Reacties
MarioH 17 December / 2009 / 04:32
?????? Geintje???Smiley
MarioH

SLEN10 17 December / 2009 / 04:48
en dan wel 3 weken van te voren aanvragen aub Smiley
And you know it

vrank 17 December / 2009 / 06:32
in viervoud met gelikte postzegel.

FunkyoneNL 17 December / 2009 / 07:02
beetje kansloos.... Enigste is misschien wel dat de "Ik denk dat ik wel ff kan kiten" duitsers wegblijven.

Onbekende gebruiker 17 December / 2009 / 07:38
Ja en dit gaat werken...... Ik zie het al voor me.

Jongens! Jongens! Komen jullie is van het water, jullie moeten je vergunning laten zien. Smiley
tomfish 17 December / 2009 / 09:10
Ja kan je lachen tim maar is echt kut hoor al is dit. als je in katwijk geen lid bent van een club krijg je ook een boete. kunnen ze zo zien want wie er wel lid is heeft een lycra aan. 60€ toch een duur dagje kiten dan.Smiley
www.kitemana.nl ----- www.powerkiteschool.nl ----- www.kiteboardopen.com

Mushroom 17 December / 2009 / 09:12
ja echt he wat the fuck.. hoe zit het dan bij bijv. school houders die eigen strand om les te geven hebben?
ik ga van die vergunningen een gigantische dikke L ........Smiley

martinAIR 17 December / 2009 / 09:36
echt he!!!!!!
zijn ze nou helemaal vd pot gerukt daar!
als ik vd stoep stap kan ik ook mijn nek breken!

nee zij zullen eens van van te voren een dagvergunning moeten aanvragen voor hun auto omdat daar nog meer ongelukken mee gebeuren! dagenlijks zelfs.. (of is het daar auto vrij?)
noiu ja, of 'n fiets vergunning...
ze krijgen het straks nog echt voor elkaar om het onmogelijke mogelijk te maken!

ik zeg: !@#$%^&IO*^^#@%()*!!! screw you hippy!

waar kan ik mijn handtekening zetten?????
Blow Me Away!

martinAIR had een 3 sterren sessie in Scheveningen met maar liefst 35 - 47 knots op zijn Blade Trigger (2010)

Britbr 17 December / 2009 / 09:45
@funckyoneNL , ik denk dat die duitsers dan helemaal zo iets hebben dat ze moeten. Per slot van rekening hebben ze nu eindelijk die vergunning, dus 18mtr op en kosten wat het kosten gaan tot dat je er dood bij neer valt.

Britbr had een 3 sterren sessie in Scheveningen met maar liefst 35 - 45 knots op zijn Takoon Furia 2 (2009)

johndoe 17 December / 2009 / 10:02
Mag ik vragen waar dit echt vandaan komt? Natura 2000 is in heel Nederland een Hot item en zal overal ingevoerd worden. De regiovertegenwoordigers zijn druk bezig met ontheffingen te krijgen voor de meeste kitespots en daar hebben ze echt een dagtaak aan. De vergunning waar jij over praat lees ik nergens terug op de website van de raad van state. Wel lees ik dat voor ontheffing op het natura 2000 gebied (om te kitesurfen) er een vergunning aangevraagd moet worden. Mischien dat je daarmee in de war bent. Die vergunning is geen dagvergunning maar een algehele ontheffing voor het kitesurfen (voor iedereen) op die spot.

Ik kan het ook mishebben hoor en daarom zal ik Harm (regiovertegenwoordiger Zeeland) even vragen om hier te reageren.

johndoe had een 5 sterren sessie in Kijkduin met maar liefst 16 - 21 knots op zijn Best Bularoo (2010)

johndoe 17 December / 2009 / 10:06
2.16. De Faunabescherming betoogt dat diverse vormen van verstorende recreatie worden toegestaan, zonder dat hiervoor een goede passende beoordeling is gemaakt. Kitesurfen, windsurfen, golfsurfen en overige extreme strandsporten kunnen niet worden toegestaan in het bodembeschermingsgebied en de rest van de Voordelta, zonder dat daarvoor een vergunningprocedure in het kader van de Nbw 1998 is doorlopen. In dit verband betogen zij dat onvoldoende onderzoek is verricht naar de effecten van deze vormen van recreatie op visetende zeevogels.

2.16.1. Verweerders stellen zich op het standpunt dat de door de Faunabescherming bedoelde bestaande kustactiviteiten relatief weinig effecten hebben op de natuurwaarden. Voorts zijn in verband met de verstorende effecten van strand- en wateractiviteiten ook maatregelen in het beheerplan opgenomen. Naast de reeds bestaande zonering op grond van de APV die zal worden gehandhaafd, is het gebied Slikken Voorne als rustgebied ingesteld, aldus verweerders.

