Slufter - een van de betere plekken om te beginnen?

Door: Seamon Reacties: 108 Hits: 22250
TomStormvogel 05 August / 2016 / 20:10

Ja dit lijkt serieus strafbaar, ik heb het even opgezocht:

Voor online bedreigingen gelden dezelfde wetten als voor offline bedreigingen. Dat betekent dat niet elke bedreiging strafbaar is. Er zijn drie vereisten.
1. De bedreiging moet het slachtoffer hebben bereikt
2. De verzender moet de opzet hebben gehad dat de bedreiging het slachtoffer zou bereiken
3. Er moet sprake zijn van een redelijke vrees bij het slachtoffer

Stormvogels in de wind!

Faxie 05 August / 2016 / 20:18

@Kiteshallow: Daar zijn ze op dat andere forum ook niet vies van hoor

Djee 05 August / 2016 / 20:49

Wat ben ik blij dat ik wel een privé kitevijver heb, alleen jammer van de blauwalg nu.

Always be yourself. Unless you can be a Pirate. Then, be a Pirate

Djee had een 3 sterren sessie in Bloemendaal met maar liefst 22 - 34 knots op zijn Ozone Reo (2016)

luminate 05 August / 2016 / 21:19

@ron05 Hanglos heeft geen PM, heb je een mail gestuurd maar weet niet of je die leest, kan je mij anders even een mailtje sturen, mailadres staat in profiel.

Ontopic: iedereen maakt het zo link als dat die het zelf wilt maken. als je je bewust bent van de gevaren en er rekening mee houd zit je al heel anders in een situatie dan als je de gevaren en risico's niet kent. je kan het zo gevaarlijk en ongevaarlijk maken als je zelf wilt.

Marc_87 05 August / 2016 / 21:34

Nou jongens, lekker aangifte gaan doen. Veel succes. {#emotions_dlg.thumbsup.gif}

Powered by Flysurfer

TomStormvogel 05 August / 2016 / 21:47

Beste Marc_87

Kon het niet laten je even te googelen, je ziet er op je fotos best aardig uit met passie voor onze sport.

Waarom heb je zo'n hekel aan beginners? (ik ben overigens geen beginner, kite al sinds 2008)

Gun het anderen ook om te genieten van de sport en mooie kitespots. Als kiters onderling moeten we elkaar helpen en in de gaten houden. Ervaren kiters geven beginners ruimte, dat is de regel!


Aangifte doen voor je bedreigingen lijkt me niet nodig mits je je bedreigingen intrekt en een klein excuus op dit forum maakt.

Stormvogels in de wind!

KiteShallow 05 August / 2016 / 23:35

Was je ooit beginner geweest.

Heb je kinderen, hoe gaat t als ze straks moeten beginnen.

Als Project Manager vraag ik af hoe is de samenstelling van je team is, vooral als het project mislukt is. Je zou toch een voorbeeld functie moeten hebben met gedegen communicatie capaciteiten.

Ik heb vele sporten (motorrijden, zeilen, kayaken etc.) gedaan. Altijd handje zwaaien en elkaar helpen of ben je uitverkorene of een rotte appel.

Ik hoop dat je de 30e haalt, je kan je slechte karma terug krijgen.

Last edit by: KITESHALLOW

Gyttja 06 August / 2016 / 00:26

@ luminate, het zo gevaarlijk maken als je zelf wilt is natuurlijk ook een beetje onzin. Anders zou je op de weg ook zo hard mogen rijden als je wilt.

Je brengt mogelijk ook anderen in gevaar, al dan niet door ze te raken, of door reddingspogingen van omstanders of de knrm (die redden mensen met soms behoorlijke risico's voor zichzelf). 

Ik denk dat beide kampen zich te raden moeten gaan, en dat de waarheid ergens in het midden zit. Hence mijn vorige post.

