Reacties
rimmert 25 July / 2008 / 17:49
Ok, duidelijk, maar waarom zoekt de Vogelbescherming dan de pers op, met wat voor soort berichtgeving dan ook, terwijl de discussie nog in volle gang is?
- www.KITESTART.nl - De meest complete startpagina voor kitesurfers! -

robbertk 25 July / 2008 / 17:54

volgensmij doet de volgelbescherming dat niet , dat doet de pers zelf.

Of de vogelbescherming een aantal berichten handig naar buiten heeft gebracht laat ik even in het midden

letting GO

-DAVE- 25 July / 2008 / 18:11

Ze hebben een VERANTWOORDELIJKE daarvoor !!! Smiley

namelijk Marieke Dijksman, die is PERSVOORLICHTER!  Dat is zij niet voor niets , me dunkt

 

Dave is selfsupported by: Hanglos, Apple, Slingshot, Kitecinema, Naish, MCCormick, Daf , Seat, RedBu

-DAVE- had een 5 sterren sessie in Wijk aan Zee met maar liefst 16 - 23 knots op zijn SlingShot Fuel (2006)

litewave 25 July / 2008 / 18:31

Ze is (en dat behoort ze ook te zijn) mediageil, tik haar naam maar es op google.

10 pagina's met pers berichten, van omhoog-gevallen koekoeken tot rechtsdraaiende pimpelkeesje.

Smiley

Ook nu zijn ze er weer in geslaagd om de boel te pappen en nat houden, wij worden door onze vereniging gevraagt ons koest te houden, voor de lieve vrede.

Hoe lang nog tot knopen doorhakken, dat het over is met het geouwehoer.

me, myself and i

-DAVE- 25 July / 2008 / 19:07

besides ,als alle kranten exact hetzelfde verhaaltje voorlezen, dan is er toch sprake van een  persbericht van hun uit?

 

 Komt nog bij dat iedere kiter die op zichzelf om opheldering vroeg voor de uitlatingen en onwaarheden die de vogelbescherming in de kranten heeft laten zetten, allemaal dezelfde copy en plak antwoord hebben gekregen van Marieke de Persvoorlichter.

En dat antwoord  laat alles onbeantwoord.

 

 

 

Post al jullie replieken maar eens....jongons en meisjes. wedden dat er zo 12 dezelfden zijn...

Dave is selfsupported by: Hanglos, Apple, Slingshot, Kitecinema, Naish, MCCormick, Daf , Seat, RedBu

-DAVE- had een 5 sterren sessie in Wijk aan Zee met maar liefst 16 - 23 knots op zijn SlingShot Fuel (2006)

-DAVE- 25 July / 2008 / 19:16
in ieder geval veel succes NKV, fijn dat jullie erbovenop zitten en de discussie blijven aangaan! Smiley
Dave is selfsupported by: Hanglos, Apple, Slingshot, Kitecinema, Naish, MCCormick, Daf , Seat, RedBu

-DAVE- had een 5 sterren sessie in Wijk aan Zee met maar liefst 16 - 23 knots op zijn SlingShot Fuel (2006)

piraat 25 July / 2008 / 20:05
dave .........word
Jolly Roger

Geronimo 25 July / 2008 / 20:50

pfff.. jongens.. NKV DOET NIKS.. NKV doet niks anders meer dan zoethouden. blijf lief blijf leuk. kiten word je zo blij van.. vogelbescherming is onze vriend in deze strijd. BLA BLA BLA...

NKV doe eens een keer wat, laat merken dat je het niet eens bent met dit soort zwakzinnige uitspraken. zoek die media op. laat merken dat een vogelbescherming niets anders meer doet dan zinloze kreten uit slaken op te lasteren. Ze zijn onze vrienden niet. ze zijn onze vijand. ZIJ en al die andere natuurzeikerds zijn er niet om het beste voor onze sport te doen. zij willen ons kwijt. koste wat het kost.

20.000 smienten.. met een totaal van 20 a 30 paar in nederland.. jongens.. wat nou we zijn bevriend met die gasten. NEE NKV je bent hun vijand en zij de jouwe. Maak die vogelbescherming aub kapot. en hou eens op dan altijd dat struisvogel gedrag.

Ik hoop dat er binnenkort een nieuwe vereninging van kiters komt. net als destijds FIS en ISF voor snowboarden. Die wel eens van zich af bijt ipv de hele tijd zeggen dat we vriendjes zijn...

