Reacties
spoetnik 31 October / 2010 / 18:15
Het was leuk!!! Volgende keer MET wind ........
WWW.BYSLIS.NL :: WWW.VERSUSSHOP.NL

swiftenaar 31 October / 2010 / 19:05
Tof stuk stefan!
Antixsports Kiteboardingschool en Best Kiteboarding

swiftenaar had een 4 sterren sessie in Mirnse Klif met maar liefst 27 - 34 knots op zijn JN Da Vinci (2008)

Jelte 01 November / 2010 / 12:23
Prima vraag ook... wanneer wel, wanneer niet.
Laatst met een schuin aflandige wind staan kwijlen op het strand. Terschelling heeft natuurlijk ook echt breed strand, dus bij aflandige wind is de wind nog niet teveel door de duinen beinvloed.
Ik zou nooit met recht aflandige wind gaan, maar lichtjes aflandig...
Wanneer wel, wanneer niet? Wie heeft er ervaring mee? Kun je als je met z'n tweeen bent (in zo'n geval altijd met z'n tweeen zijn natuurlijk) als de een in de problemen komt jezelf met behulp van de ander dan nog makkelijk genoeg op de kant krijgen? Lijkt me wel, zolang de wind maar niet flink aflandig is.
Volgend jaar... (ik zou het zeker niet bij kou doen) ga ik toch eens een poging wagen als ik iemand anders ook zo gek krijg. Eens een keer geen klotsbak maar mooie cleane golven tot 1 meter. Lijkt mee heeeeeeeeeeerlijk!
Maar goed, iemand ervaring ermee?
Bij recht aanlandige wind is in de golven zijn ook niet echt veilig... bij aflandig wordt je door de golven in ieder geval niet je lijnen in gespoeld....
www.h2ohostel.nl // Ocean Rodeo - Stormchaser.nl

wazzaah 01 November / 2010 / 12:35
Je gaat maar alleen

Maar tuurlijk is t te doen, Groene strand doen we t toch ook, al heb je dan gewoon het idee dat het toch wel veilig is omdat je gewoon in Harlingen weer op de boot kan stappen
kitestart.nl - kitesurfen-op-terschelling.nl

wazzaah had een 5 sterren sessie in Terschelling Groene Strand met maar liefst 10 - 11 knots op zijn Vari Condor (2013)

Jelte 01 November / 2010 / 13:47
Quote: wazzaah - 1 november, 2010 (13:35)
Je gaat maar alleen Maar tuurlijk is t te doen, Groene strand doen we t toch ook, al heb je dan gewoon het idee dat het toch wel veilig is omdat je gewoon in Harlingen weer op de boot kan stappen


Laatst had ik bijna mijn spullen gehaald toen ik bij paal 18 met de hond liep. Perfecte wind, perfecte golven, had bijna zo'n fuck-it momentje gehad van: als ik hierna nooit meer terug gevonden word... dan heb ik toch eerst even de meest fantastische kitedag ooit gehad.
Maarrr licht aflandig en je moest werken natuurlijk.
Volgend jaar gaan we wel hoor. Knoopje of 20 oost-zuidoost na een periode noord-noordwest (dus mooie golven) en gaan met die banaan.
www.h2ohostel.nl // Ocean Rodeo - Stormchaser.nl

spoetnik 01 November / 2010 / 19:23
Inderdaad niet zonder risico.

Dus altijd zorgen voor een redder in nood:


En, niet huilen als je je kite moet lossen, en je deze dus kwijt bent.
Rugzakje op met wat cola, of iets anders met suiker en ernergie
Mobiele telefoon mee, met tenminste het alarmnummer van de KNRM erin. (0900 0111)
Pinpas en OV-kaart mee.
WWW.BYSLIS.NL :: WWW.VERSUSSHOP.NL

ZenZen 02 November / 2010 / 11:16
Ik vind dit niet kosher om te promoten. Geoefende kiters begrijpen dit maar de bekende zomerse mooiweer surfer denk "he er zijn er meer op het water". Gevolg, weer negatief nieuws volgend seizoen in de Televaag.

Jelte 02 November / 2010 / 11:45
Quote: spoetnik - 1 november, 2010 (20:23)
Pinpas en OV-kaart mee.
Heeft hier niet zoveel zin... meer creditcard en paspoort mee...
www.h2ohostel.nl // Ocean Rodeo - Stormchaser.nl

Highmen 02 November / 2010 / 13:34
Quote: spoetnik - 1 november, 2010 (20:23)
Inderdaad niet zonder risico.Dus altijd zorgen voor een redder in nood:En, niet huilen als je je kite moet lossen, en je deze dus kwijt bent.Rugzakje op met wat cola, of iets anders met suiker en ernergieMobiele telefoon mee, met tenminste het alarmnummer van de KNRM erin. (0900 0111)Pinpas en OV-kaart mee.
Pinpas om te pinnen in Engeland?
Denk goed, wat u met uw laatste kudo doet!

Highmen had een 3 sterren sessie in Harlingen met maar liefst 19 - 26 knots op zijn Gaastra Jekyll (2011)

RefleXxx 02 November / 2010 / 17:20
Ook een geoefende kiter kan in problemen komen met aflandige wind hé. Zolang de kite werkt zal dit niet gebeuren maar wat nu als je kite lek raakt of kapot dan drijf je toch echt de open zee op. Dus inderdaad altijd een redder in de buurt hebben.

StefanoMallorca 02 November / 2010 / 22:33
Quote: ZenZen - 2 november, 2010 (12:16)
Ik vind dit niet kosher om te promoten. Geoefende kiters begrijpen dit maar de bekende zomerse mooiweer surfer denk "he er zijn er meer op het water". Gevolg, weer negatief nieuws volgend seizoen in de Televaag.
Ik snap je argument. Maar promoten vind ik een groot woord. Ik denk dat ik in het artikel goed de afwegingen te lezen zijn die gemaakt worden bij zo'n beslissing.

Begrijp dat het zien van andere kiters op het water voor sommige de trigger is om zelf dan ook te gaan. Zou Ruben Len10 dan niet meer over megaloops mogen praten, omdat iemand anders het na zou kunnen doen?

Ik denk nog steeds dat je in de regel gewoon niet moet gaan kiten met aflandige wind. Zowel, neem genoeg voorzorgsmaatregelen. (Boot/Medekiters/Telefoon/Surfboard/Leash)
Don't be afraid of opposition. Remember, a kite rises against, not with the wind.