Reacties
KappuhH 28 February / 2011 / 12:19
Op een drukke dag in ieder geval genoeg mensen die je kite kunnen launchen

ErwinF 28 February / 2011 / 13:43
Sjees wat is dat dan...? een termieten heuvel?

Jenno 28 February / 2011 / 16:49
Belachelijk systeem met die hesjes...

mees 28 February / 2011 / 16:52
appels en peren vergelijken!? 1e plaatje is het strand bij het dorp Zandvoort zelf voor de kust waar de paviljoens zijn. 2e plaatje is op het zuidstrand (naaktstrand). Het is inderdaad zo dat de zones gaan veranderen, maar deze post lijkt verdacht veel op reclame van XWatersport.
Commerciele belangen?

kovdj 28 February / 2011 / 17:10
heeft het college van Zandvoort al een besluit genomen over dit voorstel?

Freij 28 February / 2011 / 18:02
Super leuk

En ja, het is zeker ook een klein beetje "reclame", maar ook een leuk nieuwtje toch waar alle kitesurfers wat aan hebben?!
Tevens een testdag waar iedereen mooi gebruik van kan maken.

Ja, het college heeft inderdaad hier een besluit over genomen.
--Powerd by Xwatersport.com--

tomfish 28 February / 2011 / 18:13
er wordt ook lesgegeven bij paal 69! en hesjes zijn toch prima heb je niet van die idioten die gaan met een "drukke" strand dag!
www.kitemana.nl ----- www.powerkiteschool.nl ----- www.kiteboardopen.com

mees 28 February / 2011 / 18:33
leuk, wel een verplicht hesje, maar verder in je blote reet kiten! Voldoe je wel aan de voorwaarden!!

Fredje1 28 February / 2011 / 19:21
Quote: Kooger - 28 februari, 2011 (10:41)
We hebben heel erg goed nieuws!
Er komt een nieuwe officiële kite zone op Zandvoort.
Op - In deze nieuwe kitezone zal een proef worden gehouden met het hesjessysteem, zoals ook in Noordwijk wordt gehandhaafd

Wat is het voordeel van een hesje ?t
Die heeft iedereen toch standaard in de auto liggen

(voor als je pech op de snelweg krijgt)
of moet er een nummer op ?
Als ze je kite niet zien op 't water , dan zien ze dat hesje ook niet.
Mijn broer doet aan schietsport ik zeg altijd :Waarom schiet je niet 10 x in de roos dan heb je toch

kovdj 28 February / 2011 / 19:37
Bedoeling van het hesjessysteem is dat kiters identificeerbaar zijn. Probleem van een agent die een kitesurfer aanhoudt is dat ie zich niet kan identificeren. Registratie/identificatie gebeurt bij het afhalen van het hesje...

Lars_023 28 February / 2011 / 19:41
Het moet toch GVD niet gekker worden . Doe niet zo blij, dit is achteruitgang tov de huidige situatie. Een fucking test met een hesjes syteem en een zone op een plaats waar ontzettend veel zwemmers en andere badgasten zijn in de zomer? Dat is geen verbetering, dat is terugdringen van de vrijheid van alle kiters (niet alleen de locals, ga eens als toerist kiten in Noordwijk, succes met het krijgen van een hesje in de zomer).

Zandvoort was juist een relaxte spot omdat je naar Riche en WVZ (niet WVS) kon wanneer je de ruimte wenste. WIl je gezelligheid en meer drukte dan ging je naar The Spot. Alles okay en geen gezeik. Bij Riche en WVZ varen nooit meer dan 6 tot 8 mensen. Geen enkele zone lag op een populaire badgasten plek. Paal 69 wel, dat is wachten op grote problemen met als gevolg regulering en alle andere bullshit die erbij hoort.

Ik weet niet beter dan dat er gesprekken zijn tussen verschillende mensen (zie http://www.kvstrandgenoegen.nl/component/docman/doc_download/84-kitesurfbericht PDF alert). Is de NKV regio vertegenwoordiger ook erbij geweest?