2.16.2. In de tabel op pagina 31 van het beheerplan is opgenomen welke bestaande recreatieactiviteiten binnen de Voordelta al dan niet zijn toegestaan. Blijkens deze tabel behoeft voor kitesurfen, windsurfen, golfsurfen en overige extreme strandsporten in de bestaande omvang in het bodembeschermingsgebied en de rest van de Voordelta niet de vergunningprocedure op grond van de Nbw 1998 te worden doorlopen. In de passende beoordeling zijn de voornoemde strand- en kustactiviteiten geïnventariseerd en beoordeeld. De effecten van deze bestaande recreatieve activiteiten op onder meer de visetende en schelpdieretende watervogels, de gewone zeehond, de steltlopers en de lepelaar zijn onderzocht.

Ten aanzien van de niet nader onderbouwde stelling van de Faunabescherming dat onvoldoende onderzoek is verricht naar de effecten op de visetende zeevogels, overweegt de Afdeling dat de effecten van de strand- en kustactiviteiten op de verschillende visetende vogels zijn onderzocht. Ten aanzien van de roodkeelduiker staat in de passende beoordeling dat deze soort in de huidige situatie voornamelijk in het gebied voor de Brouwersdam wordt verstoord door onder meer surfers. De verstoring van de roodkeelduiker door surfers is echter van een lage intensiteit en betrekkelijk lokaal. Het gebied Brouwersdam blijft zo volgt uit de passende beoordeling, gezien de aantallen aanwezige roodkeelduikers, derhalve aantrekkelijk voor deze soort. Met betrekking tot de middelste zaagbek en de fuut staat in de passende beoordeling dat deze soorten met name voorkomen langs de gehele Brouwersdam, ter hoogte van het Brielse gat en de Haringvlietmond. Kuifduikers komen voor in het gebied Brouwersdam en Brielse Gat. In het gebied voor de Brouwersdam en het Brielse Gat hebben voornoemde soorten met name in het winterhalfjaar te maken met recreatieve activiteiten. Het gaat dan met name om kitesurfers en windsurfers. Daarnaast zijn de effecten op de aalscholver en de dwergmeeuw bezien. De frequentie van verstoring van de aalscholver is deels onbekend, maar vermoedelijk relatief beperkt. De dwergmeeuw is niet gevoelig voor verstoring ten gevolge van recreatieve activiteiten nu deze soort hoofdzakelijk op volle zee voorkomt, zo volgt uit de passende beoordeling. In de passende beoordeling is gelet op het voorgaande ten aanzien van de visetende zeevogels geconcludeerd dat een aantal van de soorten wordt verstoord door de recreatie in de Voordelta. Na uitvoering van de in het beheerplan opgenomen maatregelen zijn echter geen significante effecten te verwachten op de voornoemde soorten. Gelet op het voorgaande ziet de Afdeling in hetgeen de Faunabescherming op dit punt heeft aangevoerd geen aanleiding voor het oordeel dat desondanks onvoldoende onderzoek is verricht naar de effecten van de door de Faunabescherming bedoelde activiteiten op de visetende zeevogels.

In de passende beoordeling wordt voorts geconcludeerd dat na uitvoering van de in het beheerplan opgenomen maatregelen eveneens geen significante effecten ten gevolge van de bestaande vormen van kitesurfen, windsurfen, golfsurfen en de overige extreme strandsporten zijn te verwachten op de overige instandhoudingsdoelstellingen van de Voordelta. Daarbij is voor een aantal soorten de instelling van de rustgebieden van belang. De Faunabescherming heeft niet nader onderbouwd op welke punten de conclusies in de passende beoordeling ten aanzien van voornoemde activiteiten onjuist zouden zijn of op onvoldoende onderzoek zouden steunen. Gelet op het vorenstaande ziet de Afdeling in het aangevoerde geen grond voor het oordeel dat verweerders het kitesurfen, windsurfen, golfsurfen en de overige extreme strandsporten niet in redelijkheid hebben kunnen vrijstellen van de vergunningplicht op grond van de Nbw 1998.

johndoe had een 5 sterren sessie in Kijkduin met maar liefst 16 - 21 knots op zijn Best Bularoo (2010)

johndoe 17 December / 2009 / 10:06
Uitkijken dus met zulke nieuwsitems naar buiten brengen, zeker als je niet geheel op de hoogte bent van het proces. Er is nog echt helemaal niks concreets bepaalt volgens mij.

johndoe had een 5 sterren sessie in Kijkduin met maar liefst 16 - 21 knots op zijn Best Bularoo (2010)

neen92 17 December / 2009 / 10:13
NOOUUUUU, dit is een grapje tochSmiley
Fly Ozone

Onbekende gebruiker 17 December / 2009 / 10:17
@ Tomfish: Ja ik baal er ook van hoor als het echt zo gaat werken, vaar zelf ook altijd in Zeeland. Vraag me alleen af hoe ze hier op kunnen controleren in heel Zeeland (laat staan heel Nederland).

Laten we hopen dat het allemaal nog een beetje los loopt. En inderdaad, Harm weet jij er meer van?
MRTN 17 December / 2009 / 10:47
Dat is gewoon puur discriminatie van de zeeuwen.