Gezocht: kiteles strand horst

Door: MartineMartine Reacties: 2 Hits: 1066
MartineMartine 07 July / 2023 / 12:12

Goedemiddag!

Ik heb nu twee kitesurflessen gehad (GEWELDIG) in groepsverband en zoek iemand die het leuk vindt om priveles te geven zodat ik wat gerichter kan leren. Met 1 of 2 keer ben ik al ontzettend geholpen!

Het liefst bij strand horst en uiteraard gewoon betaald!

 

Ik kijk uit naar een reactie.
Zonnige groetjes, Martine

harmsel 04 August / 2023 / 07:35

Wat leuk dat je gaat kitesurfen!

Strand horst is een van de slechtste spots om te kiten. Lessen daar is een slecht idee. De wind wordt enorm geremd door bomen en bebouwing. Een kite oplaten aan de kant is een groot risico. Op een dag dat het een "soort van oké is" staan er heel veel lassers te prutsen. Dus je bent altijd aan het stressen ipv focus op je les. Het is ondiep,  dus wordt je niet gedwongenom eerst te leren bodydraggen. Heel onhandig. 

Ik heb meerdere mensen leren kiten. Na pogingen op Horst, Schellinkhout, Edam, Muiderberg, Altijd weer terug naar zee,  daar is de wind veel stabieler. Raak je geen bomen, prullenbakken of andere kiters als het even misgaat.

Toegegeven,  de golfjes zijn in het begin irritant, maar uiteindelijk wil je toch op zee. De wind is daar altijd beter/meer/vaker.

Aan de kust zijn voldoende kitescholen. Privé les is heel erg duur. Maar zeker de moeite waard. Probeer eens bij Hightide in ijmuiderslag. Die zie ik vaak privé les geven. 

Heel veel plezier met lessen!

Harm

Kite

sjeik 10 August / 2023 / 08:00

Hoi Martine,

Niet doen hoor kiten, niks aan ;). Mocht je richting DH willen leren kiten dan kan ik https://kitesurfschool.nl/ erg aanraden. Niet de goedkoopste, wel KWALITEIT. Als je voor de 20e een lesje inplant kan je ook nog even langs https://allianzsailingworlds.com/. Is ook niks aan maar dan komt er tenminste iemand langs :).