Reacties
karel79 24 January / 2024 / 14:26

Leuk muziekje, lekker weer en vast hele goede vibes daar.. maar waar zijn die golven dan? Pisbakkies van een (halve) meter hebben we hier ook {#emotions_dlg.coool.gif}

Ik ben gewoon nog nooit op kitevakantie geweest omdat ik t risico op geen wind (of geen goede golven) te groot vind .. Waar ben je wel (redelijk) zeker van mooie cleane golven en wind?

asluis 24 January / 2024 / 16:05

Karel, 100% windzekerheid met mooie golven vind je nergens. Maar er zijn plekkies waar de kans best redelijk is. Portugal, Kaapstad, Kaapverdie, Australie, Chili, Peru om er een paar te noemen.

Climate change is wel een dingetje; zelf zit ik nu in Kaapstad en de aankomende week lijkt er 0 wind te komen (heel ongebruikelijk in Jan/Feb) en de volle bak iedere dag wind in Jan/feb gaat al een paar jaar niet op.

Barbados en nog wat van die eilanden worden meer geschikt voor foilers, daar waar vroeger nog veel gewindsurft werd.

Last edit by: ASLUIS

Janvanbun 24 January / 2024 / 16:20

@Karel, ja want de golven in Nederland zijn zo geweldig {#emotions_dlg.schater.gif}

karel79 24 January / 2024 / 21:33

Helaas ben ik beperkt in tijd en budget anders had ik ook wel ergens een maandje of wat gebivakkeerd.. Dus ergens heen op de gok dat er die week goede wind en golven zijn vind ik een beetje te riskant.

Dus moet ik t maar doen met wat we hier in NL hebben. Evt een last minute road trip naar Denemarken of Frankrijk misschien.

Peru had ik ook over gelezen, lijkt me fantastisch.. maarja.

Zou een last minute vliegticket naar bv Kaapverdië te doen zijn? Eens ff kijken of ik wat kan vinden.

@jan, nee maar wel vergelijkbaar met bovenstaand filmpje. Daarvoor hoef ik niet naar Brazilië, dan wil ik wel wat beters {#emotions_dlg.puh2.gif}

karel79 27 January / 2024 / 12:01

Zo dan, ook goeiemorgen {#emotions_dlg.spinsmile.gif}