Waarom elkaar blijven aanvallen, wat toch alleen maar steeds heftiger reacties uitlokt en waar niemand wat mee opschiet. Waarom niet het midden opzoeken: zie in dat de absolute beginners er niets te zoeken hebben, en zie in dat een licht gevorderde kiter die goed zn rakjes kan varen en hoogte houden daar prima kan kiten. Als we dat allen doen hebben we allemaal minder stress en meer plezier! En daar doen we het toch voor??  Het zullen de afkick verschijnselen van te weinig kiten wel zijn. 

Veel plezier op het water!

 

Edit: ik bedenk me net dat er natuurlijk ook al een tijdje een spotsluiting drijgt. Misschien dat daardoor de gemoederen ook snel oplopen. Weer mensen die je moet uitleggen dat ze niet over de vogelgrens mogen gaan. En elke overtreding (of serieuze crash) is een stapje dichterbij een algehele sluiting. Ergens wel begrijpelijk als je dan misschien een tikje overdreven reageert. Zeker als mensen roepen dat het een plek voor de echte beginner is terwijl dat al jaren bekend is dat dat niet zo is. Maar de jongens die prima kunnen varen en zich netjes aan de regels van de spot houden weer je daar onterecht ook mee. En dat doet wellicht stof opwaaien in het licht gevorderden kamp?

Anyway relax all, zet wat reaggea op en chill ;) (ofzo)

Last edit by: GYTTJA
Kitecrew 't Gooi || F-One / Manera || www.dekunstvanfotografie.nl

Gyttja had een 4 sterren sessie in Hoekipadijk met maar liefst 20 - 31 knots op zijn Vantage Vulture (2019)

Eagle-Jan 06 August / 2016 / 02:18

Ik vraag mij nu gewoon echt af wat ze tegenwoordig tijdens de lessen over spot kennis en condities uitleggen?!?

De Slufter druist tegen alle principes in wat een veilige beginners spot betreft. Stroming bij opkomend tij, probeer maar eens met hoog water wat ruimte te vinden om zonder over andermans lijnen te heen hoeven je lijnen uit te rollen (omgeving eerste trap). Kom je dicht bij de duin rand, dan zul je nog verbaasd zijn over hoe de wind naar boven stuwt, vergeet de ondiepe (10cm) punten niet in dat troebel water. De poel, vaak vol met koekwousen en een aantal die het wel echt kunnen. En dan hebben we het niet eens over spot info inwinnen bij locals of de bebording ter plaatse over randzaken zoals bv. de grens van het natuurgebied ( zeer belangrijk aandachtspunt voor het behoud van de spot, het is inmiddels 3 voor 12)

Maar een ding kan ik je wel garanderen, elke lesser of beginnend water starter zal daar op  verzet van de locals stuiten, of op z'n minst een argwanende blik naar zich toegeworpen krijgen. De reden is simpel: op de Slufter gaat het nou eenmaal vaker fout met beginners,  hoe het komt, beats me, maar op de Slufter is dat een gegeven (dat was in de windsmurf tijd ook al zo sommigen er letterlijk zijn verzopen in de omgeving ). Tuurlijk breken of kneuzen de ervaren gasten ook wat, maar dan blijft het  voor 90% van de gevallen bij een eenzijdig ongeval. Terwijl beginners vaak anderen in hun traject naar het vasteland mee nemen of auto's koppen boven bij de parkeer plaats. Ik heb daar de afgelopen 4 jaar, daarvoor in mindere maten (toen kwamen er sowieso bijna geen beginners), te vaak mis zien gaan waarbij een beginner de oorzaak was.

De waarschuwingen die je krijgt kunnen misschien hard of overdreven overkomen, niet iedereen beheerst goede communicatie skills ( ik al helemaal niet). Maar ze zijn iig niet uit de lucht gegrepen. Doe er je voordeel mee, ipv roepen dat "de locals" hun plek will claimen, vergeet niet dat als het fout gaat, dat het dan vaak juist locals zijn die je komen helpen. 

