Reacties
Simolo 28 July / 2010 / 22:41

Klinkt eindelijk weer positiever! Jammer genoeg zijn we nu met zoveel dat er iets moet veranderen en dan liefst in positieve zin zonder te moeten inboeten op plezier! Het debat is open!!

Regel dat daar eens zodat we allen nog lang vollop kunnen genieten van de sport!
Sifakah! - Made In Belgium

TMK 28 July / 2010 / 23:22

Gelukkig kan de NKV meebeslissen, ipv enkel een politiek vrouwtje dat voor het eerst van de term "kitesurfen" heeft gehoord.
Hele goede zaak dit!
Kiteboarding gets me high, in the sky!!!

Vincentt 28 July / 2010 / 23:56
Succes daar Tom! Keep up the good work!

-DAVE- 29 July / 2010 / 08:51
Kijk dat is inzet voor het grotere doel: Kitesurfen!
Dave is selfsupported by: Hanglos, Apple, Slingshot, Kitecinema, Naish, MCCormick, Daf , Seat, RedBu

-DAVE- had een 5 sterren sessie in Wijk aan Zee met maar liefst 16 - 23 knots op zijn SlingShot Fuel (2006)

Stevie 29 July / 2010 / 17:07
Planetextreme.eu - kitesurf winkel in Antwerpen

idefixe 29 July / 2010 / 20:07

Net thuis van een pittig dagje "kitesurfoverleg" België
.
In het kort.
alle kopstukken van de Belgische overheid ( west vlaanderen) waren aanwezig. Het meest opvallende: de kitesurfers hebben in België niet echt een overkoepelend orgaan. Afgezien van een paar enthousiaste plaatselijke verenigingen merk je toch dat door het ontbreken van een overkoepelende organisatie, de beleidsmakers ervaring vanuit de praktijk missen. Vandaar dus ook dat bij de eerdere "landelijke" bijeenkomsten besluiten zijn genomen die in de praktijk nogal lastig zijn om te realiseren. Een goed voorbeeld is de verplichting om een Flare ( noodfakkel) bij je te hebben en ligt er een grens bij 7 Bft! Helaas zijn deze zaken opgenomen in een KB ( koninklijk besluit) en liggen deze dus voor de komende 5 jaar vast

Inhoudelijk ging het voornamenlijk over veiligheidszone's , markering van deze zone's en eventuele verplichtingen voor kitesurfers ( bewijs van verzekering / lidmaatschap vereniging / herkenbaarheid op het water enz.) Ook hier viel het op dat er weinig praktische kennis op het gebied van kitesurfen aanwezig was. Men staat over het algemeen absoluut niet negatief tegenover het kitesurfen wel is men zoekende om ,naar aanleiding van de recente kitesurfongevallen, de veiligheid van vooral de overige recreanten te waarborgen. De aanwezigheid van de NKV werd zeer gewaardeerd.

Er is vandaag een eerste concept opgesteld ( wat voor de gehele Belgische kust uniform ingevoerd gaat worden) eind augustus worden de vandaag aangevoerde wijzigingen verwerkt en zal men tot een uiteindelijke regelgeving komen. Ook is men op zoek naar een systeem om de vaardigheid van kitesurfers vast te leggen ( kitesurfbewijs? ) .
Zodra wij ( NKV ) deze hebben ontvangen zullen we hier verder over informeren.
Wordt vervolgd zullen we dan maar zeggen.
Slingshot , Gibbon

Highmen 29 July / 2010 / 20:29

Idefixe gaat internationaal!!
Denk goed, wat u met uw laatste kudo doet!

Highmen had een 3 sterren sessie in Harlingen met maar liefst 19 - 26 knots op zijn Gaastra Jekyll (2011)

Simolo 29 July / 2010 / 21:36

@ Idefixe: Kan je al wat meer vertellen over wat er in dat concept staat?
Sifakah! - Made In Belgium

mkite 29 July / 2010 / 21:48

Goed werk jongens

eef 29 July / 2010 / 22:52
GO TOM!!!

