Na een gedegen voortraject en het bijwonen van een ledenvergadering van het Nederlands Platform voor Waterrecreatie heeft het bestuur van de NKV besloten om aansluiting te zoeken bij deze organisatie. In deze organisatie zien wij een bundeling van diverse bonden, verenigingen en organisaties op alle gebieden die te maken hebben met de watersportrecreatie. Het NpvW beschikt over veel kennis en contacten op bijvoorbeeld Natura 2000 gebied. Daarnaast is het een instrument van kennis en voorlichting op alles wat met wetgeving, nieuwe ontwikkelingen enz enz. te maken heeft. Het bestuur van de NKV is er van overtuigd dat het NpvW een belangrijke bijdrage kan leveren bij het verwezenlijken van de doelstellingen van de NKV. Voor meer informatie over het NpvW kun je hier een kijkje nemen
De regiocoördinator NKV Tom Rotmans zal in eerste instantie de contacten met het NpvW onderhouden.
Met sportieve groet,
Oke! Misschien goed om uit te leggen hoe de NKV hiermee in kan spelen op Natura2000 situaties. Zijn er landelijke vergaderingen, worden de uitnodigingen voor belangrijke overleggen gecommuniceerd vanuit de NpvW? En belangrijk, heeft de NKV stemrecht in beslissingen die genomen worden door dit lidmaatschap. In a nutshell: hoe werkt zo'n lidmaatschap?!
Je moet de aansluiting bij de NpvW niet direct zien als een lidmaatschap van een bepaalde club. Het heet niet voor niets een platform en geen vereniging.
In de praktijk komt het er op neer dat er een aantal organisaties met belangen op het gebied van waterrecreatie elkaar ontmoeten. Tijdens deze bijeenkomsten komen "problemen"/ "vraagstukken" en eventuele initiatieven te bevordering van .... naar boven .
Door een groot "netwerk" wat ook toegang heeft tot bijv "Den Haag" is het "minder moeilijk" om toegang te krijgen tot de echte beleidsmakers en de juiste mensen op de juiste plaats te vinden.
Daarnaast worden door het bestuur sprekers met diverse onderwerpen op het doelgebied "waterrecreatie" uitgenodigd.
Zo was ik bij een ledenvergadering te gast waar mevr. mr. J.A Bolkenstein namens de Unie van Waterschappen een lezing gaf betreffende "toekomstig beheer vaarwegen in Nederland" . Ik heb hierdoor informatie gekregen dat het BPR beleid in de toekomst niet persee bij RWS hoeft te liggen. Het is wel zo praktisch dat je van te voren informatie hebt dat iets zou kunnen gaan veranderen in plaats van veel achter de feiten aan te lopen - rennen.
Daarnaast is er bijv. binnen het NpvW enorm veel aandacht en `know how` op het gebied van Natura 2000. Waarbij langzaam maar zeker duidelijk wordt dat over de uitvoering van dit project het laatste woord nog niet is gesproken........
en verder natuurlijk `netwerken` , ervaring uitwisselen met andere bonden - verenigingen , veel informatie die je kunt gebruiken bij de professionalisering van de NKV enz enz
Ikzelf ervaar het NpvW als een waardevol instrument om de belangen van de NKV en daarmee het kitesurfen in Nederland nog beter te kunnen behartigen.