Reacties
Mause1234 06 October / 2016 / 10:21

{#emotions_dlg.sadley.gif} Dit bericht was voordat hij gevonden was 

 

YERSEKE - Op de Oosterschelde is woensdagavond een grote zoekactie gestart nadat er een kite-uitrusting is aangetroffen bij Yerseke. Direct werden meerdere eenheden gealarmeerd om op het water te zoeken.

De brandweerboot van Stavenisse en KNRM van Hansweert werden rond 20.00 uur gealarmeerd, evenals een helikopter vanaf de Maasvlakte. Even later sloten ook twee reddingsboten van Neeltje Jans aan bij de zoekactie. Ook Rijkswaterstaat en de politie zijn met een boot aanwezig. De politie zoekt eveneens mee vanaf de kant.

Op de Oesterdam is door de politie gezocht naar auto's van watersporters waarbij niemand aanwezig was. Er is een auto aangetroffen waarvan de eigenaar zich vermoedelijk op het water bevind waarvan niet is of hij in problemen verkeerd.

De zoekactie is op dit moment in volle gang. De hulpdiensten vragen mensen die vandaag een kite verloren hebben met spoed te bellen met de Kusstwacht via 0900-0111.

Later meer

 

Gehaktdag 06 October / 2016 / 11:01
Last edit by: GEHAKTDAG

Gehaktdag had een 3 sterren sessie in Domburg met maar liefst 25 - 30 knots op zijn Best TS (2014)

Panharing 06 October / 2016 / 12:02

Oke sorry moderator. Vond dit bericht beter staan bij de laatste forum reacties. Valt wat meer op en ontstaat er nog wat discussie.

 

Niettemin RIP kiter. Hopelijk trekken wij hier lering uit. Nooit alleen het water opgaan en zoja laat de mensen aan de kant weten dat je alleen bent en of ze een oogje in het zeil willen houden.

 

Sterkte voor de nabestaanden!

 

Panharing

 

 

Faxie 06 October / 2016 / 16:32

Er schenen zo'n 20 man aan het kiten geweest zijn daar...

 

Waarom de min? Ik heb het nota bene van iemand die daar was {#emotions_dlg.bonk.gif}

Last edit by: FAXIE

idefixe 06 October / 2016 / 17:37

we weten inhoudelijk / pragmatisch natuurlijk niet echt veel en iedere speculatie is hier niet echt op z'n plek ( om het zo maar te noemen)
We weten wel dat er een kitesurfer is overleden en er familie / nabestaanden en vrienden hard getroffen zijn.

Heel veel sterkte voor allen bij het verwerken van dit verlies!

Slingshot , Gibbon

Ophetwater 06 October / 2016 / 19:01

Bijzonder dat hij wel los is gekomen van zijn kite maar het desondanks is misgegaan.

Het blijft gissen en we zullen het missschien ook niet te weten komen. 

Medeleven met de nabestaanden.

herfst 06 October / 2016 / 22:38

Even uitgebreider teruglezen op Website knrm

 

"Een grootschalige zoekactie door meerdere hulpdiensten naar aanleiding van een aangetroffen kitezeil nabij Yerseke. Voorbijgangers troffen daar woensdagavond rond 20.00 uur het kitezeil aan. Omdat er geen persoon bij de kite was sloegen zij alarm waarop een grootschalige zoekactie op touw is gezet.

De Kustwacht alarmeerde de reddingboot Jan van Engelenburg (Hansweert) en de reddingboten Koopmansdank Fred (Neeltje Jans). Ook de boten van brandweer Stavenisse, Rijkswaterstaat en de politie zijn ingezet. Vanuit de lucht werd geassisteerd met zoeken door achtereenvolgens een SAR helikopter van NHV, een helikopter van de Belgische luchtmacht te Koksijde en de politiehelikopter.

Rond 22:10 uur trof de bemanning van de Koopmansdank een kite-board aan. Ondertussen zocht de politie ook aan wal naar de kitesurfer. Op de Oesterdam troffen zij een verlaten auto aan. De eigenaar bevond zich waarschijnlijk op het water. Uit navraag door de politie bij familie van de eigenaar van de auto bleek dat zij niets van hem hadden vernomen.