Achter de schermen doen ze wel wat, maar dat is zo ontzettend zuur voor ons. we zien niks, we horen niks. en moeten dat soort dingen over ons heen laten komen. NKV kom op je weet beter als dit.

Get ready for an Epic Session / epic kites

Nickless 25 July / 2008 / 21:56

@ Geronimo

Waar jij waarschijnlijk even aan voorbij gaat is het feit dat de Milieu- / Natuurlobby in Nederland ontzettend sterk is. Aan zulke vijanden heb je echt niets, helaas voor ons kiters komt er een hoop politiek kijken bij de strijd om onze spots. Wie in de politiek succesvol wil zijn moet tactvol en doortasten optreden, niet als een blinde olifant door een porceleinkast rennen...

Dingen roepen als "de NKV doet niks" getuigt van weinig respect tegenover een groep mensen die vrijwillig dingen doet, waar sommige mensen alleen maar roepen.

piraat 25 July / 2008 / 22:36

NKV en alle kiters moeten gwoon keihard ook de pers op zoeken !!!!!!!!!!!

stil blijven en elke keer maar marieke haar persberichten slikken schiet toch niet op ??

Zij gaat door met haar propaganda en die propaganda schrijft niet dat we samen voor een oplossing zorgen maar dat we gewoonweg op moeten rotten als kiter zijnde .

Jolly Roger

kitebjorn 25 July / 2008 / 23:50

--COPY POST--

 

pfoei gasten!! punt is duidelijk denk ik.  Zal proberen een nuttige toevoeging te doen op deze hele kwestie. Wie weet een handvat voor direct betrokkenen bij dit forum tussen NKV en Natuurorganisaties.

 

 Allereerst the real facts (geen onderzoek voor nodig) 

-wij willen kiten, liefst zo veel mogelijk

-natuur moet blijven, en die moet liefst nog mooier worden (is immers deel van de kick van het kiten, out in the open!!)

-en iedereen moet winnen !!!

 

Subfeitjes

-spots moeten schoon zijn/blijven

-kitesurfer moet comfortabele en veilige kiteomgeving genieten

-de wind moet blijven waaien 

 

 

 

Het aantal kitespots drastisch terugbrengen is geen optie. Men heeft de gevolgen daarvan (evenredige stijging van aantal kiters op plekken waar het nog wel mag + de niet te overziene gevolgen daarvan) vast en zeker wel op een rijtje. Hoeven wij echt niet te gaan schreeuwen... Er zijn inmiddels zoveel kiters in NL, die wil je niet tegen je hebben.

 

Er zal (dat is mijn gevoel) hooguit geschoven moeten worden met de planning. Start en landingstijden van de vogels zullen aan banden worden gelegd :0). Maar vooral de kiters kunnen dan op bepaalde plekken op een opgelegd vaarschema rekenen. Geen probleem toch? Neem je camera mee en schiet wat plaatjes voordat het starttijd is... Op Hawaii werkt dit ook prima om golfsurfers te beschermen... zelfde verhaal.

 

Daarnaast zal er meer moeite gestoken moeten worden in spot-specifieke aanwijzingen. Onderzoek en vogelbestudering zal zeker laten zien dat vogelbewegingen zich op bepaalde plaatsen rondom de kitespot zullen concentreren en dus niet overal op de spot.. Leg die plaatsen per spot nu vast en steek geld in een communicatie daarvan (even simpel "LET OP: NIET BINNEN LIJNLENGTE LANGS DE RIETKRAGEN VAREN. IK STA DAAR MIJN VLEUGELS TE DROGEN. BEDANKT NAMENS DE AALSCHOLVER").

 

Even heel plat idee natuurlijk. Maar commerciele organisaties kunnen met acties zoveel bereiken bij consumenten (consumenten gedrag beheersen), waarom kan dat hier niet... vanuit NKV (ik biedt hierbij mijn vrijwillige diensten aan! open sollicitatie...)

 

Nog een idee: laat iedere kiter die de natuur warm hart toedraagt een vette bird-tag in zn vlieger transfereren. Slogan erbij: "I WANNA FLY!" 

Met de aanschaf van zo'n tag (aanbrengkosten op je kite inbegrepen) voor laten we zeggen 10E steun je ook weer diezelfde NKV die dat geld weer 100% aanwend voor nog meer communicatie in de gebieden waar dit nodig is.

 

Locals: Locals sta op!! Op iedere kitespot heb je gasten die er al-tijd zijn! Jongens laat je horen en help de NKV met het behouden van JOUW spot. Jullie kunnen zowieso een oogje in het ... kite... houden op de specifieke spots (houdt iedereen zich netjes aan de regels?). Zo blijf je echt vrienden!! 