Terverduidelijking: een beginner is iemand die nog niet goed upwind kan bodydraggen, niet goed kan keren. En mocht, na al een keer gewaarschuwd te zijn, je toch het natuurgebied begeven, verwacht dan dat de locals op  je af komen met hun nek haren overeind. Dit is not done. 

 

Last edit by: EAGLE-JAN
Eat, surf, sleep, repeat! <img title="{#emotions_dlg.bonk.gif}" src="/bundles/stfalcontin

KiteMichiel 06 August / 2016 / 10:16

Nette reacties van Tomstormvogel, Gyttya en Eagle-Jan! de discussie is meteen een stuk vriendelijker en begint weer meer op het delen van je mening te lijken ipv het elkaar bedreigen.

 

Overigens ben ik het wel eens dat bedreigen online ook echt niet moet kunnen, ga je schamen Marc_87 !

 

Mijn mening:

Ik denk dat je als beginner bij west en zuid westen wind prima op Slufter terecht kan, bij Noordwesten liever niet omdat je dan in het vogelgebied kan afdrijven.

Beginners zouden niet in de poel moeten oefenen maar erbuiten, die poel is gewoon te klein geworden om lekker in te varen.

 

Misschien is dit een goed idee?

Op basis van de windrichting kiezen tussen Oostvoorne en Slufter:

- Zuid West t/m West Zuid West -> naar slufter

- West t/m Noord West -> naar Oostvoorne

FransD 06 August / 2016 / 11:16

Wat ben ik blij met de Maasvlakte. Ruimte zat en geen beginners!!{#emotions_dlg.pompom.gif}

Hmm....

FransD had een 1 sterren sessie in Oostvoorne autostrand met maar liefst 10 - 14 knots op zijn Cabrinha Switchblade (2012)

KiteShallow 06 August / 2016 / 11:52

"Nette reacties van Tomstormvogel, Gyttya en Eagle-Jan! " {#emotions_dlg.pompom.gif}

Menno Hans 06 August / 2016 / 11:58

@ KiteMichiel, bij opkomend tij zal de stroming ook bij west en zuidwesten wind je gewoon het natuurgebied in trekken. Bij hoog water zal het daar sowieso niet fijn zijn om de water start te oefenen. Slufter met Noordwest is voor iedereen een no go. Gevorderd of beginner maakt dan niet uit.

Bij Noord en noordwest is ook het autostrand verre van ideaal omdat de wind daar over land heen komt en dan erg vlagerig is. Beter ga je bij wind met uit een noordelijke richting naar Brouwersdam.

richardkiter 06 August / 2016 / 12:39

Wat een problemen allemaal voor de slufter  loser ben er nooit geweest, moet er toch eens een keer gaan kijken , als het mag natuurlijk ? {#emotions_dlg.clown.gif}

Tja mijn mening ondanks dat ik er nooit geweest ben en de spot niet kan is dat iedereen er moet kunnen varen of je beginner of pro ben.

Als daardoor dan op dat moment problemen door ontstaan dit op een volwassen manier oplossen met elkaar en niet zoalas Marc met zijn agressiefe toon

Want wie beslist of jij beginner ben of pro ? Wie bepaalt dat ?

Hafe fun allemaal op het waterrrrrr, en tot Laterrrrrrrrrr

 

 

 

 

 

Als het waait ben ik niet thuis !!!!!,-Haring met heeeel veeeeeeeel uien,- http://www.youtube.com/us

Eagle-Jan 06 August / 2016 / 14:49

Menno Hans heeft tenminste wel z'n huiswerk gedaan, kleine kanttekening... Wat West en noordwesten, en noorder wind betreft op autostrand(oostvoorne) ja het is voor de ervaren kiter misschien minder leuk, voor de beginner des te leerzaamer, leren starten in vlagen, kite controle enz... Daarbij komt ook gewoon kijken dat je op autoplaya gewoon ten alle tijden safe bent, m.u.v. afgaand tij en Noord Noord oosten wind (dikke kans op afdrijf gevaar!!!)

