Reacties
Lars_023 09 November / 2020 / 09:15

Ik gebruik ze nu zo'n 1,5 jaar. Ik had regelmatig een stekend gevoel in mijn oor. Met name in de periode dat ik vaar zonder capje (bij water kouder dan 12 graden en buitenlucht kouder dan 12 graden doe ik mijn capje op). Ik heb toen de surfears gekocht en gebruik ze nu altijd, op hele warme dagen na. De pasvorm is prettig en door de verschillende maten dopjes zij ze zo aan te passen dat je eigenlijk niet voelt dat je ze in hebt.

Het water maar vooral ook de wind wordt goed buitengesloten, geluid wordt iets gedepempt maar je hoort nog steeds een golf achter je omslaan. Sinds ik de surfears gebruik heb ik geen last meer van steken in mijn oor. Ik moest mij even over de aanschafprijs heen zetten (prijs versus gebruikt materiaal) maar met 50 sessie per jaar gaat het nergens over natuurlijk.

Lars_023 had een 4 sterren sessie in Tarifa met maar liefst 20 - 26 knots op zijn Ozone Enduro (2016)

RobbyNitroz 09 November / 2020 / 13:38

Ik vaar alleen nog maar met oordoppen op de mooie warme zomerdagen na. Zonder heb ik snel oorpijn. Bij de laatste die ik op maat heb laten maken vroegen ze of ik duik instructeur was omdat ze al aardig vernauwd zijn volgens de dame met het periscoopje {#emotions_dlg.rc5.gif}

RobbyNitroz had een 5 sterren sessie in Zandvoort met maar liefst 15 - 20 knots op zijn SlingShot Wave SST (2017)

mees 10 November / 2020 / 11:42

Ik ben geopereerd aan beide oren, omdat ik hier last van heb. Daarna is het niet meteen over. Je gehoorgang wordt gewoon met een freesje weer 'schoon' gemaakt. Geloof me, geen pretje. Het herstel duurt ook een tijdje, want er moet gewoon weer nieuw schoon weefsel (huid) aangroeien. Dan kun je dus niet surfen. Inderdaad daar voor heel veel oorontstekingen gehad. Geloof me, dat is helemaal geen pretje.

Daarom een simpel advies: gebruik die dingen, helemaal als je in water gaat liggen van minder dan 12 graden. Het wordt zelfs al aangeraden onder de 16 graden. Het gaat heel lang goed (voor je gevoel), maar schijn bedriegt.

Als ik dit van te voren had geweten, dan was ik hier al veel eerder mee begonnen.