Doel van die alles: wij behouden onze spots door een beetje regulering en wat meewerken. En stiekem denk ik dat het nog lachen is ook. Om met zn allen coole initiatieven te bedenken per spot. Maar dat zal mijn makke wel zijn... haha! Ik wil ook gewoon zoveel mogelijk airtime hebben!

 

Komt er op neer dat we met zn allen de verantwoordelijkheid moeten oppakken en er gewoon wat van maken waarmee iedereen blij is. No sweat toch?! 

 ------Smiley

 


Nickless 26 July / 2008 / 01:39

Hi Bjorn,

Heb je een mailtje gestuurd, krijg je ervan als je een open sollicitatie doet

Groet,

Bart

Geronimo 26 July / 2008 / 02:51

@ nickless.

ik vind het feit dat ze vrijwilliger zijn al een slechte zaak. Ze kunnen never nooit niet de energie er in steken die eigenlijk nodig is voor die functies. dus ja wat ze doen is ontzettend goed van de individuen.

Neemt niet weg dat het NKV zo ontstellent zwak is, en nu met zwakte boden komt. Zo'n groene tuthola van de vogelbescherming komt met aantoonbare leugens. Waarmee je terplekke de geloofwaardigheid van zo'n vogelbescherming kan ondermijnen.

Vogelbescherming zal NOOIT maar dan ook NOOIT iets doen om kiters te helpen met spots. want die willen het liefst heel nederland aan banden leggen. Ze zijn machtsgeil. en ze zegd immers zelf. Kiten kun je nog stoppen. kom op.. hoezo zijn ze niet tegen kitesurfen.. das wel waar ze zich momenteel op focussen. wat wij willen. volledige vrijheid op een paar natuurgebieden na, is precies wat zij niet willen. zei willen het liefst ALLES is vogelgebied. en de mens moet daar maar omheen leven. de belangen en idealen liggen lijnrecht tegen over elkaar.

NKV doet alleen maar inbinden. want ze kunnen niets meer. zullen ze ook nooit kunnen.

want NKV zal altijd de kleine derde zijn. Hoe hard ze ook vechten.

Vogelbescherming is onze tegenstander, en blijft onze tegenstander. tenzij kitesurfen dezelfde vrijheid als alle andere watersporten krijgt is dit 1 van onze tegenstanders. net als de volslagen achterlijke persoon die kiten buiten het BPR heeft gekregen.

We willen dezelfde rechten als windsmurfers. die practisch overal kunnen gaan varen. Als dat zo is. is het in natuurgebieden komen van kiters ook een stuk minder aan de orde.

Heel simpel ik wil een NKV die wel eens van zich af bijt. wel eens van zich laat horen. mocht et dan nog steeds verliezen, krijg ik in ieder geval het gevoel dat ze echt bezig waren. ipv stilte. dan weer een oproep tot kalmte. en verder kont omhoog and taking it.

En als dat meer geld kost ook prima. Al was lidmaatschap 100 euro per jaar was dat het waard geweest.

Maar met de huidige houding van het NKV zit ik er meer aan te denken alles op te zeggen.

Get ready for an Epic Session / epic kites

idefixe 26 July / 2008 / 03:41

Wat  gaat er fout dan?

Gewoon een paar zaken die op dit moment door de NKV worden gedaan:

In het waddengebied is er een bijeenkomst geweest tussen NKV en Watersportverbond. Samen hebben we een inventarisatie gemaakt voor kitelocaties ( zowel de bestaande als eventuele potentiële spots) Op dit moment ziet het er niet naar uit dat we bestaande spots gaan verliezen. ( mits er niet teveel geklooi is )

In Friesland is onder anderen Marcus druk in de weer met overleg over aangebrachte begrenzingen van het vaarwater. Er is daar o.a. goed overleg tussen gemeentes,provincie en rijkswaterstaat. En neem van mij aan dat Marcus daar hard voor knokt!

Workum is nog steeds open. o.a. Stef heeft daar flink werk aan gehad. Voor de gein zou je Taco eens moeten vragen hoeveel uurtjes er in een spot als lauwersoog worden gestoken

In Mirns hebben we het voor elkaar dat de spot op het land flink wordt vergroot. Er komt een duidelijk informatie bord.

