Reacties
RobbyNitroz 08 September / 2009 / 20:19
mmh die kende ik nog niet...ziet er goed uit Smiley

RobbyNitroz had een 5 sterren sessie in Zandvoort met maar liefst 15 - 20 knots op zijn SlingShot Wave SST (2017)

Slis 08 September / 2009 / 20:23
wow ziet er zeker cool uit!
en vervuiling... niet met mooie plaatjes ;)
BY SLIS: LIQUID FORCE & C-SKINS

Sebastiaan 09 September / 2009 / 07:23
kenia is zo mooi!
*edit*
nog even mijn reisverslag uit 2004 van het wat zuidelijker gelegen Galu Beach
http://www.hanglos.nl/news/28562/kitesurfnews-kenia-reisverslag.html
http://www.kiteshots.nl/

Sebastiaan had een 3 sterren sessie in Zandvoort met maar liefst 20 - 25 knots op zijn North Vegas (2011)

Cripsel 09 September / 2009 / 12:51
Heb een tijdje in Kenya op Galu Beach gewoond, en lesgegeven op Diani Beach...maar kan je vertellen dat Diani en zeker Galu Beach stukken beter zijn dan Nyali.

Nyali heeft een mooie kiteschool (pro surf) maar is behoorlijk beperkt in de ruimte. Je moet opstappen tussen boeien, het strand is vrij smal en er zijn vaak veel badgasten van nabijgelegen scholen en hotels, etc. Daarnaast is het met laag water een drama om te varen ivm de zeeegels en het rif dat vlak onder het wateroppervlak ligt (+/- 10 cm). 1 foute beweging en je kunt een paar dagen zeegels uit je rug plukken (geloof me, is geen pretje).

Diani is bij eb ook vrij ondiep maar heeft enorme stukken waar je prima kunt kiten bij laag water. Het water is een beetje choppy (IJsselmeer) maar het rif +/- 150m uit de kust is te gaaf. Medio december vaar je midden tussen miljoenen sardientjes, vliegvissen, roggen en weet ik veel wat nog meer...met wat geluk kom je zelfs een walvishaai en dolfijnen tegen...ff stoppen op de zandbank en genieten van het uitzicht, echt te gaaf! (kiteschool en stalling voor je materiaal vind je bij h2O-extreme.com)

In juli/augustus is het wat kouder, is de wind een stuk sterker en is de swell soms echt fucking hoog met hele mooie golven. Galu Beach (tegen Biani Beach aan, +/- 500 meter) is ALTIJD super...zowel met eb als vloed. Het rif ligt iets verder uit de kust maar is prima te bereiken. Nadeel voor Galu is dat de wind soms iets minder is dan bij Diani en dat er vrijwel alleen prive huizen staan. Een cheap ass hotel zul je er niet echt vinden.

Afhankelijk van het jaargetijde (dus van welke richting de wind kwam) stapte ik thuis op en ging ik met een downwinder van 5 tot 10 km naar m'n werk. Staat de wind anders...dan ging ik 's ochtends met de taxi naar m'n werk en avonds lekker naar huis met dezelfde downwinder. Ook kun je je laten droppen met een taxi bij de riviermonding. Je stapt dan op je board op de rivier en vaart dan 10 tot 20 km downwind naar je hotel.

Verder is het gewoon een heerlijk land...super rielakst en geen commerciele shit zoals op andere spots zoals Fuerte, Tarifa of Egypte. Gewoon lekker je ding doen en enjoy life...

Hopelijk ga ik deze winter weer...misschien wel een idee om met wat mensen te gaan?!

jorush 09 September / 2009 / 15:59
wow cripsel, waarom zit je daar niet meer dan? :)
bedankt voor de nuttige info, ik zal kijken of ik dit nog erin kan verwerken,
volgende spot wordt namelijk diani Beach.

jorush had een 3 sterren sessie in Kijkduin met maar liefst 16 - 20 knots op zijn SlingShot Fuel (2011)

Cripsel 09 September / 2009 / 18:31
He Jorush. Tsja, lang verhaalSmiley Life in Africa is not easy zal ik maar zeggen...haha.
Mocht je verdere info nodig hebben over de spot dan laat maar weten. Stuur me maar ff een mailtje en ik kan je foto's sturen en al het nodige vertellen...glad to help out!

Ps. wel eens van Che Chale gehoord? Over vette ongerepte spot gesproken...zeker de moeite waard voor de spot top 5;-)

Sebastiaan 10 September / 2009 / 07:19
heb je zelf plaatjes gemaakt bij che chale cripsel? die spot staat heel hoog op mn lijstje...
http://www.kiteshots.nl/

Sebastiaan had een 3 sterren sessie in Zandvoort met maar liefst 20 - 25 knots op zijn North Vegas (2011)

Cripsel 10 September / 2009 / 09:49
@ Sebastiaan...jep, plaatjes genoeg...alleen niet bij me nu (zit op m'n werk). Zal er vanavond wel een paar posten. Maar ok, ben er verschillende keren geweest ja. Kon er een kiteschool gaan runnen maar vond het té afgelegen. Dichtstbijzijnde telefoon of internetverbinding = 1 uur rijden. Voor contactgestoorden een echte aanrader dusSmiley Maar goed, echt een bizarre omgeving ja. Dik een uur over het strand karren met een 4 x 4 (anders kun je er niet komen) en dan eindigen in een baai met alleen maar zandduinen om je heen. Aan de ene kant van de baai is het vlak, soms een beetje choppy...en aan de andere kant heb je prachtige golven. Het water is een beetje stroperig, heel vaag, als je uit het water stapt heb je ook allemaal goudglinsters op je lichaam door het zand.
Het "hotel" (of hoe je het wilt noemen) is echt super mooi opgezet met allemaal hutjes gemaakt van wrakhout en makuti (soort gevlochten riet). Er zitten geen deuren of ramen in je hut...alles is open. Prettig omdat het er fyvus warm is (m'n leren slippers waren na een dag aan gort omdat de lijmlaag los liet) en daarnaast, waarom heb je deuren of ramen nodig als je toch in niemandsland zitSmiley De eigenaar woont trouwens in het meest gave huis waar ik ooit geweest ben. Kan het niet eens uitleggen...moet je gewoon zien, zo gaaf.

Wil je back to nature, ga dan kamperen. Heb het een paar keer gedaan in de bush aan de baai. 's Nachts of 's ochtends wakker worden met een nijlpaard naast je tent is alleen wel ff slikken...eheh. Ook tijdens het kiten wil er nog wel eens een nijlpaard de zee in lopen. Gebeurt maar héél af en toe maar wel goed uitkijken dus. Oh trouwens, zet je tent met de rug naar de zee...anders wordt je 's ochtends wakker met een halve meter zand op je (kan nogal waaien 's nachts weet ik uit ervaring...Smiley)Verder is de baai prima om met geen wind te gaan wakeboarden...kabel achter je 4 x 4 en gaanSmiley.

We zijn destijds ook een paar keer met een 25m catamaran richting Somalië gevaren (toen er nog niet zoveel piraterij was). Van Che Chale tot aan Lamu heb je alleen maar ongerepte natuur in vergelijkbare baaien met de meest vette kitespots. Ben daar op spots geweest waar zandbanken een appart soort termiek veroorzaken en je zo achterlijk hoog springt, dat je dacht nooit meer beneden te komen. Wel een prijzig tripje trouwens...weet niet of de cat nog bij Che Chale ligt. Maar als je erheen gaat...zeker een trip maken. Kost je wat maar is absoluut de moeite waard.