Reacties
wazzaah 25 January / 2009 / 16:07
Progressive Freestyle is dus new school en Freestyle is old-school
en old-school is dan weer ancient-historie geworden Smiley Smiley
kitestart.nl - kitesurfen-op-terschelling.nl

wazzaah had een 5 sterren sessie in Terschelling Groene Strand met maar liefst 10 - 11 knots op zijn Vari Condor (2013)

zeeslak 25 January / 2009 / 16:52
wat is het verschil tussen freestyle en progressive freestyle?
pain is temporary but glory lasts forever. and chicks digg scars

extremekiter 25 January / 2009 / 17:01
Ik denk dat progressive freestyle de huidige pkra style is, dus kite laag en doen alsof je aan het wakeboarden bent ipv kitesurfen. Smiley

Freestyle zal een combi van wakestyle met wat meer big air en oldschool zijn denk ik. Smiley
W W W . V E R S U S S H O P . N L

henrik 25 January / 2009 / 17:04
progressive freestyle : het hoge niveau freestyle dat je ziet in de pkra , hier word niet gekeken naar board-offs en onefooters maar naar de technisch moeilijke uitgehaakte moves
newschool dus


freestyle : de judging van de kpwt , newschool telt hier ook mee , maar hier scoren big airs en old school wel , is een beetje meer overall , kijk ook naar de style die belangrijk is
( jesus walk en met je tip over het water slepen )

hoop dat je het nu wat snapt , anders bekijk je de filmpjes van de beide worldtours eens dan bekijk je wat voor tricks er aan bod komen

henrik had een 3 sterren sessie in Cadzand Bad met maar liefst 20 - 25 knots op zijn North Vegas (2008)

ostendlocal 25 January / 2009 / 17:48
vind het wel een goed idee zoSmiley

ostendlocal had een 2 sterren sessie in Oostende met maar liefst 16 - 18 knots op zijn SlingShot Fuel (2012)

Slis 25 January / 2009 / 18:13
duidelijkheid goed zo! Smiley
BY SLIS: LIQUID FORCE & C-SKINS

-DAVE- 25 January / 2009 / 18:29


De drive en toekomst ligt bij het freeriden en de kiters zelf, niet bij organisaties die zeggen het alleenrecht te hebben op de progressie en de standaard in truukjes in de kitesport, en dat tevens vooral commercieel willen uitbuiten voor eigen gewin.
Door zelfs rechten te gaan afdwingen voor hun eigen organisatie en hun zogenaamde standaardbepaling in de kitesport, diskwalificeren zij zich zelf  om ambassadeurs te mogen zijn van de kitesport in het algemeen.
 
Kortom ze kunnen lekker mijn naatje kietelen, met ika, pkra, wiha, en wohaa en blabla.
De Kitesport en haar progressie, schoonheid, gezelligheid en CORE liggen bij de jongens en meisjes die de grenzen zoeken van wat kan in de kitesport en dat delen via de ons bekende media, internet/blogs/movies en magazines en tv etc.
En bij de jongens en meisjes die met z'n allen gewoon een leuke dag hebben op de stranden en meren met het beoefenen van het kiteboarden, en bij degenen die zich inzetten voor de kitesport om het overal geaccepteerd te maken, via vereniging of community websites.
 
 
 
De geldverdienAssociations zoeken het maar lekker uit.  Smiley 
De enige erkende standaard standaard zijn wijzelf.
Dave is selfsupported by: Hanglos, Apple, Slingshot, Kitecinema, Naish, MCCormick, Daf , Seat, RedBu

-DAVE- had een 5 sterren sessie in Wijk aan Zee met maar liefst 16 - 23 knots op zijn SlingShot Fuel (2006)

Flag 25 January / 2009 / 19:27
De PKRA maakt de kitesport kapot.. Voor het grote publiek (welke veelal bestaat uit leken) is het helemaal niet interessant of iemand een Backmobe doet. Ze zien het verschil niet eens met een backloop. Kijk maar om je heen op strand, als je hoog springt staan er allemaal voorbij gangers half te joelen en te klappen.. En wanneer er een Mobe 7 of iets gedaan wordt zien zij echt het technische verhaal er niet achter..

