Reacties
wazzaah 31 May / 2016 / 12:34

Een iets beter en uitgebreider artikel van de KNRM zelf:

 

Ondanks de slechte weersvoorspellingen kwamen drie kiters maandagavond in de problemen voor de Friese kust. Toen de KNRM-bemanningsleden na alarmering bij het boothuis aankwamen zagen zij één kitesurfer op ongeveer 1 mijl uit de kust liggen.

Vanwege de slechte weersomstandigheden kon alleen met de grote reddingboot, de Alida, uitgevaren worden. Enkele minuten na het uitvaren kon de surfer aanboord worden genomen. Bij het uitvragen wist de kitesurfer te vertellen dat hij met nog twee surfers vanaf het strand van Workum was vertrokken, ook deze twee surfers zouden nog in het water liggen.

De Kustwacht is hiervan op de hoogte gebracht en heeft hierop de stations van Lemmer, Enkhuizen, Den Oever en Urk gealarmeerd. Een SAR-helikopter werd ook gealarmeerd, maar deze kon door de weersomstandigheden niet opstijgen. Ondertussen heeft de Alida haar zoekslagen voortgezet en daarbij vrij snel een tweede surfer aangetroffen. Beide kitesurfers verkeerden in goede conditie en zijn bij het boothuis afgezet.

Na nog een kwartier zoeken werd ook de derde kitesurfer in goede gezondheid gevonden, waarop het Kustwachtcentrum de andere eenheden kon bedanken.

Aangekomen in het boothuis, konden de kitesurfers even op adem komen, waarna zij nog even werden toegesproken over de ondoordachte actie om tijdens code geel het IJsselmeer op te gaan.

kitestart.nl - kitesurfen-op-terschelling.nl

wazzaah had een 5 sterren sessie in Terschelling Groene Strand met maar liefst 10 - 11 knots op zijn Vari Condor (2013)

RobbyNitroz 31 May / 2016 / 13:40

Ik heb gisteren ook gevaren op Zandvoort. Code geel betekend niet meteen dat je de hele dag niet kan varen; zag dat het op Zandvoort tot rond 7pm goed moest zijn dus tot 6pm op het water geweest.

RobbyNitroz had een 5 sterren sessie in Zandvoort met maar liefst 15 - 20 knots op zijn SlingShot Wave SST (2017)

herfst 31 May / 2016 / 16:31

Weet je, het is prima als je eruit wil, ook met code rood.

 
Maar als er hulptroepen bij komen, dan moet er een regel zijn: 150 Euro in de pot.
Die centen gaan naar een goed doel, richting reddingsmaatschappij.

 

Magic_Ed 31 May / 2016 / 21:39

En waarom moet dat dan wel? Wat een gelul. Mensen doen domme dingen en de KNRM redt ongeacht reden en zonder veroordeling. Zouden ze dat niet doen, dan zou er heel wat minder vrijwillig geld daar terecht komen.

Spreek mensen aan op hun eigen verantwoordelijkheid en verder... niet zo anaal over problemen die ontstaan. Vergeleken met de rest van de grote boze wereld stelt het niet zoveel voor.

w w w . v e r s u s s h o p . n l

herfst 31 May / 2016 / 23:16

Je bent grof in de mond

 

bah

KiteClubFriesland 31 May / 2016 / 23:18

Het jammere is dat dit soort incidenten direct breeduit in de krant staan.

ps: http://knrm.geef.nl/actie/kitesurfers-steunen-knrm

Last edit by: KITECLUBFRIESLAND
http://bit.ly/lid-kcf - sponsored by Sportzeker en Kiteherstel

Magic_Ed 01 June / 2016 / 07:58

Er staat zoveel in de krant, en? Er staat ook vaak een bericht over verongelukte alpinisten. Maar zelden over verongelukte paardrijders (en dat zijn er waarschijnlijk meer). Niet zo'n underdog houding. Af en toe een ongeluk hoort bij het leven en de sport. Waarschuw de mensen, maar laat het daarbij.

@Herfst: het is de toon van het debat, bla bla. Maar wat is je inhoudelijke reactie?

w w w . v e r s u s s h o p . n l

herfst 01 June / 2016 / 08:52

 

@marco, ik kende dat niet, weer wat geleerd, weer wat van jou geleerd. ik denk ze, post het, en jij maakt het zichtbaar. Dank. Ik zou zeggen, maak zulke dingen regelmatig zichtbaar, via sociale media. Het geeft een volwaardiger beeld van de sport. Zit nkv eigenlijk ook op enige donatielijst? 

zoow 01 June / 2016 / 15:54

Gevalletje check het weer voor je het water op gaat! Met name plaatselijk weer. Denk erbij na dat je ook de bemanning van de KNRM aan gevaar bloot stelt met zulk weer.. Ik gok dat deze jongens hun lesjes wel geleerd hebben.


Tja jonge sport, dus we zijn snel de sjaak.. Zolang wij zelf zorgen dat we het veilig beoefenen komt het goed. Met paardrijden gebeuren meer ongelukken gok ik. Is nog een kwestie van tijd voor de media dit door heeft ben ik bang.

Gone with the wind > Kitesurfschool Texel

zoow had een 5 sterren sessie in Texel paal 17 met maar liefst 25 - 36 knots op zijn North Neo (2017)