Denis had een 2 sterren sessie in Les Blanc Sablons met maar liefst 16 - 22 knots op zijn Takoon Scoop (2002)
Denis had een 2 sterren sessie in Les Blanc Sablons met maar liefst 16 - 22 knots op zijn Takoon Scoop (2002)
NIETES!
Puur persoonlijk wat je lekker vindt varen!! Geef argumenten!!
Flex wordt in grote mate bepaald door de wrap om je rails. Die heb je niet met een keukenplank, de flex is dus niet goed te bepalen. Ik heb het nu dus niet over andere productieplanken, maar over custom boards zoals de nieuwe brunotti van kb. Het laminaat op de rails zorgt voor een box-structuur, en bepaalt de flex.
Een keukenplank heeft gewoon niets van doen met de kunst van het boardbouwen. Het is een lange halen snel thuis oplossing (BAH). Enne het gaat om kunst, dus argumenten bestaan niet ;)
Denis had een 2 sterren sessie in Les Blanc Sablons met maar liefst 16 - 22 knots op zijn Takoon Scoop (2002)
is het 3x zo duur?
voor formica ben je met vinnen en voetpads (van de kwaliteit als op een duurder board) toch 250 euro kwijt.. laten we wel wezen.
Een boardje van 800 euro kan je na een jaar varen nog verkopen voor 500....
je winst met formica 50 euro...
gaat hier natuurlijk wel om de kunst van het boardbouwen
de kunst hierbij is om de juiste hoeveelheid flex op de juiste plaats te krijgen en dat kan je met formica wel vergeten
en dan heb je het plotseling dus ook over de vaareigenschappen
Mario had een 3 sterren sessie in Cadzand-Bad met maar liefst 18 - 24 knots op zijn SlingShot RPM (2010)
Een formica kun je langer mee dan 1 jaar Frenk! Ik vaar nu op 't oude boardje van Fokke, en is nu volgens mij 2 jaar oud, en intensief gebruikt... no way dat ik 'm weg doe, maar kan d'r zeker nog een jaar op varen, misschien nog wel 2!
Als je een boardje van 800 euro koopt neem ik aan dat je d'r meer dan 1 seizoen mee gaat varen, toch?
Tuurlijk zullen de brunotti-customs beter varen, of lekkerder, maar om nou te zeggen dat mensen die formica lekker vinden varen nooit op een echt board hebben gevaren vind ik een beetje onzin!