Een evenement als de Red bull king of the air, is dan ook veel interessanter voor de massa. Hier wordt de max van de kiten benadrukt (hoog, hard, en met stijl). Omdat dit de massa veel meer aanspreekt, is dit ook veel interessanter voor sponsoren, de media enz enz...

Ik zeg laat de KPWT overheersen..

ostendlocal 25 January / 2009 / 19:47
dude flag, je lult!
de riders van de pkra pushen de limits hardcore!!!!
in de turnen gaan ze ook niet zeggen van: ow 1salto is mooier dan een dubbel.
nja dan moet je maar oprotten met je dubbels. 1salto is beter.
slaat nergens op...
KPWT is mss publieksgerichter, maar zo pushen ze de sport niet zo technisch verder..
Smiley

ostendlocal had een 2 sterren sessie in Oostende met maar liefst 16 - 18 knots op zijn SlingShot Fuel (2012)

Slis 25 January / 2009 / 19:59
ik begrijp Flag, en ben het ook met hem eens
echter het gaat altijd 2 uiterste kanten op

prka hoog technisch gehalte: goed voor de riders
goed voor de sport

kpwt, hoog hoog gehalte: goed voor de toeschouwers
goed voor de sport.

zelf zie ik het liefst een king of the air terug komen,
maar RedBull ziet dit niet zitten. (niet vernieuwend)

daarom zit redbull ook in de pkra en niet in de kpwt
pkra is vernieuwend, dus goed voor de sport.
BY SLIS: LIQUID FORCE & C-SKINS

Fokke 25 January / 2009 / 20:08
Goede concensus die er nu bereikt is! Smiley Je moet niet teveel in 1 keer willen, en nu kunnen de kpwt en pkra 2 jaar aan het idee wennen, naar elkaar toegroeien en voor 2010 tot een mooi plan komen. Fragmentatie was denk ik de strop geweest, helemaal in een vroeg stadium waar onze sport nu in is.

En geldverdienende associations dat cliche moeten we maar eens af. Heel veel is vrijwillig en die mensen zetten zich allemaal super in. Natuurlijk wordt er wat geld verdiend maar oa. Markus werken heel hard en hebben afgelopen tijd toch wel meer dan eens laten zien dat ze echt het beste met de sport voor hebben EN een transparante organisatie willen zijn. Geld verdienen is in grotere organisaties juist ook goed, want dan kun je veel meer van mensen op aan.
NVWK [www.wedstrijdkitesurfen.nl]

Fokke had een 5 sterren sessie in Kijkduin met maar liefst 10 - 14 knots op zijn Takoon Furia LTD (2010)

-DAVE- 25 January / 2009 / 21:30
"Natuurlijk wordt er wat geld verdiend maar oa. Markus werken heel hard en hebben afgelopen tijd toch wel meer dan eens laten zien dat ze echt het beste met de sport voor hebben EN een transparante organisatie willen zijn. Geld verdienen is in grotere organisaties juist ook goed, want dan kun je veel meer van mensen op aan."
 
 
 
Dat zegt nog steeds niet dat ze 'de standaard' van de sport in pacht hebben of zijn en daar zelfs recht en/of erkenning aan verleend moet worden. 
Dave is selfsupported by: Hanglos, Apple, Slingshot, Kitecinema, Naish, MCCormick, Daf , Seat, RedBu

-DAVE- had een 5 sterren sessie in Wijk aan Zee met maar liefst 16 - 23 knots op zijn SlingShot Fuel (2006)

KUUZ-kiter 25 January / 2009 / 22:31
Freeriden is wat het grootste gedeelte van de kiters doen én blijven doen, Dave! Organisaties als de KPWT en de PKRA richten zich dan ook op de riders, die op wedstrijdniveau met elkaar willen battelen en zo hun grenzen te verleggen.

Ook IKA is een non-profit organisatie, die zoals het er nu uitziet een koers gaat varen, die door riders bepaalt word. Voor de NKV ben ik gisteren naar Das Boot geweest, waar het eerste overleg was tussen de nationale bonden en de IKA. Het overleg richtte zich op de ontwikkeling van wedstrijdsport, met een focus op het doel van de IKA: 1 wereldranking.

