Reacties
dr511 30 January / 2023 / 10:20

nou als dit de gamechanger moet zijn is het treurig gesteld met het kiten. pivoterende drukloze loopjes... pijn aan de ogen..

Ziki Ondergoed, schultenbrau

FlyingFox95 31 January / 2023 / 12:23

@dr, tis een keer wat anders dan handlepasses en de meest gebruikte trucjes. Tis een welkome afwisseling. Maar snap wel wat je bedoeld, zie nog steeds graag de oude garde die echt hoog en ver komen. Kwestie van smaak. Publiek gaat wild bij een s loop en dubbel loop, terwijl onze Ruben Lenten hier vroeger dit al deed...

asluis 31 January / 2023 / 12:59

De nieuwe garde heeft een andere approach met big air wedstrijden.   Ze gaan eerst old style met een grote kite hoog en ver, daarna pakken ze een 7m om de doubles te doen.   

Ruben heeft toch nooit dubbele loops gedraaid Fox?

karel79 31 January / 2023 / 16:36

Denk dat t een kwestie van tijd is voordat er geen kitewissel meer gedaan wordt en er gewoon met vol gepowerde kite dubbele loops worden getrokken. Die gasten maken het steeds gekker!

Ben het met je eens dat er in dit filmpje een aantal loops zitten waar nauwelijks kracht in lijkt te zitten. Maarja, doe t m maar eens na om op een hydrofoil een dubbele kiteloop in te zetten!

dr511 01 February / 2023 / 17:30

Tja Karel, dat is em juist. Met een hydrofoil stelt het helemaal niet zo veel voor. Dan kun je klein varen want je krijgt al hoogte van de foil. Je kunt je kiteje dan ook wel 3x rondjes laten draaien om de tip. dat heeft niks te maken met een kiteloop. 

als de kite een grote cirkel draait en dat 2x en dan nog het liefst dat de rider horizontaal of hoger dan zijn kite hangt.. dan vind ik het een kudo waard. Wat Ruben probeerd is met een 9m op 10+m hoogte de kite terug te sturen in een S. Om dat gepivoteer in dit filmpie een S loop te noemen is op zijn minst heiligschennis{#emotions_dlg.sbatje.gif}

 

 

Ziki Ondergoed, schultenbrau

FlyingFox95 01 February / 2023 / 18:01

@asluis

ik dacht het gezien te hebben, zal het hem nog eens navragen als ik m tref bij een event. De s loop is sws te zien in stormsjees 3 (ook zat shorts te vinden btw). Affijn, tis niet bedoeld om t onderuit te praten he! Ben benieuwd hoe het eruit gaat zien met grotere kites aan pull. Vergelijk je de sprongen in een s loop met pure hoogte en afstanden zoals Kevin ze soms kan trekken, vallen ze bij mij qua smaak gewoon in t niet, ondanks dat t gevaarlijkere tricks zijn. Als je ballen heb, trek je die loops eens met een matras... (hinthint)

lowrens 02 February / 2023 / 07:19

@dr511

 

Kan je dan dubbele loops?

dr511 03 February / 2023 / 20:31

@lowrens

zoals ze in dit filmpie staan kan ik ze ook triple. Heb zelfs 5 en 7 dubbele loops getrokken met een 3m in 45+ knopen. zag het pas toen ik geland was

Ziki Ondergoed, schultenbrau