Reacties
johndoe 11 November / 2005 / 18:29
blah ... blah...

johndoe had een 5 sterren sessie in Kijkduin met maar liefst 16 - 21 knots op zijn Best Bularoo (2010)

warssie 11 November / 2005 / 18:34
hehe feeling the vibe
?

louisz 11 November / 2005 / 23:56
Kwist niet dat best designers gebruikt voor hun kites

Pepijn 12 November / 2005 / 07:57
  Leuk interview met veel info over het hoe en waarom. Erg interessant.
Dat zouden meer mensen moet doen! (EH bijvoorbeeld clown)

-DAVE- 12 November / 2005 / 09:44
sjek Bow story op de EH site peppie  

en Best is geen design  dat is exact namaken wat op andere kites gedaan is.
However ik vind deze yargas er goed uit zien zo hoor, als het nou ook eens zou vliegen als het er uit ziet  dan zou het een keer top zijn. Maar ik voel al dat het gewoon weer onzinkites zijn ,want er wordt al ge-oppert dat je goedmoet kunnen varen en al goed hoogtelopen alvorens je aan de yarga gaat beginnen..


En erg lullig om vanwege hun designfout de chinese fabriek de schuld te geven  BAH pukey   Het gaat maar door die Bestboeren


Dave is selfsupported by: Hanglos, Apple, Slingshot, Kitecinema, Naish, MCCormick, Daf , Seat, RedBu

-DAVE- had een 5 sterren sessie in Wijk aan Zee met maar liefst 16 - 23 knots op zijn SlingShot Fuel (2006)

FeRNandeZ 12 November / 2005 / 09:59

Precies nix fout van die Chinezen, fout van Best. Als de Chinizen niet volgens de tekening zouden hebben geproduceerd, dan hadden ze het gewoon niet op de markt moeten brengen, maar terugsturen naar China.

 

Vind de Pro wel een stuk gemoderniseerd;

- Eindelijk de panel layout veranderd. (Vertikale banen, net als de pro merken)

- Dunne LE en struts

- Tip Strut

 

Alleen die foeilelijke Best opdruk er nog afhalen, midschien dat ik er dan wel een keer een probeer. Dat ziet er toch niet uit.

kantje board !

Pepijn 12 November / 2005 / 10:42
Sorry hoor Dave, maar je afkeer van Best is echt behoorlijk ongegrond.
Dat je het niet eens bent met de aggressiviteit van de reclame campagne kan ik me voorstellen, maar wat je nu doet is Best al de grond in trappen voor de eerste nieuwe Yarga zelfs maar in nederland is.
En om meteen maar de vergelijking met de Fuel te maken; ik heb ook meer dan eens gehoord dat het kut hoogtelopen is met zo"n ding. Medium AR is nou eenmaal een stukje lastiger hoogtelopen dat Hi AR.

En het "namaken" argument is in elk geval nu ook onzin. Of het nou altijd goed gaat of niet, Best is zeker vooruitstrevend met het Cuben fiber! Ze hebben de ballen om het gewoon te doen! Verder is Stiewe een behoorlijk kopstuk als het aankomt op vlieger design! Waarom namaken, als je kan innoveren?

Ik vaar trouwens al een hele tijd met Best kites, en veel mensen bij mij op de spot ook. En er is er nog NOOIT eentje stuk gegaan! (En de Yarga"s bij ons op de spot worden ook gelooped, en crashen ook hard!) En over de performance heb ik ook niets te klagen!

Overigens ben ik er ondertussen van bewust dat dit soort discussies een hoog zinloos gehalte hebben, maar ik moest het even kwijt.

-DAVE- 12 November / 2005 / 11:04
dan wil ik nog toevoegen dat je met een fuel als een malle upwind kan hakken... zelfs met een te klein board.
Dave is selfsupported by: Hanglos, Apple, Slingshot, Kitecinema, Naish, MCCormick, Daf , Seat, RedBu

-DAVE- had een 5 sterren sessie in Wijk aan Zee met maar liefst 16 - 23 knots op zijn SlingShot Fuel (2006)

pauluss 12 November / 2005 / 11:11
Ben het volledig met pepijn eens... Al een tijdje is er de ene na de ander negatieve reactie op Best. Nou vraag ik me af wie van degene die dat commentaar leveren nou werkelijk met een best gevaren hebben. Dat ze een stuk goedkoper zijn dan andere merken lijkt me geen reden om je mening al klaar te hebben. Ga er eens mee varen en geef dan  je commentaar. EH-Caberete, misschien moet je het eerst eens lezen voor je je "mening" geeft en aangezien je zelf kites maakt is deze reactie natuurlijk veel te makkelijk...
de paulus........

