Dinsdag 23 juni komen de eerste Woo’s binnen bij ons, iedereen enthousiast en de vraag is natuurlijk hoe hoog vliegen we nou eigenlijk? We maken gelijk een doosje open en vinden daar de Woo, een oplader en een mount voor op je kiteboard.
We downloaden de app op onze iPhone, maken gemakkelijk een account aan, waar je dingen zoals je naam en homespot invoert, zodat je later kan zien wie er het hoogst vliegt op jou homespot. Daarna verbinden we de Woo gemakkelijk via bluetooth, je ziet het batterij percentage van de Woo in beeld zodat je weet hoe lang je nog kan rocken, het apparaat gaat z’n 6 sessies mee voordat je hem weer moet opladen.
Met het bijgeleverde alcohol doekje maken we het midden van ons board schoon en plakken de mount precies in het midden van ons board en laten hem 24 uur drogen, helaas is er 24 uur later geen wind… en moeten we dus wachten op een storm.
En twee weken later komt de eerst lichte storm dan over, het begint rustig met een knoop of 25 uit zuidwestelijke richting zonder golf te bekennen, dat is nieuw voor ons in Noordwijk. We schuiven de Woo in zijn mount en zetten hem aan door simpelweg op de aan-knop te drukken, er begint een groen lampje te knipperen en checken nog even met onze iPhone het batterij percentage, 89%, dat moet meer dan voldoende zijn!
Lees het hele verhaal hier verder...
Woo(h) wat een test
Meer wat geweldig dat ding koop nu hier!
Wacht nog steeds op een echte test, maar blijkbaar boeit dat niet/niemand.
Djee had een 3 sterren sessie in Bloemendaal met maar liefst 22 - 34 knots op zijn Ozone Reo (2016)
In de online wereld heb je (schijnbaar) de ongeschreven regel dat een "review" gewoon een 100% positief verhaal is (reclame dus) en dat je bij een test, toch op ze minst net moet doen of je kritisch bent.
Als je in het hele verhaal niet eens 1 min-puntje, of twijfellingetje op wilt schrijven, noem het dan ook geen test.
Op deze manier maak je jezelf alleen maar belachelijk en gaan mensen juist extra twijfellen aan je product.
Als je een nep-test wilt maken, neem dan in ieder geval de moeite om een onbelangerijk nep negatief dingetje op te noemen.
(bijvoorbeeld dat je hem liever in het rood had gehad)
is de Woo echt goed?
heb gehoord als hij los komt na harde landing, werkt alleen op iPhone, los komen als je aan het varen bent.
dan heeft hij wel een slechte mount anders valt het er niet zomaar uit!
Woo is er niet voor iedereen. only iPhone.
hij zal mss wel goed werken maar hij heeft ook nadelen.
sorry voor de spam maar dit lijkt me ook een leuk toestel http://www.xensr.com/
hoop de xencr ook eens te kunnen bekijken en mss kopen als het goed is.
@FYSMIF Ik lees dat die XSENSR maar tot 4ATM gaat, dat is welliswaar tot 40 meter maar eigenlijk alleen geschikt om gewoon mee te zwemmen aan de oppervlakte, duiken kan je er niet mee. Bij een crash kan de druk veel hoger zijn en kan er alnog water binnen komen. Mogelijk zit er een goede garantieregeling achter maar je zit er niet op te wachten voor dat geld.
Het gekke is dat bij de WOO alleen vermeld staat dat hij waterdicht is maar ik kan dus nergens vinden tot hoeveel ATM, vreemd maar mischien kijk ik niet goed. Maar hij is mij toch te duur, alleen de WOO valt nog wel mee maar er moet nog een IPhone bij .
CvdV had een 5 sterren sessie in Maasvlakte 2 met maar liefst 30 - 40 knots op zijn Airush Lithium (2014)
Sorry misschien een beetje over entousiastme door de hoge sprong
Ze zijn bezig met een app voor android op dit moment en wordt deze maand nog beschikbaar.
