Reacties
passie 16 July / 2006 / 22:09
 mooi, ik ga er elke zomer heen:) dus zou wel mooi  zijn als je ook met oost kan varen ( deden we al bij oudeschild) maar dan nog legaler:)

Budair 17 July / 2006 / 09:42

Als Texelse Kiter kan ik het volgende melden,

 

Wij als texelsche kiters gaan niet naar Ceres om te voorkomen dat het straks definitief verboden wordt. Als het eerdaags als definitieve kitespot is aangewezen zullen wij er ook weer te vinden zijn. Ga dus gewoon naar Dijkmanshuizen toe als je wil kiten op de waddenzee, je kunt daar van NO tot ZW kiten. Bij alle andere windrichtingen kun je op de noordzee terecht. Maar niet op de spot zo als vermeld in het eerste artikel Paal 15, dit is geen formele spot. De formele spot aan de noordzee op Texel is ten noorden van Paal 17 t/m ten zuiden van Paal 19. Check overigens de site van de gemeente Texel, daar staat het heel duidelijk aangegeven.

 

Veel plezier bij het kiten op Texel en a.u.b verpest het niet voor ons!! (negatieve publiciteit geweest door roekeloze niet Texelsche kiters, die de omstandigheden niet goed kende (niet bij de locals geinformeerd))

 

Veel plezier dus en zorg dat ze positief blijven over Ceres!

-DAVE- 17 July / 2006 / 10:38
thanks Budair
Dave is selfsupported by: Hanglos, Apple, Slingshot, Kitecinema, Naish, MCCormick, Daf , Seat, RedBu

-DAVE- had een 5 sterren sessie in Wijk aan Zee met maar liefst 16 - 23 knots op zijn SlingShot Fuel (2006)

Braindead 18 July / 2006 / 11:23

Bedankt Budair

 

Ben net terug van een week Texel ! Zoals Budair zegt het Surfstrandje en Paal 17 zijn de spots en daardoor zit je op een eiland met 360 graden bereik in een straal van ongeveer 10 km en gemiddeld altijd een aantal knopen meer wind. Check ze idd goed uit met de locals voordat je het water opgaat want beide spots hebben hun zichtbare en onzichtbare gevaren.

 

Ik heb enorm genoten van beide spots en de gastvrijheid en tips van de locals.

 

Het Surfstrandje is een gezellige spot  waar de locals een clubhuis hebben opgericht (leek gek genoeg niet vaak open maar wellicht was ik er op de verkeerde momenten). Ik heb er een paar goede sessies met de venom 10 (en mijn nieuwe FLX 32!!!) gehad. Ook mijn zoon van 10 jr heeft zijn eerste 30 mtr op het surfstrandje gedaan: bij eb (helemaal) een beginnersparadijs (mits na local advies en constante begeleiding). Neem voor die spot wel je schoentjes mee (die had papa aan zijn zoon opgeofferd: auw auw).

 

Paal 17 voelde voor mij als Scheveninger heel vertrouwd met zijn golfbrekers en branding. Onvertrouwd waren de zandbanken bij eb (altijd een risico maar normaal weet je waar ze zitten, resultaat een open elleboog), de stroming, (soms bijna niet tegen op te varen) en als je er niet op voorbereid bent de ZEEHONDEN (ik schrok me kapot!!!!) Zeker geen spot voor beginners als je het mij vraagt en daardoor wel een groot risico voor de continuiteit van de sport op texel.

 

Ik kwam idd een kiter tegen (een overigens zeer aardige buitenlander) die vertelde dat hij op cocksdorp had gevaren (noorden Texel, waar het water tussen Texel en Vlieland stroomt). Een plek waar je door de stroming niet eens normaal kunt blijven staan laat staan kunt en mag kiten maw levensgevaarlijk. Zijn straf was dat na een sprong zijn leash (ook al niet optimaal) brak en hij zijn boardje langzaam zag afdrijven naar het zeehondenparadijs. Dat soort escapades zijn killing voor de sport en Texel als spot.

 

Texel is een grootste kite spot en zou denk ik nog enorm kunnen groeien als kite bestemming door verbetering van marketing en logistieke gemakken (douches, spoelbakken, kite babes enz).

 

Hartelijke groet,

 

Harm

 

 

Dogday

wazzaah 18 July / 2006 / 13:01
Haha... die zeehonden zijn helemaal top  zelfs op de Noordzee kom je ze regelmatig tegen.
kitestart.nl - kitesurfen-op-terschelling.nl

wazzaah had een 5 sterren sessie in Terschelling Groene Strand met maar liefst 10 - 11 knots op zijn Vari Condor (2013)

Budair 18 July / 2006 / 17:45

Harm,

 

Goed gesproken!! Overigens super tof dat je zoontje al zo aan het kiten was, ik heb het gezien en hij moet vooral zo door gaan, zelfs het overstag gaan doet hij al!!

 

Die zeehonden waar je het over hebt, zwemmen altijd met ons mee. Overigens zijn het geen zeehonden maar zeerobben (grote kop en hoekig) ze zijn twee keer groter dan een zeehond.

 

Wat betreft het verhaal van de cocksdorp kan ik bevestigen zelfs als daar onshore windkracht 7 staat, wordt je door de stroming mee de zee op gezogen! Wij kiten daar bijna nooit en als we gaan dan gaan we met dood tij. Voor wat betreft de onzichtbare gevaren, voorbeeld zijn de grote keien op de waddenzee die pas bij heel laag water zichtbaar worden.

 

Tot de volgende keer en Kite on!

 

Bud Air

Budair 18 July / 2006 / 17:47

Braindead 19 July / 2006 / 11:11

Bedankt voor de robben correctie Budair.

 

Dat is niet al te best nieuws voor het surfstrandje en als je het mij vraagt volstrekt ridicuul. Ik mag hopen dat de gemeente en NKV jullie volledig supporten en juridisch alles uit de kast halen om het strandje als spot aangewezen te krijgen. Hoor graag de uitkomst.

Dogday