Pepijn 12 November / 2005 / 11:47
  En dan wil ik er graag ook nog even bij zetten dat je met een Yarga ook upwind kan hakken als een malle. Zelfs met een ouwe puh

Fokke 12 November / 2005 / 11:55
Upwind capabilities van de Fuels (2004 en 2005 dan iig) zijn gewoon lager dan hoger AR kites. Logisch ook, omdat een hogere AR kite gewoon meer opp van het doek voorin de kite heeft zitten (langere LE bij gelijk opp)
Maar best.. Tja wij NL"ers zijn gewoon te nuchter voor de reclame die zij voeren. Maar ik vind gewoon dat CF tot nu toe een aanfluiting is. ze hadden met de Hellfish nooit zo hoog moeten inzetten.
Maaropzich is best met prijzen enzo natuurlijk vernieuwend en goed bezig. Dell concept heh :)
NVWK [www.wedstrijdkitesurfen.nl]

Fokke had een 5 sterren sessie in Kijkduin met maar liefst 10 - 14 knots op zijn Takoon Furia LTD (2010)

johndoe 12 November / 2005 / 13:02

Best heeft gewoon hard gegokt met die hellfish

 

Alleen een beetje jammer dat ze gokken met de portemonnee van de gemiddelde kiter door zoiets op de markt te brengen ipv goed te testen. Niet alleen was het materiaal nog niet productierijp, ook de shape was totaal bagger . Die kite was niet te besturen...

 

Best heeft met die hellfish compleet zijn geloofwaardigheid verloren wat mij betreft!

johndoe had een 5 sterren sessie in Kijkduin met maar liefst 16 - 21 knots op zijn Best Bularoo (2010)

Denis 12 November / 2005 / 17:10
Pauluss, Stiewe was de compagnon van EH, daar zit wat oud zeer. Die reactie was te verwachten. En ik vind de reactie van Dave dat Best de fabriek in China niet de schuld moet geven ook helemaal niet vreemd. Je bent zelf verantwoordelijk voor je product, en als je het in China laat maken, moet je zelf beter opletten...
Kiten is harde plasser !

Denis had een 2 sterren sessie in Les Blanc Sablons met maar liefst 16 - 22 knots op zijn Takoon Scoop (2002)

Flof175 12 November / 2005 / 21:32

Ik heb zelf ervaring met produceren in China. De eerste en tweede productieruns als je er zelf nog bovenop zit kunnen goed en volgens tekeningen en kwaliteitseisen verlopen. Maar je hoeft je kont in China nog niet gekeerd te hebben of ze zenden contaciners met bagger de oceaan over. Hiermee zijn al veel westerse bedrijven op hun bek gegaan.   ..... en tot de conclusie gekomen dat je een eigen team daar moet houden om bovenop de productie te hebben en om de kwaliteitscontroles uit te laten voeren.

Ook Best heeft hiermee hard zijn neus gestoen.  Geen disignfout dus zoals dave oppert. Maar je kunt je wel afvragen dat als je in China gaat produceren je je mag verdiepen in de valkuilen in deze aziatische landen. Ofwel heeft best slecht zijn huiswerk gedaan,  ...het niet willen horen, of door de hoge tijdsdruk de kwaliteitscontrole niet belangerijk genoeg gevonden. Het had niet nodig hoeven zijn.

Komt overigens vaak voor. Kijk maar eens om je heen hoe vaak producten terug uit de schappen of terug naar de garage worden gehaald. 

johndoe 13 November / 2005 / 09:45

Nee jongens, ik werk met het zelfde bedrijf in China. Op gebied van kites zijn ze  expert, ze produceren meer dan 50% of al de kites and windsurfing sails o[ de markt.

 Het probleem van de Hellfish is niet aleen de CB fiber maar het design. De dune LE gecombineerd met dun profiel is het probleem, ge hebt een snele kite met geen power en probeert dat ding eens uit het water te krijgen. Het altijd was ziijn droom om er zo een te maken, het was een ramp voor Best en zijn ego.

johndoe had een 5 sterren sessie in Kijkduin met maar liefst 16 - 21 knots op zijn Best Bularoo (2010)