Reacties
Bengel 19 December / 2009 / 07:23
Dit is echt een belachelijke stap : "Er wordt aangegeven wanneer er bijvoorbeeld een kitesurfer zich buiten de kitezone begeeft, de blauwe vlag van de gemeente ingetrokken zou kunnen worden (dit is een keurmerk voor een mooi en schoon strand)."

Daarnaast is het wel mooi dat ze snappen dat als het aantal kiters toe neemt, er ook stilgestaan mag worden aan de spot grote, plus dat verbieding in de ene gemeente leidt tot verplaatsing van het probleem....

Ben benieuwt wat voor vormen dit aan neemt.
Fly High

idefixe 19 December / 2009 / 08:35
Een "blauwe vlag" is voor een kustgemeente een zeer aantrekkelijk iets. Een blauwe vlag staat voor een veilig , schoon enz enz strand . Hiermee wordt de gemeente een stuk aantrekkelijker voor toeristen.
Kitesurfers die buiten een aangewezen gebied aan de gang gaan kunnen dus de veiligheid van anderen ( zwemmers / kinderen ) behoorlijk in gevaar brengen.
Door te argumenteren dat dit een belachelijke stap is sluit je iedere verdere overlegsituatie uit. Beter is het om samen met de autoriteiten op zoek te gaan naar een goede oplossing.
Onze jongens aan de kust zijn goed bezig Smiley
Slingshot , Gibbon

mees 19 December / 2009 / 10:35
Stukje bewustzijn van je eigen verantwoordelijkheden kan absoluut geen kwaad. Regulering van het kiten dmv kitezones is een oplossing die voor de verschillende gemeentes controleerbaar is. Of je het daar mee eens bent of daar een andere mening over hebt is een ander punt.
Je kunt beter met de stroming mee gaan en het (overleg) een richting proberen te geven, dan alleen maar lopen te blazen. De meeste ongelukken gebeuren immers aan de kant en daar zijn ook andere strandgangers. Er hoeft maar weinig te gebeuren (en daar is het wachten op!) en je kunt er op rekenen dat er (heel vervelende) maatregelen genomen gaan worden.
Neemt niet weg dat je een aantal problemen blijft houden. Vooral beginners met minder techniek drijven af. Zij zullen dus eerder buiten een zone terecht komen dan gevorderden. Terug lopen langs het strand is dan de enige optie. Hoe hier mee om te gaan? Hoe gaan we om met downwinders (dus altijd buiten de zones)?
Als er te weinig zones worden toegekend, wordt het in die paar zones die er zijn veel drukker. Gevolg, minder veiligheid en toename van het aantal (bijna-) ongelukken.
Zandvoort is niet tegen het kiten, maar wil wel duidelijkheid en een regulering voor alle kustgemeentes, kortom transparant zodat iedereen weet waar hij aan toe is. Als wij daar nu een portie gezond verstand aan toe voegen en zorgen voor een stukje sociale controle waarin wij het niet erg vinden om elkaar eventueel aan te spreken, dan gaat het helemaal goed komen.
Top Huib, dat je tijd hebt gevonden om hier heen te gaan.

alain_ 19 December / 2009 / 13:23
Goed bericht dat de gemeentes zich bekommeren om de kitesurfers Smiley
En dat ze inzien dat er relatief weinig ongelukken gebeuren. daar was ik in eerste instantie wel bang voor.

Goed verslag!!Smiley
Advance kiteboarding - Underwave

alain_ had een 5 sterren sessie in Wolderwijd - Zeewolde met maar liefst 10 - 17 knots op zijn Advance Kaiman (2010)

Rolfjes 19 December / 2009 / 20:23
ben zeer benieuwd wat voor effecten dit heeft voor ons mooie nederlandse strand :)
Core Riot XR³ 7m² // Core Riot XR² 10m² // Core Fusion

Rolfjes had een 3 sterren sessie in Langevelderslag met maar liefst 14 - 20 knots op zijn Core Riot XR (2010)