Voor de randmeren is Sascha Toth ( samen met Raymond ook regiovertegenwoordiger) bezig om te kijken hoe we in de buurt van polsmaten / Elburg meer vaarwater voor het kitesurfen kunnen krijgen

Ikzelf ben ben bezig met de opzet aanvraag procedure voor de spots Huizen, Almere, Edam Schellinkhout, Enkhuizen, Andijk, Medemblik, Urk, Lelystad en nog een paar kleine locaties. Er hebben zich hier ook 5 nieuwe mensen voor gemeld die zich hier straks ook mee gaan bezighouden.

Een heel belangrijk resultaat van het overleg met Rijkswaterstaatt: Alhoewel het in eerste instantie niet mogelijk was om de hierboven genoemde spots mee te laten beoordelen in het Natura 2000 gebeuren heeft Rijkswaterstaat de toezegging gedaan dat deze locaties tot half september alsnog meegenomen worden in de beoordelingen. ( Daarvoor moet je als NKV wel bij de betreffende besprekingen uitgenodigd en aanwezig zijn en dat waren we!!! )

Aan de kust hebben we sinds kort 3 nieuwe regiovertegenwoordigers: Wijk aan zee, IJmuiden en Bloemendaal. Deze mensen gaan de kontakten tussen kitesurfen en de autoriteiten onderhouden. We zien overigens dat dat goed werkt. Bijvoorbeeld In Egmond wordt onze rv'r nauw betrokken als serieuze partner in alles wat met het strand te maken heeft.
Andre Knulst heeft echt super veel contact en werk als serieuze gesprekspartner in het maasvlakte / slufter verhaal.


In Zeeland hebben wij bijv als NKV inspraak en worden we gehoord bij het opstellen van een soort "gedragscode" tussen overheidsinstanties en anderen op het strand gebeuren.
Door het natura 2000 verhaal hebben wij op dit moment geen spots verloren. Sterker nog wij willen meer vaarwater!

Op het moment dat er een instantie/organisatie mij gaat vertellen dat om de één of andere idiote oorzaak wij vaarwater gaan kwijtraken / niet erbij krijgen is het voor mij tijd om dat dan aan te vechten. Nu vind ik het wel zo prettig en makkelijk dat wij bij het eerstvolgende Natura 2000 weer uitgenodigd worden en als serieuze gesprekspartner worden behandeld.
Ik begrijp overigens heel goed dat je boos bent. Ook ik heb af en toe best wel zin om tijdens zo'n overleg flink uit m'n dak te gaan. De huidige weg die wij als NKV hebben ingeslagen werkt op dit moment goed. Er moet nog veel gebeuren en we zijn er nog lang niet. Vaarwater blijft behouden en we doen ons best voor meer.

Daarnaast zijn er nog veel anderen met andere zaken bezig: doorvoeren van een nieuwe huisstijl, nieuwe website, organisatie van events, enz enz.

Ik ben er eigenlijk best wel trots op wat er allemaal gebeurd.

Slingshot , Gibbon

Nickless 26 July / 2008 / 09:26

@ Geronimo


Blijkbaar nog nooit gehoord van het gezegde:


"Keep your friends close, but your enemies closer"


Verder sluit ik me aan bij Tom: NKV-ers strijden in heel Nederland voor het behoud van spots, de enige manier om dit te doen is een serieuze gesprekspartner blijven.


Wie denkt dat de invloed van krantenberichten op de besluitvormingsprocessen rondom kitesurflocaties groot is vergist zich ontzettend. Persberichten waarin de NKV tegen de Vogelbescherming in zou gaan zijn verspilde moeite; de enige die je ermee tegen je in het harnas jaagt zijn de Vogelbescherming.


Bij een spotaanvraag zijn over het algemeen 3 partijen belangrijk; gemeentes, provincie en Rijkswaterstaat. Dit ambtelijk apparaat staat, zo hebben we als NKV ondervonden, helemaal niet negatief tegenover kitesurfen. Ook zij worden wel eens moe van de kiters vanwege het feit dat ze zich nergens aan de regels schijnen te kunnen houden, maar ze worden ook wel eens moe van het gezeur van de Vogelbescherming en andere partijen. De verantwoordelijkheid die het ambtelijk apparaat heeft is om te kijken naar de feiten; niet om te luisteren naar niet onderbouwde claims van wie dan ook.


Kortom; In gesprek blijven met alle partijen is naar onze inschatting nuttiger dan schoppen; wanneer we zouden merken dat het niet werkt, dan nemen we andere maatregelen; uiteraard. Vechten voor onze sport kan op meer manieren, praten en onderhandelen is nou eenmaal niet altijd even zichtbaar, maar uit de resultaten blijkt gewoon dat het werkt.