davidov had een 4 sterren sessie in Grevenlingendam, Oosterschelde zijde met maar liefst 20 - 28 knots op zijn Flysurfer Boost (2015)
Govert had een 4 sterren sessie in IJmuiden met maar liefst 20 - 25 knots op zijn SlingShot Fuel (2011)
idd 20 mter hoog ,
heb je ook altijd wat minder wind lijkt me...
Govert had een 4 sterren sessie in IJmuiden met maar liefst 20 - 25 knots op zijn SlingShot Fuel (2011)
Voor mij hoeft het niet. De reden waarom is mij ook niet duidelijk. Is dit dan goedkoper dan de bestaande zeeweringen te verbeteren?
Voor ons kiters geen verbetering, golven weg, waarschijnlijk hele sterke stroming, en vlagerige wind. Laat maar zitten.
caas had een 3 sterren sessie in Scheveningen met maar liefst 23 - 30 knots op zijn Wainman Hawaii Rabbit Gypsy (2008)
Vrees niet; dit komt er toch nooit en als het toch komt, maken wij het waarschijnlijk niet meer mee. Dit is een gehypet plannetje dat is ontstaan naar aanleiding van de NW storm van afgelopen donderdag/vrijdag. Reken er maar niet op dat de overheid miljarden uit gaan geven aan een project, dat maar ééns in de heel veel tijd nut heeft. (Moet plotseling denken aan de Betuwelijn...)
Minpunten:
Verder zullen er ook protesten komen van mensen in de kust steden, daar zij straks niet meer aan zee wonen, maar aan een binnen meertje.
De haven van Rotterdam wordt slechter bereikbaar en de haven van Amsterdam kan gelijk helemaal maar sluiten.
Elke atlas op aarde moet worden vervangen.
Onderhoud van het eiland gaat ook weer miljarden kosten.
Er ontstaat een levensgevaarlijke stroming, waar ook boten doorheen moeten jakkeren en dat kost meer brandstof, wat meer CO2 betekent en dus uiteindelijk het broeikaseffect versterkt.
Pluspunten:
Tja, we houden één keer in de 10.000 jaar de voetjes droog. De kans dat het water van boven komt is trouwens aannemelijker.
Tip:
Bouw een grote paraplu, die heel Nederland kan beschermen tegen extreme regenval. Het water stroomt langs het doek van de paraplu, zo naar onze buren en dan is dat probleem ook weer opgelost.
Dan kopen we met surfend Nederland toch alle kavels van zo'n eiland op.
Iedereen zijn eigen huis aan het water.
Paar relaxte strandtentjes erbij.
Dit idee lijkt misschien te hoog gegrepen, maar kijk eens naar hoe Nederland er honderden jaren geleden uitzag. Het indammen van de Zuiderzee was toendertijd ook een raar idee. Hierdoor kon echter wel uiteindelijk een enorme hoeveelheid land bijgewonnen worden dmv polders.
Iedereen weet dat de Randstad ondertussen redelijk vol is. Amsterdam heeft al uitgebreid dmv het droogleggen van een stuk van het IJ om IJburg te maken.
Is het dan zo'n raar idee om a la Dubai iets voor de kust te leggen. Nederlanders zijn de meesters op het gebied van waterbouw, polderen en baggeren.
Voordelen zijn duidelijk: Meer levensruimte en bescherming van de bestaande kust. De haven van Rotterdam blijft bereikbaar en er zou een verbinding moeten zijn naar het Noordzeekanaal om de haven van Amsterdam goed bereikbaar te houden. Het onderhoud zal vast veel geld kosten, maar wat denk je dat het opsuiten van het strand kost.....als zo'n eiland eenmaal ligt zou er relatief weinig aan hoeven te gebeuren.
Direct beginnen zou ik zeggen!!
Ik denk niet dat dit plan gaat werken. De waddeneilanden zijn van nature ontstaan door een evenwicht van getij en golfwerking. Nu worden deze eilanden door mensen enigsinds op hun paats gehouden en onderhouden. Door het verschil in getij neemt de grootte van de eilanden richting Duitsland af en bij Denemarken ontstaan ze weer (Vano/romo/Hvide Sande enz.)
Vanaf texel zijn er geen eilanden meer tevinden, simpel omdat de stroming en het getij te sterk beginnen te worden door de vernauwing van het kanaal. Wanneer Ingenieurs het technisch mogelijk achten, hebben ze de factor kracht en gedrag van de natuur nog niet helemaal mee gerekend .
De eilanden die ze willen bouwen zullen zeer veel onderhoud gaan vragen door de toenemende stroming en verminderde natuurlijke zandaanvoer door de zee. Het gebied tussen de huidige kust en de nieuwe eilanden zal in een waddenzee (red dichtslibbend gebied) veranderen. Door afname in golfenergie zal er geen zand meer naar de huidige kustlijn worden getransporteerd. Weg mooie stranden, Weg mooie golven en weg mooie sunset-sessies.
Op grond van wetenschappelijk onderzoek naar natuurlijk onstaan van kustmilieu's en barrier islands ben ik tegen deze presitieuze plannetjes! Laat ze dan maar de complete wieringermeer of het markermeer volstorten met het zand dat ze voor de vorming van eilanden zouden gebruiken.
Mooi feitje: de hoeveelheid zand die nodig is voor de eilanden in de noorzee zou een groot deel van nederland 6-7 meter hoger kunnen brengen: ben je snel af van dreigende zeespiegelstanden en dijkdoorbraken
De stroming zal ze zo weer wegvagen echt een klote plan... daar woon ik dan lkkr !aan zee! in egmond
laten ze dit maar lkkr bij hun zelf in de achtertuin maken ofzo... voor mijn deur liever een Bulderende zee dan een Hoop Zand en het gevoel dat de duitsers weer is bezig zijn geweest!!!