De Landelijke Kitesurf instructeur opleiding van het Watersportverbond, is weer gepland voor 2009. De intensieve meerdaagse opleiding vindt plaats van vrijdagavond 27 maart tot en met zondag 29 maart. De locatie is als vanouds it Soal te Workum.
De KiteSurf Instructeurs 3 opleiding (KSI) van het Watersportverbond kenmerkt zich door bewezen didactiek en methodiek. De opleiding sluit aan op de laatste ontwikkelingen en is opgesteld volgens de internationaal opgezette kwalificatie structuur sport (KSS) Deze structuur is door de Europese Unie vastgesteld en de niveau’s zijn daarmee voor alle landen en de verschillende sporten universeel. Het watersportverbond heeft de opleiding in samenspraak met vooraanstaande kiteschoolhouders naar het hoogste niveau gebracht en heeft de opleiding competentie gericht uitgewerkt. Daarmee verkrijgt de opleiding erkenning door het Ministerie van VWS en het NOC*NSF. Uiteraard is de Watersportverbond Kitesurfpas een integraal onderdeel van de opleiding.
De cursus is toegespitst op de Nederlandse situatie en kent een internationale waardering. De hoge eisen voor de Nederlandse lesomgeving zijn in het buitenland bekend en welkom. Met een KSI-diploma heb je een stap voor op niet gecertificeerde instructeurs of je nu in Nederland of over de grens les gaat geven. Na de intensieve weekendcursus volgt een stageperiode met een terugkom avond (13 mei) om de ervaringen uit te wisselen en waar nodig bij te sturen. Voor meer ervaren instructeurs is er een eerste examenmogelijkheid (PvB’s) op 13 juni 2009. Voor instructeurs die nog wat meer stage willen of moeten lopen is er een tweede examenmogelijkheid op 26 september 2009,
De opleiding wordt net als voorgaande jaren geleid door Stef de Jong. Het team dat ook afgelopen jaar de opleiding gaf, Onno Meinen, Fabian Naerebout en Cornelis Terpstra is ook dit jaar weer beschikbaar. Afhankelijk van het aantal cursisten zijn ze er allemaal bij.
Geïnteresseerden kunnen zich inschrijven bij het Watersportverbond. De kosten voor de cursus zijn € 495,- (Niet leden € 725,-) voor de opleiding inclusief Syllabus. (Ben je lid van de NKV, dan ben je ook lid van het Watersportverbond en kom je dus in aanmerking voor de ledenprijs!)
Het inschrijfformulier kun je online opvragen op de Watersportverbond website www.watersportverbond.nl (onder Watersportverbond > Opleidingen > Kitesurfinstructeur)
Quote: Magic_Ed - Vandaag 17:45 Hoe verhoudt zich deze opleiding met IKO en de duitse variant?
KSI Watersportverbond is beter ...
Heel gestructureerde methodiek en competentiegericht...dus de modernste manier van lesgeven.
Korte 'communicatielijnen' en niet zo'n grote en logge organisatie als de IKO of VDWS.
Kiteschool Funsport-Makkum heeft 2 instructeurs aangemeld voor de 2009 opleiding in maart in Workum
North Kiteboarding - ION & www.NorthWestKiteboarding.com rules
Dat is prachtig en aan iko hecht ik zeer weinig waarde, maar wat is de internationale waarde van dit diploma? Dat lijkt me nogal van belang als je les wilt gaan geven in het buitenland.
Het Watersportverbond diploma, als nationale sportkoepen en ISAF gelieerd heeft net zo veel erkenning als de IKO of de VDWS. De ervaring leert dat je met alle systemen bij alle scholen terecht kunt in het buitenland, men is al lang blij dat een gediplomeerd instructeur zich aanmeld.
Verder zijn er kontakten tussen de IKO en het verbond en de VDWS en het verbond om te kijken hoe er een eenvoudige aanvulling kan komen zodat je voor alles gediplomeerd kan worden, zonder de hele opleiding opnieuw te moeten doen. Dat is voor de sport het beste, dus daar wordt aan gewerkt.
Zodra daar nieuws over is komt het op de verbond website. dus meld je daar aan op de mailinglist met kitesurf nieuws. Krijg je het automatisch thuisgestuurd.
geef al jaren les in het buitenland en daar maakt het echt niet uit met wat voor certificaat je aan komt zetten zelfs bij iko scholen maakt het ze geen bal uit en als je graag ook nog zo´n iko papiertje wil dan koop je die toch gewoon. doen ze niet zo moeilijk over in het caribisch gebied.
met de knwv cursus heb je een goede gefundeerde opleiding te pakken die ook veel meerwaarde voor je eigen lesgeven heeft. in ieder geval beter dan 160 handtekeningen verzamelen en ieder jaar lidmaatschap betalen aan stel pipo´s in de dominicaanse republiek
En hoe zit dat met geldigheid? moet je elk jaar een minimaal aantal uren les geven? Of kan je na 5 jaar niets er aan gedaan te hebben gewoon weer legaal les gaan geven?..