Reacties
FeRNandeZ 11 August / 2021 / 00:10

4 Knots ik heb ze idd zien foilen, de singleskin foil kite (Ozone explore 12m), bleef als laatste over en echt goed betrouwbaar stabiel hangen, zonder te hoeven loopen als je stilstaat (en in je broek te poepen dat ie niet uit de lucht dropt) zweeft als een velletje papier.  6knot de foil kites matrassen, lichte tubes vanaf 7 knot.   (volledig vlag water geen golven en of stroming)

Met de 4 knot wind en singleskin gebruikte hij een grote (1m wide) wingfoil, die je ook pumpend kon varen, je kan dus altijd je kite in de lucht houden als je eenmaal vaart en wind viel weg, kon ie nog pumpend naar de kant de kite laten vliegen op schijnbare wind en hem droog houden.

 

 

kantje board !

asluis 11 August / 2021 / 07:31

3000 euro voor een 13m is mij ff te gortig 

Last edit by: ASLUIS

flyingtiger 12 August / 2021 / 15:22

2.73 kg voor de 13M Juice.

Ik denk dat ze nog even door moeten met op dieet gaan bij Duotone want echt super licht is het niet geworden ondanks het gebruik van aluula.

 

FeRNandeZ 12 August / 2021 / 18:14

En tube kites zowie zo mocht ie toch vallen een knoop of 9-10 is toch wel echt minimum om te kunnen water starten. Een matrass heb je betere kansen in weing wind.

Zowie zo is nu ook wel duidelijk dat een 3 strut idd mooi te strak staat, vliegt/springt het lekkerste en grotere windrange en zolang je vlieg/vaar snelheid hebt helemaal prima.  Echter in low wind, met de kite static, is juist het deformeren, flaggen, wapperen van een kite wat er voor zorgt dat deze beter drift en stabiel blijft hangen,  minder front en back stall dan een stijf frame. Met name als je stil staat, je boardje aan doet veel relaxter een mono strut of strutless wint het kwa stabiliteit en drift.(of een matrass natuurlijk)

Denk voor mensen die zo vroeg mogelijk willen springen met een twintip dit soort kites goede kites zijn.  Hangtime en response bij 15knoop of zo, voor lowwind foilen zou ik het laten liggen.

Maar wie gaat er anno 2021 nog met de twintip varen in lowwind.....

kantje board !

walle 15 August / 2021 / 17:22

Penta TX, Aluula,... mooie evolutie al doet het me wat denken aan de cuben fiber indertijd waar Best mee uitpakte.

Deels goed bedoeld voor die extra performance, deels marketing voor die extra cents...

Zou het hier ook enkel om marketing gaan of toch om de foiler te pushen "to the next level"?

Last edit by: WALLE

walle had een 2 sterren sessie in Surfers Paradise-Knokke met maar liefst 14 - 18 knots op zijn Best Waroo (2009)