Reacties
FeRNandeZ 16 April / 2022 / 12:04

Mooi ding, watik uit het filmpje proef, maar zelf niet gevaren;

Net iets meer allround en beter wind bereik en kan hoger aan de wind dan de UFO dus ook wel geschikt voor up/downwinders foilen en nog steeds heel licht en veel drift. De V2 stuurt sneller en staat meer aan de rand van venster met minder grunt dan het v1 model.

De UFO super snappy, snel, playful meer constante druk in turns, puur speelgoed voor op de foil, maar meer om op je spot mee te foilen en lol te maken met de juiste maat kite.

 

 

Last edit by: FERNANDEZ
kantje board !

Heb zelf de 10m ondertussen , en hij bevalt zeer goed.
Op zee met 18 - 20 knopen met TT gekite. Verassend fijne kite om je mee te amuseren en met een heel behoorlijke hangtime en lift. Was gewoon te kiten met rebels en pivots maar dit ding kon me echt wel vermaken.

Ook op de foil, waar ik hem heb voor gekocht, overtreft hij mijn andere foil kites. (boxer 2020 10M, gong strutless 2020  8m en 6m). de kite voelt erg licht aan en is dit ook wel met zijn 2.2kg voor de 10M.

De drag is opmerkelijk minder dan bij de andere en driften gaat net zo goed als bij de strutless kites.
Heb er nog maar 1 zee sessie mee gedaan met erg weinig wind.Begonnen met 9 tot 12 knopen en gestopt 40 minuten later met 6 tot 9 knopen op de plaatselijke windmeter.

De kite had ik op de buitenste settings geplaatst met dus de minste bardruk. Hier viel me op dat bij de turns de bardruk te laag was bij deze wind en je ook je board niet op de vin kon houden na/in de bochten. (wel nog net met de golven mee)
Met de boxer lukt het niet met zo weinig wind maar daar heb ik steeds voldoende druk in mijn kite om de bochten te nemen.

volgende sessie zal dus op de standaard settings gebeuren waar ik ook mee op de TT gekite had.
De relaunch is echt ongelooflijk goed. Nooit meegemaakt. Heb bij 6 knopen de kite op verschillende manieren uit het water gekregen. Straf!

Foil tijdens test: FAB 633 en groove 120 cm board.
Bar: SK99 lijnen , 21 meter , sterkte 450kg

Gewicht : 80 kg
Golfslag: ong. 1 meter

De test van Gleiten TV is dus echt wel precies hoe de kite is in het echt.
Ondertussen nog een 8m en 6m in bestelling :-)

 

ondertussen nog een aantal sessies met de 10m gehad en bij de laatste terug naar de buitenste aanknoping gegaan. (wave setting, minste bardruk , snelste rotatie)
Nu werkte dit wel goed, genoeg bardruk en duidelijk betere drift (ben ik er aan het wennen?). Voor de rest nog steeds een indrukwekkende kite om te foilen.
Ook ondertussen de 6m in pittige condities kunnen testen op zee. Ook in buitenste aanknoping zoals het hoort.
Hier heb ik maar 1 woord voor "wow" Indrukwekkend voldoet niet meer, wat een kite. Bardruk perfect, drift insame , super snelle loops maar steeds alles met een zeer controleerbaar gevoel, ook de vlagen worden netjes opgevangen zonder van je board getrokken te worden. de profielstabiliteit van de kite is indrukwekkend ook totaal geen trillingen aan de bar. Geen geflapper , tenzij met een looping bij veel wind.Ik heb de 6m gevaren bij een windrange tussen 15 en 22 knopen. Dit is dan ook zowat het hele bereik van de 6m. Meer wind gaat zeker nog lukken maar dan zal het minder comfortabel worden. Maar voor een 1 strut kite is dit echt wel een zeer groot windbereik. Je hoeft echt veel minder tijd te spenderen met je kite te controleren waardoor je meer kan focussen op de foil. In de golven is dit een enorm pluspunt. Ben nu benieuwd naar de 8m :-)

 

Last edit by: DIRK-NATASJA.VOLDERS-VANDUFFEL