Reacties
djavin 30 July / 2010 / 11:41
gezellig, het Watersportverbond heeft zijn ronde langs de erkende scholen net afgerond. Dit jaar weer 3 nieuwe scholen erbij, erkende kitesurfscholen zijn zeker booming kwa 1pitter kitescholen valt de groei wel mee en een kwaliteitskeurmerk maakt zeker wel wat uit, ik ben benieuwd naar de bevindingen

Tinoos 30 July / 2010 / 11:47
Nou ik moet eerlijk zeggen dat toen een vriendin van mij vorig jaar les kreeg er bar weinig over veiligheid verteld werd :-(

Naar mijn inzien moet zeker uitleg over wolken en buien met daarbij mogelijke windvlagen op de agenda staan. Niet om mensen bang te maken maar heftige windvlagen zijn volgens mij oorzaak nummer 1 bij dodelijke ongelukken ( Helaas).
Reedin kites en Nobile NHP Carbon board - Appletree surfboard

dr511 30 July / 2010 / 12:13

wel grappig dat een organisatie die zich niet bezig wil houden met opleiden en trainen maar puur voor de recreatieve kiter bezig wil zijn
nu opleidings organisaties wil gaan keuren.
Ziki Ondergoed, schultenbrau

idefixe 30 July / 2010 / 12:19
Quote: dr511 - 30 juli, 2010 (14:13)
wel grappig dat een organisatie die zich niet bezig wil houden met opleiden en trainen maar puur voor de recreatieve kiter bezig wil zijnnu opleidings organisaties wil gaan keuren.

Wel grappig dat iemand die de afgelopen jaren niet aanwezig is geweest bij de keren dat wij als NKV de afgelopen jaren aan het watersportverbond hebben gevraagd of zij de kwaliteit van de door hun erkende scholen daadwerkelijk controleerden en wij als antwoord kregen dat zij dit in de praktijk niet deden, dit nu vanaf de zijlijn gaat beoordelen.......
Slingshot , Gibbon

dr511 30 July / 2010 / 12:34

alle watersportverbond scholen zijn gewoon bezocht in het begin van het seizoen.
vanuit de vdws komen ze ook gewoon langs.
Deze mensen hebben iig kennis van zaken.
Want ik weet niet wie je anoniem zoals op de site vermeld staat langs wil sturen. Maar iedereen die wat met kite instructie van doen heeft in Nederland kent elkaar.
of word het jagen op de mystery cursist dit jaar
Ziki Ondergoed, schultenbrau

gjxl 30 July / 2010 / 16:32
Quote: idefixe - 30 juli, 2010 (14:19)
Wel grappig dat iemand die de afgelopen jaren niet aanwezig is geweest bij de keren dat wij als NKV de afgelopen jaren aan het watersportverbond hebben gevraagd of zij de kwaliteit van de door hun erkende scholen daadwerkelijk controleerden en wij als antwoord kregen dat zij dit in de praktijk niet deden, dit nu vanaf de zijlijn gaat beoordelen.......
Dit is toch wel een beetje rare retoriek van je hoor Idefixe. Ik snap dat het werk wat jij verzet voor NKV veel tijd kost en vraagt, en dat helaas niet iedereen dat soort offers wil of kan brengen. Maar iemand monddood maken met het argument dat hij zelf geen bijdrage levert aan de NKV is een beetje goedkoop.

Ik vind het top dat er de laatste tijd zoveel berichten van activiteiten van de NKV op hanglos staan. Top dat er dus daadwerkelijk dingen gebeuren, en top dat de rest van kitesurfend NL daarbij betrokken wordt. Maar ook top, omdat dan kitesurfers hun mening kunnen geven, of vormen. Volgens mij was het helemaal geen rare opmerking.

Nature 30 July / 2010 / 16:34
Vind ik een goede zaak!
Laat maar komen ik vind het wel interessant om te weten hoe wij lesgeven.
Maar om nou te zeggn dat ze onafhankelijke testpersoon zijn nee.
Fluid kiteboarding - High Service - High Quality - Kiteboarding gear.