@Djee een echte test vind je hier https://wetestkites.wordpress.com/2015/04/12/review-woo-sports-tracking-of-jump-height-and-air-time-part-2/
@CDV we weten het pas als hij water dicht is als we hem testen, trouwens een IPhone er bij kost dus meer als de XSENSR.
eerst testen zeg ik en dan kunnen we zeggen of het beter is of niet. nu mag er nog op staan tot 3 meter als je hem niet test weet je het niet.
trouwens gopro = ook 40 meter of je moet het er bij kopen tot 60 meter
@DJEE en @TOMFISH: Ikzelf heb zeer veel interesse aan een echte test, niet een relatieve vergelijking tussen twee sensoren op hetzelfde board, maar dan een groot aantal samples van een simulatie in een klinische, beschutte test-omgeving om het absolute en quantitatieve meetgedrag te analyseren.
We weten uit andere vorige threads met @Ytzen, een van de oprichters, dat ook zij dat niet gedaan hebben. Maar dat is alvast een paar maand geleden...
Boardmagician had een 3 sterren sessie in Sardinia, Porto Pollo met maar liefst 28 - 40 knots op zijn Core GTS2 (2013)
Zolang er geen keiharde bewijzen gelevert worden, zou het eerlijker zijn om de hoogte in "WOO punten" weer te geven i.p.v. in meters.
Dan kun je nog steeds een wedstrijdje houden, maar hou je niemand (en jezelf) niet voor de gek.
Er is ook nog de Trace, maar die is lastig te verkrijgen buitne US nog dacht ik.
Maar Woo heeft duidelijk de marketing.
En ik heb nog geen Woo metingen vergeleken met de daadwerkelijke hoogte gezien. Ik vermoed dat G-krachten die ontstaan wanneer je hard een golf op gaat het apparaatje nogal in verwarring brengen.
Niet-online testen ben ik ook altijd wel skeptisch over. Lees je een mooie review over een kite, volgende pagina een grote advertentie over diezelfde kite. Tja....
@Martin404 zelfs dat is eigenlijk niet echt correct. Want stel je springt 10m en hij meet 12m door positieve afwijking. En je vriend springt 11m en hij meet 9m door negatieve afwijking. Dan heeft de persoon die lager sprong meer punten doordat de afwijking in zijn voordeel speelt.
Dobbelsteen had een 3 sterren sessie in Oostduinkerke met maar liefst 12 - 16 knots op zijn North Rebel (2009)
@tomfish dat is ook geen echte test wel ietsjes beter. Maar sluit mij bij boardmagician aan en blijf het zeer opmerkelijk vinden dat dit niet vanuit woo zelf gedaan is. Hoeft niet de wereld te kosten, maar je hebt wel een vele malen beteren onderbouwing van je waardes.
Djee had een 3 sterren sessie in Bloemendaal met maar liefst 22 - 34 knots op zijn Ozone Reo (2016)
@Faxie ik heb de trace, gebruik hem elke kitesessie, maar niet om hoogte te registeren.
De Trace logged .GPX logs, en met de snow of surf app wordt daar "waardevolle" data uitgehaald.
helaas is surf ook echt surf, en blijft er alleen data over zoals golflengte en bochten (geen hoogte dus)
de snow app haalt er wel hoogte uit, maar die is, voor zover ik kan oordelen, niet erg nauwkeurig.
het voordeel is wel dat je ruwe .gpx data hebt, en er genoeg websites of tools zijn die mooie grafiekjes weergeven adhv de data, dus bijvoorbeeld alsnog mijn hoogte.
maar ik spring niet hoog/vaak genoeg om de hoogtemetingen goed te kunnen beoordelen.
als er vraag naar is kan ik wat data of .gpx files etc. online gooien.
washichi had een 4 sterren sessie in Brouwersdam met maar liefst 13 - 20 knots op zijn Zian Hantu v2 (2016)