Reacties
Nature 31 October / 2022 / 13:08

Filmpje bevat veel foutjes!

1 - Lijnen stretchen niet maar krimpen.  Ongelijke krimp komt  voor doordat je 1 lijn vaker belast dan andere  bijv door veel kiteloops dezelfde kant op of een hele snelle manier is een deadloop.
Krimp is altijd hoger dan stretch en komt voor in ALLE merken lijnen.

2.  Lijnen kun je niet oprekken met de hand.  Elke type lijn heeft x% stretch en x% krimp   ofwel als je er aan trekt krimpt de lijn weer terug naar normaal.  1 sessie kan het goed gaan daarna staat hij sowieso weer scheef.

3. Lijnen controleer je op gelijke lengte ZONDER pigtails.


-> 
www.thelinesmith.nl {#emotions_dlg.bonk.gif}

Fluid kiteboarding - High Service - High Quality - Kiteboarding gear.

Nature had een 5 sterren sessie in IJmuiden met maar liefst 25 - 39 knots op zijn Fluid Vice (2010)

FeRNandeZ 31 October / 2022 / 14:51

idd Alleen hele slechte kitelines, etc zouden kunnen rekken. Maar tegenwoordig zijn alle goede kitelines pre-stretched / preheated vanuit de factary, dus rekken niet meer op

Kitelijnen kunnen wel krimpen, ipv stretch.  Dit komt doordat tijdens op en afrollen en buigen van de lijnen er zandkorreltjes tussen de weving van de vezels in de lijn kan gaan ophopen, hierdoor wordt als het ware ter plekke de weving iets verschoven en lijn dikker en dan dus ook korter. Met name lijnen zonder goede coating zijn gevoelig voor binnendringen van zand. Zorg dat je lijnen niet scherp knikken bij uitrollen en of niet strak om je bar knopen etc, maar soepel uitrollen. Bij knikken opent de weving en kan er zand naar binnen in de lijn. Zout op of in de lijnen ik geloof niet dat dit iets doet met levensduur van Dyneema.  Dynema is net als Teflon inert en zeer stabiel, bestendig tegen van alles. (Voor metalen onderdelen van je bar en of quickrelease, afspoelen zoet water wel nuttig  om corrosie tegen te gaan)

 

Het is wel goed om je bar en lijnen, te checken zoals Kevin uitlegt. Depower Strap helemaal open en bar helemaal aantrekken dan moeten alle lijnen precies gelijk zijn.

 

De echte fine tuning van je bar op je kite doe je vervolgens, het beste met niet al teveel wind op de pigtails van de kite. Depower strap helemaal open (max power), zet de kite boven op 12uur, trek de bar helemaal aan de kite moet nu net aan kunnen stallen, dus net gaan neigen om achteruit te willen gaan zakken in het venster. (max power)

Je kunt nu met je depower - strap, door deze wat aantrekken etc, persoonlijke verdere finetuning naar je arm-lengte en of wind sterkte en of wat je fijn vind, voor je vaar style. (voor low wind foilen is net tikkie stall soms wel lekker, voor wakestyle wil je juist geen stall).

 

 

 

Last edit by: FERNANDEZ
kantje board !