Nature had een 5 sterren sessie in IJmuiden met maar liefst 25 - 39 knots op zijn Fluid Vice (2010)

dr511 30 July / 2010 / 16:46

ik vind dat de NKV als overkoepelende organisatie ook beter kan kijken naar de verschillende systemen die in NL gebruikt worden.
En als ze daar een school bezoek voor willen brengen en daar een waardering aan vast willen hangen dan kan dat.
Als Nederlandse Kitesurf Vereniging denk ik dat je niet op nieuw het wiel moet proberen uit te vinden maar mischien eens de aanwezige organisties onder de loep nemen.
En de kennis die daaruit voortkomt kan bv gebruikt worden voor dingen als de verplichte cursus zoals ze die mischien in belgie willen doorvoeren.
Ziki Ondergoed, schultenbrau

Morres 30 July / 2010 / 16:54

zwak, beetje anoniem scholen afgaan.

gestapo praktijken

scholen zitten helemaal niet te wachten op bemoeienis.

Morres had een 0 sterren sessie in Harlingen met maar liefst 0 - 0 knots op zijn Gaastra Jekyll (2013)

Joy-rider 30 July / 2010 / 22:22
Dre, ik heb jou lang niet zulke zinnige dingen horen zeggen, watsgebeurt? teveel zon daar op t dak van de bus?
Ben t hellemaal met je eens, top dat NKV interesse toont naar de manier hoe de scholen les geven. Maar dit doen de door jou genoemde organisaties al. lijkt me beter dat ze idd daar naar gaan kijken, want ik zie door de benen de billen niet meer.
www.bladekites.com / www.corenmore.nl

RefleXxx 31 July / 2010 / 06:36
Je kan dit ook als een tussenstap zien. Eerst is het belangrijk dat je een degelijk onderzoek doet naar de kitescholen in Nederland. Daarna kan je de uitslagen naast de organisaties leggen om zo te zien of een IKO structuur nu echt zo goed is. Tevens zijn die bovengenoemde organisaties uiteraard niet objectief en ze bezoeken ook geen scholen die geen iko of watersportverbond hebben terwijl die wel goed kunnen zijn.

Niet mogelijk om anoniem te controleren? Uiteraard is dat mogelijk.

litewave 31 July / 2010 / 07:18
De NKV kan gewoon de Acces gaan lezen
me, myself and i

-DAVE- 31 July / 2010 / 09:06
Nou ik vind de reakties hier zwaar overtrokken en vooral dom en zeer kwalijk.

Vooralsnog zie ik ook geen stasi of gestapo- praktijken of verplichtingen hieruit voort vloeien.
het is alleen kijken en desnoods even praten ofzo, en daar wordt niemand slechter van!
NKV kan niemand wat verplichten of schrappen of wat ook. Niks is bindend!

Het kan toch geen kwaad dat NKV een beetje zelf wil uitzoeken hoe het niveau (vooral mbt. veiligheid en lesgeven ) zit bij sommige scholen in NL.
Ik stoor me ook mateloos aan de beuntjes die zelf nog niet eens kunnen kiten of de eigen kite onder controle hebben, maar wel brullen dat ze IKO hebben en zogenaamd erkend zijn en weet ik het allemaal.

En dat Watersportverbond al wat scholen erkend heeft , maakt me niks uit, die GELOOF ik toch niet, omdat wie meeste afdraagt krijgt zijn erkenning.
En zo hoort het niet te werken.



Nee, Goed bezig NKV, vooral beunhazen mogen wel even nader bekeken worden, want dat schiet al jaren ongecontroleerd door.
UIteindelijk kan het allemaal ten goede komen voor de kiters op het water en de scholen zelf.

Dave is selfsupported by: Hanglos, Apple, Slingshot, Kitecinema, Naish, MCCormick, Daf , Seat, RedBu

-DAVE- had een 5 sterren sessie in Wijk aan Zee met maar liefst 16 - 23 knots op zijn SlingShot Fuel (2006)

Joy-rider 31 July / 2010 / 09:27
Idd dave je stoort je aan de beuntjes die na 3 maanden kiten hun iko hebben, Hoe komt dat omdat je IKO kan halen als je kan hoogte lopen en je eerste sprong land. Waar licht dit aan IKO..... niet aan de scholen zelf, ze zouden we wat selectiever kunnen zijn in werving maar ja als jij altijd vol zit en meer instructeurs nodig hebt wat doe je dan.
nog maals de overkoeppelende organisaties zorgen voor verwarring en scheve systemen, niet de scholen zelf.
www.bladekites.com / www.corenmore.nl

dr511 31 July / 2010 / 10:27

ach als de NKV 6000 euro uit wil geven om anoniem bij de circa 60 scholen lessen te gaan volgen.....

Ziki Ondergoed, schultenbrau