KPWT en PKRA zijn beide professionele wereldtours. De jurering én het type riders van beide tours zijn verschilend. In het komende jaar gaat de tourleiding, in een sub-committee van de IKA werken aan 1 jury-systeem. Dit wordt dus een mix van de beste elementen uit beide tours, met het logische gevolg dat riders van beide tours straks op dezelfde evenementen zijn.

De NKV én de nationale bonden krijgen als belangenbehartigers van de kiters in hun land veel te vertellen in de IKA, om zo het beste voor de sport naar boven te halen. Samenwerken, als het gaat om de ontwikkeling van veilig materiaal (ook fabrikanten in de kitesurfbranche hebben een sub-committee) en het opzetten van topsport.

Freeriding is voor iedereen, dat zal altijd (misschien wel het vetste) van de sport blijven!
Wedstrijdsport krijgt door deze ontwikkelingen in ieder geval een enorme push, ik denk dat daar geen onduidelijkheid over kan bestaan.



surfing doesn't make you smart

djavin 26 January / 2009 / 10:47
Heel mooi deze tussenweg, want om nog dit jaar 1 ranking ineen te klussen.... daarvoor is de tijd te kort.

Mijn inbreng, de commercie is zeker niet altijd goed voor de sport en de events daarin, zeker in NL niet. Hoewel zonder commercie veel events niet kunnen bestaan. Het is aan de organisator het belang van het evenement in lijn te houden met het belang van de sponsor. Vrijwel alle grote Nederlandse events zijn al wel eens uitgebuit door 'sponsors' die mooi weer spelen, maar zelf niets toevoegen en graag leunen op de vrijwillige organisatie. Voor zo min mogelijk geld, zo groot mogelijk je naam ergens opzetten... pfff De soul is nogal eens ver te zoeken.

Maar commercie is wel nodig om de sport te ontwikkelen. De PKRA en KPWT geven daaraan ieder een eigen invulling. Ik persoonlijk hou niet zo van de technische, wakestyle, zeg maar de progressieve vorm. Dat is alleen leuk voor de riders om zich met elkaar te kunnen meten in moeilijk doen.

Doe mij maar de KPWT freestyle. Dus ook big airs en board offs. voeg daar Ruben zijn stijl aan toe van gruwelijk kiteloopen aan toe en je hebt de vorm die het meest in de buurt komt van wat wij als amateursporters en toeschouwers allemaal het mooist vinden. Doe dat op de mooiste locaties voor perfect beeldmateriaal en het is compleet.

Volgens mij kan er wel 1 ranking komen straks. Prima dat je dan meer moeilijke reut op een PKRA event ziet en meer oldschool op een KPWT. Het is in een world ranking in mijn beleving hetzelfde waard. en laat de pro riders dan vrij om aan beide tours mee te doen. Dus het PKRA verbod om aan de KPWT mee te mogen doen moet écht vervallen.

Dat lijkt me mooi Smiley

TarifaEye 26 January / 2009 / 13:16
Netjes gedaan, 2009 wordt een transition year met inderdaad weer 2 kampioenschappen, maar nu zijn ze allebij officeel naast mekaar en in 2010 krijgen we waarschijnlijk een unified freestyle ranking, gebasseerd op een unified judging systeem.
 
De volgende stap zou zijn om met de single elimination een fixed verplicht programma te doen (met eventueel wat mooie old school tricks, een big air kiteloop), waarbij het verschil tussen de rijders mbt style, hoogte, power) goed te zien is voor iedereen (judges, publiek, media) en in de double elimination een free program voor de riders, zodat er ruimte blijft voor vernieuwing. Inderdaad net zoals bij het kunst schaatsen.
 
Vanaf 2010 maakt het niet meer uit wie welke freestyle competitie organiseerd. De best riders zullen gaan, daar waar het meeste prijzengeld en de daaraan verbonden punten zijn te behalen (systeem voorstel van de IKA en gebasseerd op het tennis). 
 
Dat zal je dit jaar al zien in de unified Racing.
 
 
 
 
TarifaEye