Reacties
TotallyNuts 17 May / 2022 / 13:17

Hallo, ik heb mijn sst v6 set ingeruild voor de GhostV2. Heb natuurlijk wel eerst getest. Gisteren echt super mee gevaren op MV2. Punt is ik foil 85%, waarom zou ik dan een wave kite nemen voor 15%, gisteren dus getest of de Ghost v2 wave eigenschappen heeft. 

De Ghost v2 weegt ongeveer maar 10% meer als de UFO v2 (de strut natuurlijk), ik moet zeggen draait minimaal zo snel, mijn 10m is ongeveer 0.5 kg lichter als de V6 en die is al licht. Alles gaat met de Ghost v2 super makkelijk. Ook vaart ie beter hoog aan de wind als de SST, drift is super. Eerlijk gezegt voelt deze kite minimaal zo goed als de SST v6. Het meest opvallende is echter wel de windrange, gisteren eerst met een 7meter(SST v6) gevaren en af en toe viel de wind wat weg, normaliter zou ik 8 Ghost v2 meter op zetten maar die heb ik nog niet, de 10meter had ik wel bij dus toch maar geprobeerd, ik moet zeggen tussen de 15 en de 23 knopen ging dat super makkelijk. Al met al ben ik blij met mijn keuze. Misschien heb je er iets aan, succes.

Ja, ik heb de 10m ,8m en 6m en kan alles beamen.

De kite is echt een klein wonder op de foil. Ze voelen licht aan , sturen snel en driften heerlijk.
Maar zeker zo belangrijk is dat ze echt zeer makkelijk relaunchen.

De range is ook erg groot, op zich kan zelfs een 10m en 6m voldoende zijn.
Maar voor het extra comfort , zeker op zee kies ik toch voor een 8m tussenin.

op een TT is de kite ook zeer fijn en dat had ik niet verwacht gezien ik hier de power van een Rebel gewend was.
Nu ik maar occasioneel meer op een TT kite heb ik dan ook geen extra setje kites meer nodig en dat is natuurlijk lekker meegenomen. 

ik ben alvast grote fan, de ufo V2 zal nog wel dat tikje beter zijn op de foil , maar nu kom ik met 1 setje toe voor alles wat ik wil doen en dat kan daar dan weer niet mee. Ook de grotere windrange is een enorme plus.

Met mijn strutless gong kites , die overigens ook prima kites zijn, heb je al snel trillingen aan de bar wanneer er wat extra wind komt opsteken en dit is totaal afwezig bij de Ghost V2.

Met de 10m valt te foilen tussen 8 en 15 knopen bij mijn 80 kg.
Vanaf 15 knopen kan het met de 6m en ik heb dit getest tot 22 knopen wat nog steeds goed te doen was.
Al zou ik dan wel voor een 4m opteren moest ik die hebben.

Maar vanaf dan kies ik voor de TT en is de 10 m perfect.

De 8m is nog niet aan de beurt gekomen {#emotions_dlg.shiny.gif}