Lars_023 had een 4 sterren sessie in Zandvoort met maar liefst 22 - 26 knots op zijn Ozone Enduro (2016)

Lars_023 28 February / 2011 / 19:44
Quote: kovdj - 28 februari, 2011 (20:37)
Bedoeling van het hesjessysteem is dat kiters identificeerbaar zijn. Probleem van een agent die een kitesurfer aanhoudt is dat ie zich niet kan identificeren. Registratie/identificatie gebeurt bij het afhalen van het hesje...
Hallo, volgens mij hangt zo'n kiter aan een...kite. Beetje politieagent heeft gestudeerd om te onthouden hoe dat ding eruit ziet en wie eraan hangt. En ja, ik heb het volste vertrouwen dat meneer en mevrouw agent volkomen geschikt zijn om hun beroep uit te oefenen dus ook voor identificatie is geen hesje nodig.

Hesjes zijn er toch om de capaciteit op het water te managen? Niet meer dan X kiters op het water?

Lars_023 had een 4 sterren sessie in Zandvoort met maar liefst 22 - 26 knots op zijn Ozone Enduro (2016)

bartB 28 February / 2011 / 21:24
wel een beetje leip zoals ik weet uit noordwijk is als het goed waait dan zitten er toch geen mensne op het strand en dat hesjes systeem is primaa heb nergens last van dus ga niet zeuren als je het zelf niet geprobeerd hebt :S
Noordwijk (L)

mees 28 February / 2011 / 22:37
@Lars_023 ja, de NKV regio vertegenwoordiger is ook bij dit overleg aanwezig geweest. Ik ben zelf een bewoner van een van de zomerhuisjes en het is niet de bedoeling van de gemeente Zandvoort om het kitesurfen te gaan verbieden. Integendeel, ze willen het reguleren en er juist goede sier mee maken dat zij het goed hebben kunnen regelen met alle partijen. Dat betekent niet alleen voor de kiters, maar ook voor de badgasten en andere strandgangers.
Dat het zo niet langer ging en dat het dus wachten was op ongelukken snapt iedereen. Er zijn dus ook een paar incidenten geweest die de gemeente Zandvoort in het vervolg door regulering wil proberen te voorkomen. Wij, als huisjesbewoners aan het Zandvoortse strand/ kiters hebben dus belang om de zaak goed (lees in overleg) te regelen.
Dat er bij Riche maar 6 kiters varen is Bull-shit. Alleen al bij onze vereniging zijn meer dan 40 kitesurfers en er zijn 4 verenigingen. Daar wordt niet overal zo fanatiek gekite als bij ons (KVS), maar op een goede dag staan er toch minimaal zo'n 50 kiters op het water. Bij mooi weer en een goede wind zijn dat er echt wel meer. Tijdens het winterseizoen doet niemand verder moeilijk. Waar wel moeilijk over gedaan gaat worden, dat zijn mensen die eigenwijs zijn en van de boulevard naar beneden komen zakken en gewoon hun eigen gang gaan en zich van niemand iets aan wensen te trekken en een gevaar voor zichzelf en andere badgasten/strandgangers zijn. Daar wil de gemeente iets tegen doen en ik geef ze groot gelijk. Alleen zo houden wij een goede kitespot open en door te accepteren dat wij elkaar desnoods aanspreken/herinneren aan de afspraken.
Bij de huisjes worden er geen hesjes uitgedeeld, maar je zal je wel sociaal op moeten stellen. Wij proberen juist om deze spot open en veilig te houden voor iedereen. Uiteraard is dit eigen belang, want wij hebben de mooiste speeltuin voor onze voordeur. Dat we die moeten delen is geen enkel probleem, maar probeer dit niet te verzieken.

Jenno 28 February / 2011 / 22:39
Hesjes weerhouden mij ervan op een spot te gaan varen. Ik ga geen geld betalen om ergen het water op te kunnen. Daarom is het belachelijk...