ROON 20 December / 2009 / 14:00
Ik was ook bij het overleg als regiovertegenwoordiger voor het NKV en als voorzitter van de surfclub Bloemendaal. Voor downwinder moeten we nog een oplossing aandragen, misschien wel door bv 50 meter uit de kant te blijven, verder zal het winterseizoen zeer waarschijnlijk reguleringsvrij blijven. Voor afdrijvers bestaan al suggesties zoals teruglopen langs de vloed lijn met de kite boven je, hoewel dat toch altijd een risicovolle gebeurtenis blijft vooral voor beginners en je kite alleen landen of met behulp van 'vreemden' is ook niet bepaald een goeie oplossing. Misschien zijn er wel een paar hele brede zones mogelijk op de meer afgelegen stukken strand, kost je ene stukje lopen maar dan heb je wel de ruimte.

waterliefhebber 20 December / 2009 / 15:21
Goed werk Roon!

jitzes 20 December / 2009 / 16:42
@ Kovdj & @ Roon: werd er ook nog iets specifiek gezegd over Wijk aan Zee?

kovdj 21 December / 2009 / 07:56
@ Jitzes: De situatie in Wijk is ook een toename van kitesurfers vooral in het gebied voor de strandhuisjes. Er werd aangegeven dat het ook veel bewoners van de strandhuisjes zijn. Er zijn geen noemenswaardige incidenten gemeld. Behoefte bestaat wel aan regulering, alleen daarvoor zijn geschikte middelen en mankracht nodig.

Joker 21 December / 2009 / 19:49
En kunne ze ook niet van die drijvende ballen in de zee leggen ofzo waar de zone is.. zo kom/ga je er toch ook niet buiten!! easy as that
Beter slecht varen dan helemaal niet varen!!

Joker had een 5 sterren sessie in Strand Slufter met maar liefst 23 - 30 knots op zijn Naish Torch (2012)

Ferry 22 December / 2009 / 14:40
Quote: Joker - 21 december, 2009 (20:49)
En kunne ze ook niet van die drijvende ballen in de zee leggen ofzo waar de zone is.. zo kom/ga je er toch ook niet buiten!! easy as that


Dit was wel handig geweest toen ik streng werd toegesproken op Bergen zuid. De gemeente ambtenaar was mij aan het vertellen dat ik het verpestte voor de rest van de kiters, waarop ik antwoorde dat hij niet meteen op mijn geweten in moest spelen.
Dat was wel erg brutaal volgens hem, door dit foutje duurde het denk ik 10/15 min voordat ik door kon dringen tot hem dat er óók op Bergen zuid gekite mag worden bij de strandopgang (Zuid). Uiteindelijk even goede vrienden hoor. Maar voelde me wel even vals beschuldigd terwijl ik daar goed op de hoogte ben van de 'zones'

www.outboundkitetravel.nl

johndoe 24 December / 2009 / 11:37
top heele maal super goed ge daan gemeenteSmiley

johndoe had een 5 sterren sessie in Kijkduin met maar liefst 16 - 21 knots op zijn Best Bularoo (2010)

ROON 26 December / 2009 / 22:55
Drijvende ballen wordt niet als een optie gezien, men verwacht dat die bij de Hollandse omstandigheden (sterke stroming) niet blijven liggen en opzichzelf een gevaar kunnen zijn.

ROON 28 December / 2009 / 21:52
Ik denk eerder dat het iets wordt met borden en/of palen op het strand en info-borden bij de strandafgangen

mees 09 January / 2010 / 14:55
Klinkt allemaal fantastisch, maar iemand die gewoon bij een strandafgang van de boulevard (Zandvoort) naar beneden komt en gewoon schijt heeft aan regeltjes, kan het voor jou (wij de mensen van de strandhuisjes die daar dus elke dag kiten) op een prachtige manier verpesten.
Zelfde als mensen met honden op het strand en die beesten daar laten schijten, dat wordt natuurlijk ook niet netjes opgeruimd, want ze hebben schijt aan jou. Dat strandtenthouders kiters liever kwijt dan rijk zijn, dat begrijp ik goed, maar waar ik een beetje bang voor ben, is dat iedereen alleen maar in zijn eigen straatje zit te praten. Dat geldt dus ook voor jou Roon. Kiten op alleen een stil stuk strand is voor ons geen optie, omdat wij dan eerst 2 kilometer met onze spullen moeten gaan lopen en dat is natuurlijk geen alternatief. Jij zit waarschijnlijk zelf met je kiteschool (lees je inkomsten) op Bloemendaal waar het rustig is.
Kortom; gezond verstand gebruiken is gewoon voor iedereen het verstandigste om te doen en mensen aanspreken die onverantwoord bezig zijn.