Reacties
Nature 02 August / 2011 / 08:21
Yeeeeeeh lekker dichtbij :) alleen wel redelijk snel "vol" en met de meeste richtingen kan je ook bij MB uit de voeten Maargoed dat wordt dan ook weer iets rustiger omdat mensen naar zomerkade gaan.

Als t zo is.
Doe er zuinig mee! hou je aan de regels en maak vooral vriendjes met de locals
Fluid kiteboarding - High Service - High Quality - Kiteboarding gear.

Nature had een 5 sterren sessie in IJmuiden met maar liefst 25 - 39 knots op zijn Fluid Vice (2010)

idefixe 02 August / 2011 / 08:23
Deze berichtgeving van de Gooi en Eemlander is niet helemaal correct. Alhoewel er hier een duidelijk voorstel / plan op tafel ligt zijn er in dit overleg nog een aantal "onduidelijkheden".
Zodra er echt definitieve ontwikkelingen zijn, zullen deze via de NKV gepubliceerd worden.
Ook wordt in deze berichtgeving een verkeerd beeld geschetst van de relatie tussen windsurfers en kitesurfers. Da's jammer

Het kitesurfen op deze locatie is op dit moment NIET toegestaan. Een vriendelijk doch zeer dringend verzoek om hier NIET het water op te gaan!
Nog even geduld...........
Slingshot , Gibbon

Djee 02 August / 2011 / 13:29
Mooi strandje daar in Huizen, doet me aan de noordzee denken
Always be yourself. Unless you can be a Pirate. Then, be a Pirate

Djee had een 3 sterren sessie in Bloemendaal met maar liefst 22 - 34 knots op zijn Ozone Reo (2016)

Baaltje 02 August / 2011 / 15:53
@ idefix natuurlijk mag het nu nog niet, het is zomer! vanaf eind september mag er weer geknald worden.. Kitesurfde er vroeger soms omdat ik in de buurt woonde.. In het laagseizoen nog nooit problemen gehad.. zorg dat je netjes start en land en dat je rekening houd met windsurfers die jouw gewoon niet in de buurt willen hebben omdat zij de surfclub hebben en sommige vinden dat wij er niets te zoeken hebben. Verder is het een geweldige spot met NO!

GerritNL 04 August / 2011 / 12:42
Nou zou goed zijn dat er weer een plek bij komt. Gaan ze dan buiten het zomerseizoen kiten bij het strand van de Stichtsebrug ook toestaan? Of gaat het alleen om de zomerkade.
Bij Stichtsebrug is strand toch wat groter lijkt me.
Kiten is ook gewoon heen en weer varen hoor.

repete 07 August / 2011 / 09:44
Ik woon in Huizen en ik had begrepen dat het om het strand gaat, dus niet de Stichtsebrug.

repete had een 5 sterren sessie in IJmuiden met maar liefst 25 - 35 knots op zijn Best Kahoona V5 Plus (2013)

smiro 24 August / 2011 / 14:18
Gaat dus gelukkig toch wel door allemaal:

Kitesurfen kust Gooierhoofd/Zomerkade van 1 oktober tot 30 april
Het college heeft besloten om kitesurfen ter hoogte van het strand Gooierhoofd/Zomerkade toe te staan tussen 1 oktober en 30 april. Er worden verschillende maatregelen genomen zodat kitesurfers hun hobby voor de kust van Huizen kunnen uitvoeren. De rest van het jaar, tijdens het strandseizoen, is dit niet toegestaan. Zo komt de veiligheid van strandbezoekers niet in gevaar.

Verschillende maatregelen
Rijkswaterstaat wordt gevraagd een Verkeersbesluit af te geven. Ook wordt er een plek aangewezen als start en landingszone. Door op deze plek een bord te plaatsen worden kitesurfers en andere strandgebruikers gewezen op de regels die gelden. Na de zomer van 2013 wordt de nieuwe regelgeving met verschillende betrokken partijen geëvalueerd. Dan wordt ook bekeken of het huidige compromis een structurele oplossing biedt, of dat er in de toekomst andere oplossingen mogelijk zijn.

Niet kitesurfen tijdens het strandseizoen
Het strand Gooierhoofd/Zomerkade is erg populair bij ouders met kinderen. Ook voor de jeugd zijn er veel voorzieningen in de omgeving. Het strand heeft een grote aantrekkingkracht bij mooi weer. Tijdens het strandseizoen is het strand vol. Dit maakt het niet mogelijk om een groot gebied af te zetten voor kitesurfers. Daarom blijft kitesurfen van 1 mei tot 1 oktober verboden. Er wordt in deze periode streng gehandhaafd op overtreders van het kitesurfverbod.

Achtergrond
Er wordt al jaren gesproken over het wel/niet toestaan van kitesurfen voor de kust van Huizen. Het is wettelijk niet toegestaan maar kitesurfers werden gedoogd. Het college heeft nu besloten tot duidelijke regelgeving.

bron: http://www.huizen.nl/Nieuws/Nieuwsarchief/Kitesurfen_kust_Gooierhoofd_Zomerkade_van_1_oktober_tot_30_april

smiro had een 3 sterren sessie in Oostvoorne autostrand met maar liefst 15 - 20 knots op zijn Best Kahoona (2010)