De zoekactie in het gebied tussen Yerseke en de Oesterdam duurde onverminderd voort. Na ruim 12 uur zoeken is rond 8.00 uur de volgende ochtend nabij Krabbendijke een stoffelijk overschot aangetroffen door de bemanning van brandweerboot Stavenisse. De politie Zeeland West-Brabant heeft bevestigd dat het om de vermiste kitesurfer gaat.

De bemanning en plaatselijke commissie van KNRM reddingstation Hansweert wil graag haar medeleven uiten aan de nabestaanden van het slachtoffer en wenst hun veel sterkte toe".

 
 Vermiste man gevonden
SDe hulpdiensten hebben de hele nacht doorgezocht en heel het water tussen Zuid-Beveland en Eiland Tholen afgezocht naar de vermiste man. Rond 8 uur trof de bemanning van de brandweer van Stavenisse het levenloze lichaam aan. De politie heeft onderzoek gedaan en heeft vast gesteld dat het gaat om de vermiste kitesurfer. Het betreft volgens de politie een 64-jarige man uit België. "
 
Mijn gedachten en medeleven zijn bij deze man en zijn familie. We weten alleen zijn leeftijd. 64 jaar. Op die leeftijd zal het niet eenvoudig zijn altijd een kitebuddie te vinden. Lukt niet eens als je 30 bent. Boos. Stomme solitaire sport.
 
RIP brother
medeleven aan zijn familie
 

Eagle-Jan 07 October / 2016 / 00:48

Stomme solitaire sport? Als de wind aflandig is moet je niet vreemd gaan kijken dat je er dan ook alleen voor staat... En gaat er dan niet een lampje gaat branden van "huh het waait, waar is iedereen?" Is het dan slim om het water op te gaan? 

 

Heel triest, maar ga het niet afgeven op iets wat zo makkelijk te voorkomen is.

 

Hoe dan ook RIP. 

Eat, surf, sleep, repeat! <img title="{#emotions_dlg.bonk.gif}" src="/bundles/stfalcontin

dr511 07 October / 2016 / 13:18

Er is nog helemaal niet bepaald wat de doodsoorzaak is en of dit voorkomen had kunnen worden. Je kunt ook de hik krijgen op het water... dan maakt het niet uit of je op een boot zit of aan een kite hangt. 

Medeleven voor de familie en een schrale troost dat het gebeurt is tijdens iets wat je mooi vind om te doen. 

Ziki Ondergoed, schultenbrau

martin404 07 October / 2016 / 15:23

Ik mag hopen dat ik ooit kom te overlijden, op een moment dat ik iets doe waar ik verschrikkelijk van hou en niet na een lang ziekbed.

 

En dat iedereen op dat moment het fatsoen heeft, om medeleven te tonen richting mijn nabestaanden, maar verder gewoon even z'n mond kan houden.

Mijn nabestaanden zullen op een later moment waarschijnlijk ook meelezen, wat er over mij gezegt word.

Ik zou niet willen, dat zij mijn keuzes dan moeten gaan lopen verdedigen, tegenover mensen die zonodig een mening moeten hebben, zonder de details te weten.

Last edit by: MARTIN404
No kite related brand affiliations

Marc_87 07 October / 2016 / 20:14

Wat een held ben je ook Martin...

Powered by Flysurfer

herfst 08 October / 2016 / 01:24
je hebt gelijk @arend, ik werd even boos. Las vlak na t ongeval in de chatgroep ach, "t was ne belg. iemand v 68 kan niet kiten". 
 
Ik werd boos, na t lezen hiervan, excuus.
 
Je zoekt elkaar op, op forums, fb, chatgroeps. 
Heb nu alle chatgroepen verlaten. @Martin, respect is ver te zoeken (=mijn mening).
medeleven, ook
 

 

Last edit by: HERFST

PETER1310 08 October / 2016 / 16:31

slachtoffer was een tandarts uit Melsele( België ), was een zeer geoefend en fanatiek kiter, ondanks zijn leeftijd . Ik ken hem van " ver"  en had echt een passie voor het kiten . Ik woon ook in deze gemeente . Volgens info van derden was een hartfalen de oorzaak. Langs deze weg ook mijn innige deelneming aan de familie 

Peterkleinzoersel 08 October / 2016 / 21:28

Hoe doe je harnas uit als je hart het begeven heeft?  Misschien achteraf van paniek? Rip

herfst 09 October / 2016 / 02:39

dat is inderdaad vreemd. Bij alle ongevallen bij hartfalen, zat de kiter nog vast aan zijn kite