Eat, surf, sleep, repeat! <img title="{#emotions_dlg.bonk.gif}" src="/bundles/stfalcontin

Marc_87 06 August / 2016 / 17:05

Zo jammer dat je op een site als Hanglos niet kan quoten, dan maar zo.

@Tomstormvogels, ik heb het heel goed voor met de Nederlandse kitesport. Ik heb mij heel veel ingezet voor de NKV, voor de Slufter en nog veel meer. Vandaar dat ik ook zo van leer trek tegen "beginners" die het wel even denken te weten. Die weten het gewoon niet, gevaren worden weggewuift als of het niets is. Ik zelf heb twee jaar op Oostvoorne gekite voordat ik verder ging en naar de Slufter kwam. Tussenstop voor mij was de Brouwersdam, daar verder geoefenend voordat ik er echt klaar voor was.

Verder wil ik ontkrachten dat ik een hekel heb aan beginners, als je mij echt kent dan zul je weten dat ik zelfs beginners op de Slufter zal helpen als het nodig is. Maar de Slufter is gewoon geen plek voor beginners. Daar irriteer ik mij zo mateloos aan... Ondertussen heeft Arend een mooi betoog gehouden waar het allemaal in staat. Beginners op de Slufter is vragen om problemen, door deze problemen gaat straks de spot dicht...  Dus is het slecht voor de kitesport.

Ook ga ik echt geen excuus maken, ik blijf bij mijn standpunten.

@Kiteshallow, uiteraard ben ik beginner geweest. Zoals hierboven geschreven heb ik lekker alles op Oostvoorne en de Brouwensdam geleerd. Ik heb gelukkig geen kinderen, hierdoor kan ik zoveel mogelijk kiten. Op het werk gaat alles uitstekend, verder is dat ook niet jou zaak.

Mijn 30ste ga ik wel halen, ben ik niet zo bang voor. {#emotions_dlg.shiny.gif}

@Kitemichiel, jij mag jou mening geven. Ik ga mijn echt niet schamen, ik sta achter mijn punten. Goed dat je het zelf zo goed weet m.b.t. de windrichting. Top reactie van Menno Hans op jou.

 

 

 

 

Last edit by: MARC_87
Powered by Flysurfer

HuibN 06 August / 2016 / 17:55

Vandaag even na 16:00h op de Slufter. Wind eerst WNW later draaiend naar NW + laagwater.
Beginneling die net een beetje kan waterstarten, start helemaal rechts in het gedeelte waar je goed kan staan.
Al vrij snel komt hij in een gedeelte waar je niet kan staan en laat de kite daar crashen. 
Vervolgens lukt het herstarten niet en drijft hij al vrij snel ver het vogelgebied in. Daar released hij zijn kite en komt bekaf en tierend zwemmend aan de kant. 
 De zwarte met rode rand kite zag ik richting Rockanje/ Haringvlietdam drijven.
Toen ik tegen hem zei dat dit geen beginnersplek kreeg ik als antwoord "Hoezo? En waarom kwam niemand mij helpen?" En op Hoek van Holland drijft altijd alles weer na de kant.
Nog maar tegen hem gezegd dat hij de KNRM moest bellen omdat te zeggen dat hij veilig op de kant staat.

Last edit by: HUIBN
No Wind, No Power!

Marc_87 06 August / 2016 / 18:10

Top voorbeeld met wat ik nu precies bedoel, bedankt voor het delen Huib. Ook een lekkere instelling weer... Te triest voor woorden!

Zo zijn WimT en die andere gozer bijna verdronken...

Last edit by: MARC_87
Powered by Flysurfer

HuibN 06 August / 2016 / 18:17

Nog iets!.
Bij het starten vandaag vroeg ik een jongen die op de kant bezig was zijn vriendin aan het leren hoe je een kite in de lucht moest houden of hij mij kon helpen met het starten. Dat deed hij maar was totaal onzeker hoe hij dat moest doen. Hij vroeg mij "doe ik het zo goed? Voor de rest een hele aardige jongen.
Hem wel de tip gegeven dat hij beter zijn vriendin in het water kon laten oefen ivm de veiligheid. Zag hun dat niet gaan doen. Maar is gelukkig goed afgelopen terwijl het echt geen kleine kite is waar zijn vriendin aan hing.

