Noordenwind en zullen er zeker golven die kant op lopen. Schuim eroverheen en geen orientatie kan je dus zo naar de pier doen zwemmen. 

FeRNandeZ 13 May / 2020 / 19:31

Brandblussers werken vaak met schuim. Het schuim zijn dan bellen van soort zeepzop, de brand dooft o.a. doordat het vuur geen zuurstof meer krijgt.

Als het een grote dikke aaneen gesloten schuimlaag is, is die op zee je ineens inhaalt, over je heen komt door wind stroming of golven. Het is een hele nare discussie, ik wil er eigenlijk niet aan denken, het is zo enorm triest....., zo onwerkelijk, verschikkelijk.....

 

 

kantje board !