Reacties
Djee 01 February / 2021 / 10:17

Slecht nieuws. 

 

"Daarnaast moeten we helder zien te krijgen wat de toezegging van de wethouder waard is."

Uit eigen ervaring; niets. 

Always be yourself. Unless you can be a Pirate. Then, be a Pirate

Djee had een 4 sterren sessie in Bloemendaal met maar liefst 21 - 30 knots op zijn Ozone Reo (2016)

FeRNandeZ 01 February / 2021 / 19:20

We hebben al zo weinig ruimte, niet genoeg recreatie en dit is juist een prima spot waar  niemand last heeft van kiters.  Laten ze een giga park erbij bouwen midden op de noordzee, of desnoods midden van het ijselmeer.  Een rijtje met een paar windmolens,  is hier gewoon waanzin.......

Verder trouwens verbaas me altijd over hoe weinig daken er volliggen met zonnepanelen, in Duitsland en Belgie ligt echt elke schuur en of gebouw vol.

 

 

kantje board !

naja 01 February / 2021 / 20:58

Lang leve de overheden,pffff

karel79 02 February / 2021 / 10:47

Aaaaaaargh, dat is echt triest :( 

Het was natuurlijk wel te verwachten dat de industrie met t grote geld het wel weer zou winnen. Bedankt ook Groen Links die hun ware gezicht heeft laten zien. Geen haar beter dan de VVD. 

wazzaah 02 February / 2021 / 14:15

Juist van Groen Links hoef je niet beter te verwachten, tenzij ze die windmolens natuurlijk in de achtertuin (IJburg) plaatsen dan zijn ze over de zeik.

kitestart.nl - kitesurfen-op-terschelling.nl

wazzaah had een 5 sterren sessie in Terschelling Groene Strand met maar liefst 10 - 11 knots op zijn Vari Condor (2013)

Peter93 02 February / 2021 / 15:59

Het gaat om p5 tot P6 volgens de NKV. Niet al te groot probleem toch? Slufter en redelijk gedeelte van het strand naar boven toe nog beschikbaar..

FeRNandeZ 02 February / 2021 / 19:53

Waarom zetten ze ze eigenlijk niet gewoon op land langs de weg erachter, desnoods op de duintoppen zoals bij wijk aan Zee ?

kantje board !

karel79 02 February / 2021 / 20:25

@Fernandez: omdat achter de duinen een dikke gasleiding ligt en dat er vanuit veiligheidsredenen niets in de buurt gebouwd mag worden.

Daar komt dan bij dat ze gigantische molens gaan plaatsen (ipv de 'normale'), die dus veel verder komen als ze omvallen en dus nog verder van de "high impact zone" geplaatst moeten worden. Ik weet echter niet of een normale windmolen dan wel in de duinen geplaatst zou kunnen worden.

Echter, is dat volgens mij ook allemaal gelul, want op de landtong van Rozenburg ligt er ook 1, en daar staan ook allemaal windmolens die als ze ompleuren op die leiding zouden komen (of op een voorbij varend schip met chemicalien ofzo).

Daarnaast staat er ook al een radartoren in de duinen bij de maasvlakte. Dat is ook best een flink ding... Die past dan blijkbaar wel binnen de toegestane hoogte?

 

@Peter93, ja de "slufter" blijft dan voorlopig nog open.. maar dat is een (veel te drukke) vlakwater spot. De rest van MV2 heeft heerlijke golven, juist ook omdat de maasvlakte een stuk de zee insteekt (uniek ivg met de rest van NL).

Dan is er ook nog de noordkant, die dus met andere windrichting te varen valt. Dat valt allemaal weg en zal dus voor extra drukte zorgen op de andere surfspots.

naja 02 February / 2021 / 21:08

Helemaal niet plaatsen die troep,ons land is al genoeg verpest.