Reacties
Joy-rider 17 March / 2011 / 15:45
HU, zo kan je toch niet heel hard je rail houden, en dik af poppen omdat de druk die je op bouwt meteen weg vliegt in de roterende binding??
en ist niet behoolijk blessure gevoellig omdat er dan juist meer druk komt op je knieen omdat die alle bewegingen op moeten vangen?
www.bladekites.com / www.corenmore.nl

Magic_Ed 17 March / 2011 / 16:41
Zou wel eens heel lekker kunnen zijn, denk dat alleen proberen duidelijkheid geeft.
w w w . v e r s u s s h o p . n l

jodeflo 17 March / 2011 / 16:58
wtf, nou oke mij lijkt het niks or maar dat is mij mening maarja je kan het ook lekker vinden or ik zou het niet weten ik ga dan toch voor vaste bindingen. maar ziet er wel hard uit.

Dender 17 March / 2011 / 17:00
Wat is er mis met ' Duck-stand'? gewoon 20graden voor en 15 graden achter..Kein probleem..

Dender had een 3 sterren sessie in Scheveningen met maar liefst 16 - 24 knots op zijn F-One Bandit Dos (2009)

Magic_Ed 17 March / 2011 / 17:42
Wat is voor en achter bij snowkiten?
w w w . v e r s u s s h o p . n l

Benedict 17 March / 2011 / 17:53
nou ik pas. Doe mij het maar gewoon zoals we het kennen.
f

Benedict had een 3 sterren sessie in Wolderwijd, Strand Horst met maar liefst 15 - 24 knots op zijn Naish Torch (2010)

jodeflo 17 March / 2011 / 18:27
ja dat bedoel ik gewoon zo als we het kennen leker vast en niet draaiend het lijkt me niet eens lekker ofzo.

Geronimo 17 March / 2011 / 18:40
Ik denk dat het idd duidelijke voordelen heeft. Al vind ik duckstand bij snowkiten nog niet heel erg slecht. Bij gewoon snowboarden is het gewoon een domme actie voor 90% van de snowboarders. Want het verneukt absoluut je knieen. Maar bij snowkiten sta je in anders en is het prima.

Ik denk wel dat de bewegingsvrijheid van dit systeem zeker een nog betere houding gaat geven. Alleen is de vraag even hoe blessure gevoelig is dit. Wil het wel eens proberen of het echt voordeel heeft.
Get ready for an Epic Session / epic kites

illumination1979 17 March / 2011 / 21:32
Je hebt toch ook geen roterende pads op je kiteboard. Zie er het nut niet van in. Lijkt me lastig met poppen en landen van sprongen enzo.

geloof 17 March / 2011 / 22:29
Quote: Geronimo - 17 maart, 2011 (19:40)
Al vind ik duckstand bij snowkiten nog niet heel erg slecht. Bij gewoon snowboarden is het gewoon een domme actie voor 90% van de snowboarders. Want het verneukt absoluut je knieen.

@Geronimo, hoezo dan? De gemiddelde freestyler staat toch relaxed met zijn schouders in de lengterichting? Wat heeft dat voor nadelen voor je knieen? De problemen met de knieen komen m.i. eerder van te hard / verkeerd landen.
http://www.kiteventure.nl | school | shop | travel --> CrazyFly | Eleveight | Ownin | PLKB | Shinn | Ventum | Vimana | Zeeko

KITEFLIGHT 17 March / 2011 / 23:08
juist duck is fijn tijdens het freestylen, dit hebben ze uiteindelijk neit voor niks gedacht. Na een 180/540 etc. kan je gewoon lekker met een neutrale houden door boarden ookal is dit eigenlijk achteruit voor je eigenlijke gevoel. Daarnaast heb ik gemerkt dat het bij harde landingen alleen maar fijner opvangt voor je knieën, als je een kikker sprong maakt dan willen je knieën automatisch uitelkaar bewegen, dit doen ze ook in duckstand, echter vind ik een gewone stand zegmaar deze beweging van de knieën dan weer tegengaan.

Afgelopen wintersport sick veel achteruit wezen boarden met duck, maakt niet meer uit hoe ik sta vooruit of achteruit gaat super allemaal, zou k me bindingen 1 kant op laten wijzen dan wordt t een compleet ander verhaal natuurlijk.

voor me gevoel heeft het ergonomisch alleen maar voordelen die duckstand, maar zal aan de style liggen van de boarder, ben heel benieuwd naar dit concept binding, echter denk k dat je veel kracht verliest bij je afzet, en vooral controle

zeehond 18 March / 2011 / 01:09
Dit worden de rolleashes van het snowkiten

Baaltje 18 March / 2011 / 02:14
Quote: Benedict - 18 maart, 2011 (05:53)
nou ik pas. Doe mij het maar gewoon zoals we het kennen.

mmm als iedereen zo als jij zou denken was je nu nogsteeds aan het PLANKZEILEN... Goed dat ze blijven ontwikkelen! vooral niet stoppen want ik denk dat dit het nog niet helemaal is..

martin404 18 March / 2011 / 07:46
Dit is voor mensen die een verkeerde houding hebben aangeleerd bij het snowboarden en dan nog is het een slecht idee, want je hebt op deze manier nog minder boardcontrolle dan je al had.
Duck stance is de enige goede houding tijdens snowboarden en waneer goed uitgevoerd zeker niet slechter voor de knieen.
(omdat je klappen beter opvangt lijkt het me juist beter)
Switch rijden voelt bij een goede duckstance, op een twintip snowboard, net zo natuurlijk als op een kiteboard.

Het heeft ook niks met freestyle te maken, want ook off-piste en op hoge snelheid is duck de enige goede manier.
(off-piste leun je meer op je achterste been, maar wel nog steeds duck)
Die gasten die 20 of 30 meter schansen springen gaan loeihard en staan, ook als ze rechtdoor springen, niet duck omdat het er leuker uitziet.
Je hebt ontiegelijk veel meer controlle over je board en kunt veel harder en gecontroleerder remmen.

Ik snowboard erg veel en ben al jaren niet meer door een hardboot snowboarder ingehaald, maar niet omdat ik nu zo goed ben ofzo.
Op een stijle piste kan iedereen snelheid opbouwen, maar als je niet genoeg controlle over je board hebt en een hele langer remweg hebt, dan hou je jezelf vanzelf wel in. (tenzij je een doodswens hebt en niks om andere piste gebruikers geeft.

Alleen als je om paaltjes wilt slallommen hebben die oude stance en hardboots zin, maar of je dat nu met een kite gaat doen?
No kite related brand affiliations

axe 18 March / 2011 / 12:52
lijkt me niet echt lekker voor je meniscussen hoor!
als je daar een harde landing mee maakt en je voetje draait weg zit je met : -diepe knieflexie+compressie+nog een rotatie in je knie! zijn alle oorzaken van een meniscusletsel in 1beweging.. lekker hoor
- Liquid Force -