Top gedaan, en ongelooflijk dat je naast de overweldigende werkstapel van de NKV in Nederland ook nog de tijd en energie vind om onze zuiderburen te helpen. Respect!!

eef had een 4 sterren sessie in Caloundra, Rivermouth met maar liefst 16 - 21 knots op zijn F-One Tribal (2007)

twanbelgers 30 July / 2010 / 07:56
Quote: Simolo - 29 juli, 2010 (22:36)
@ Idefixe: Kan je al wat meer vertellen over wat er in dat concept staat?
Ik ben ook erg geinteresseerd in dat concept. Kunnen we dat krijgen? of moet je dat zelf nog ontvangen?

ostendlocal 30 July / 2010 / 08:31

@Idefixe: echt top dat je ermee bezig bent

ostendlocal had een 2 sterren sessie in Oostende met maar liefst 16 - 18 knots op zijn SlingShot Fuel (2012)

idefixe 30 July / 2010 / 08:36

Voor de exacte inhoud moeten we nog even wachten. Er zijn tijdens het overleg diverse zaken besproken.
Je moet hier vooral denken aan zaken die te maken hebben met veiligheid voor zowel de kitesurfers zelf als overige "strand gebruikers" .
Zoals het er nu uitziet zal het in de toekomst in België niet meer mogelijk zijn om in het hoogseizoen "zomaar even het water op te gaan" . Aan de Belgische kust vind je diverse kitesurfclubs. Aanmelden bij 1 van deze clubs zal verplicht worden. Er zal op iedere locatie een duidelijke zonering aan gebracht worden. Overigens zullen ook "andere strand gebruikers" niet zomaar even binnen een kitesurfzone kunnen zwemmen enz.
Belangrijk ( en vooral positief ) gegeven: Ook de kitesurfers NIET direct aangesloten bij een club zullen de mogelijkheid krijgen om het water op te gaan. Er was met betrekking tot het toerisme / kitesurfers van buiten , een duidelijke positieve insteek.
Kitesurfers in België zullen in de toekomst moeten beschikken over een bewijs van verzekering voor hun wettelijke aansprakelijkheid ( W.A. verzekering) Bij het kitesurfen met een boardleash zal een helm verplicht worden.
Tevens kwamen zaken als "bewaking / verantwoordelijkheid voor "reddingsacties" ( waneer is dit een overheids verantwoordelijkheid en wanneer ligt dit bij de locale kitesurfvereniging) aan de orde. Welke signalering wordt er op welke plaatsen aangebracht?
Ook is het duidelijk geworden dat de autoriteiten een grote behoefte hebben aan classificering van de kitesurfer zelf. Een z.g. Kitebewijs dus. Dit laatste is een zaak voor de toekomst.
Persoonlijk heb ik de indruk dat de overheidsinstanties in België absoluut niet afwijzend / negatief ten opzichte van het kitesurfen staan maar dat er wel een grote behoefte is aan regulering.
Slingshot , Gibbon

vanbo 30 July / 2010 / 08:43
@ idefix : top dat NKV zich mee inzet
Misschien zou NKV zich beter uitbreiden tot NBKV
Eer hier in België een nationele vereniging op punt staat zijn we 10 j verder
vanbo

ostendlocal 30 July / 2010 / 08:52
Quote: vanbo - 30 juli, 2010 (10:43)
@ idefix : top dat NKV zich mee inzet Misschien zou NKV zich beter uitbreiden tot NBKVEer hier in België een nationele vereniging op punt staat zijn we 10 j verder

Maar wat ik niet snap is: we hebben toch de VYF die als nationale bond te werk gaat, of ben ik daar helemaal verkeerd in?

ostendlocal had een 2 sterren sessie in Oostende met maar liefst 16 - 18 knots op zijn SlingShot Fuel (2012)