Het NKV stippeld o.a. samen met de Watersportverbond een sportieve beleid uit. Op dit moment is dat kitezones creeren. Hiervoor hebben ze professionals nodig die gegevens verzamelen over kitesurfen. Want afgelopen NKV vergadering bleek maar weer dat er meer zones gesloten als geopend worden.
Vanuit hun professie onderzoeken verschillende kitesurfers aspecten binnen de kitesurfsport. Om maar inzicht te krijgen in die mogelijkheden en gevaren van onze sport. Michiel van Kesteren heeft voor zijn afstudeer richting het volgende onderwerp gekozen: veiligheid in de kitesurfsport . Een onderzoek waar we al tijden op zitten te wachten en eentje met verrassende eindresultaten. Het lezen van het gehele onderzoek is een behoorlijke kluif, maar kijk naar de conclusie en doe er je voordeel mee! Het volledige onderzoek: (Om gemakkelijker te lezen document eerst opslaan!) safety systemen! Kitezones! Waarom en hoe groot? |
Conclusie ben ik met hem helemaal eens.
Meeste ongelukken gebeuren door onervarenheid
ongelukken zijn ongelukken, laten we dat ook niet vergeten!
verder ziet het er goed uit, ik lees het nog een keer grondig toe
sta je open ook voor feedback?
Of heb je het al ingeleverd?
@SLIS, sta zeker open voor feedback, maar heb het verslag idd al ingeleverd.
De opdracht vanuit mijn opleiding is om te laten zien dat ik kan onderzoeken, daar gaat het meer om dan om de inhoud.
Uiteraard heb ik geprobeert om het onderzoek zo goed en betrouwbaar mogelijk te maken, maar omdat ik op dit gebied geen pro ben is het onderzoek dus niet wetenschappelijk verantwoord.
Het onderzoek geef een goed beeld van het aantal ongelukken en de oorzaken hiervan. Uiteraard is geen ongeluk gelijk en zijn er altijd factoren die je niet in de hand hebt.
Wel ben ik van mening dat wanneer men de conclusies na zou leven er veel minder ongelukken zouden gebeuren. Bijvoorbeeld met het oplaten van de vlieger op het land. Iedereen doet het, maar een kleine fout kan voor veel letsel zorgen.
Is het toch veel veiliger om je vlieger in het water op en neer te laten??
Ik heb ook al vernomen dat er andere mensen zijn die hier onderzoek naar willen doen, hoe meer hoe beter denk ik. want het is duidelijk: de sport moet veiliger.
Groeten michiel van kesteren
http://members.home.nl/mvankesteren/
Ik vind die conclusie niet zo duidelijk: een soortgelijke enquete zou bij voetballers bijvoorbeeld een vergelijkbaar beeld kunnen laten zien. Met gemiddeld 1 dode (en misschien ook 1 of 2 zwaargewonden) per jaar en heel veel lichtgewonden (geblesseerden in voetbal) vind ik de sport al behoorlijk veilig.
Het kan wel altijd veiliger, maar je moet je afvragen of de moeitje die je daarvoor wilt doen opweegt tegen het resultaat.