No Wind, No Power!

Faxie 06 August / 2016 / 18:22

En die mensen ga je dus niet bereiken via een forum, want die komen hier simpelweg niet...

Eagle-Jan 06 August / 2016 / 19:57

En dit zijn dus de "dagelijkse incidentjes"  waarmee men geconfronteerd wordt op Slufter...

Oh ja en het mooie is dat hij klaagt dat niemand hem komt helpen terwijl hij in de shit zit in hetnatuurgebied... Gek hè? Ik zou er ook geen 206 euro voor over hebben om iemand anders z'n problemen op te lossen. Sterker nog een paar jaar geleden kreeg ik nog een dikke middel vinger opgestoken van iemand die in een deathloop situatie terecht was gekomen in het natuurgebied... Waarom? Om dat ik een van z'n lijnen had doorgesneden die tijdens het helpen om m'n arm was geslagen.

Eat, surf, sleep, repeat! <img title="{#emotions_dlg.bonk.gif}" src="/bundles/stfalcontin

et1961 06 August / 2016 / 21:32

Dergelijke bovengenoemde incidenten komen op alle (drukke) kitespots voor! Er zijn weinig dagen als ik aan het kiten ben dat ik geen risicovolle of gevaarlijke situaties zie. En ze worden niet altijd alleen door beginners veroorzaakt!

et1961 had een 4 sterren sessie in Neeltje Jans met maar liefst 18 - 24 knots op zijn Crazy Fly Sculp (2017)

TomStormvogel 06 August / 2016 / 21:44

Marc_87, ik vind het erg spijtig dat je je bedreigingen niet intrekt en ook geen excuses hiervoor wil maken.

Een serieuze zaak als er moedwillig materiaal wordt beschadigd of erger mensen verwond raken door jouw aanzet tot  geweld.

Jammer voor de NKV als jij je daar echt voor inzet: jouw uitspraken en bedreigingen lijken met het imago van NKV beschadigen.

Ik hoop dat je je bedenkt en alsnog je bedreigingen intrekt.

Stormvogels in de wind!

KiteMattie 07 August / 2016 / 02:22

Haha, deze moest ik even vanaf kitehigh kopieren hier. 

 

NatBornChiller op 6 augustus:

"

Ik wil even reageren op een eerder geplaatst bericht van Eagle Jan( journalist van de fabeltjeskrant) binnen dit topic. Hierin suggereerd hij, dat ik in het slufterdepot zou zijn beland. Het betrof hier enkel de in een nood situatie gereleasde kite en zelf zonder enig letsel met bijde voetjes op de grond ben geland. Dit voorval zich voordeed in een héél ver verleden (2002), toen de safety en depower nog niet zo ver ontwikkeld waren als nu. Dit ook in omstandigheden gebeurde, die inmiddels al lang verleden tijd zijn op de slufter.  D.w.z. bij springtij water tot hoog aan de duinrand, dus helemaal geen strand en starten vanuit de duinen. Dus voegt ook helemaal niks toe aan de discussie of slufter momenteel  geschikt is voor beginners. Als je niet de juiste feiten kent Eagle Jan, kots dan geen onzin verhaal uit en plaats me niet in een rijtje met 2 debielen die bij aflandige wind zichzelf in de problemen brengen. Ik denk, dat ik inmiddels na 16 jaar kiten de omstandigheden op slufter wel weet in te schatten.   Nu weer terug op je nest in de biesbosch Eagle Jan( daar waar je aanwezigheid wel word gewaardeerd door vogelspotters) en oogjes dicht en snaveltjes toe.

"

 

Powered by Peter Lynn

KiteMattie 07 August / 2016 / 02:26

Gaat gezellig druk worden op de fabeltjeskrant met alle gevaarlijke verhalen over Slufter !

Powered by Peter Lynn