Iedereen die Kitehigh volgt weet dat we al een tijdje bezig zijn met een methode om spronghoogtes te meten.
Zaterdagochtend 9 jun waaide het eindelijk eens 30kn en lag de Slufter er perfect bij voor de eerste echte meting en ondanks het regenachtige weer hebben we toch een uur lang meetbaar beeldmateriaal kunnen schieten:
Alle sprongen staan in het filmpje en na de eerste minuten zijn alleen nog de hogere sprongen opgemeten.
De meting werkt volgens het principe dat een object ter hoogte van de horizon zich even hoog als de camera bevind. Trek je dit principe door en zet je 2 camera's op een exacte afstand boven elkaar dan zie je dat een kiter ten op zichte van de horizon precies de afstand verspringt als dat de camara's boven elkaar staan en kun je die afstand als "meetlat" gebruiken op de exacte plek in de 3D ruimte waar de kite zicht bevind.
Nu is het wachten op de eerstvolgende keer dat het weer goed waait, want ik weet zeker dat er hoger gesprongen kan worden dan 12,5m!
Quote: RobbyNitroz - 20 juni, 2012 (13:05)
Op zoek naar spijkers op laag water Marc? Als je de topic op kitehigh niet gevolgd hebt wordt je ook niet warm van het filmpje denk ik.Cool gedaan en als het betrouwbaar is zou ik RedBull bellen voor boven NAP
Nee hoor helemaal niet, ik vroeg het me gewoon af.
Ziet er top uit, zeg mag aannemen dat het met photogrammetry werkt en dat een computer automatisch de beelden vergelijkt?
Als je in het water een markering zou leggen en iedereen zou ongeveer op hetzelfde
punt springen dan zelfs als er wat miscalibratie in zu zitten dan heeft iedereen dezelfde fout en moet het dus voor een oldskool wedstrijd zeker interessant zijn.
Wel viel mij op dat niet alle sprongen gepakt werden, en dat het label wel wat mag worden opgeblazen voor de leesbaarheid.
Top oplossing!! Echt heel vet!!