Reacties
vincentboor 26 May / 2012 / 12:53
Huizen een kitespot?
Is echt een slechte kitespot, slechte vlagerige wind, echt niet doen!
Het plan zoals het er nu ligt, start en launch zone verkeerde plek je kan daar misschien 2 kites kwijt, heel klein rot hoekje, vragen om problemen, en er staan ook nog autos achter. Beter om het meest linker strandje althans een deel daarvan te plannen als launch en landingszone, daar achter zit namelijk nog een heel stuk grasveld waar je meerdere kites kwijt kan. Ook staan er hoge bomen achter, waardoor er dus geen kite op een auto weg terecht zou kunnen komen, of het skateplein.
Zou graag mee willen denken, want hoe de plannen er nu voor staan, is het vragen om ongelukken. Er is praktisch gewoon geen ruimte om kites neer te leggen.

Snap niet waarom ze hier zoveel moeite voor willen doen, die 2x per jaar dat je daar kan kiten, kan je net zo goed andere veel betere spot rijden.

Wie kan ik hierover contacten denk graag mee in oplossingen en ontwikkelingen.

johndoe 26 May / 2012 / 21:33
Met Ooste wind is dit veruit de beste plek in midden nederland. Ja, het (kleine) strand is niet top voor beginners maar het ondiepe water bied mogelijkheden genoeg om in het water je kite te launchen.

johndoe had een 5 sterren sessie in Kijkduin met maar liefst 16 - 21 knots op zijn Best Bularoo (2010)

KUUZ-kiter 28 May / 2012 / 16:43
Quote: vincentboor - 26 mei, 2012 (14:53)
Huizen een kitespot?Is echt een slechte kitespot, slechte vlagerige wind, echt niet doen!Het plan zoals het er nu ligt, start en launch zone verkeerde plek je kan daar misschien 2 kites kwijt, heel klein rot hoekje, vragen om problemen, en er staan ook nog autos achter. Beter om het meest linker strandje althans een deel daarvan te plannen als launch en landingszone, daar achter zit namelijk nog een heel stuk grasveld waar je meerdere kites kwijt kan. Ook staan er hoge bomen achter, waardoor er dus geen kite op een auto weg terecht zou kunnen komen, of het skateplein.Zou graag mee willen denken, want hoe de plannen er nu voor staan, is het vragen om ongelukken. Er is praktisch gewoon geen ruimte om kites neer te leggen.Snap niet waarom ze hier zoveel moeite voor willen doen, die 2x per jaar dat je daar kan kiten, kan je net zo goed andere veel betere spot rijden.Wie kan ik hierover contacten denk graag mee in oplossingen en ontwikkelingen.
Donald van Lier is NKV-regiovertegenwoordiger voor Huizen. Stuur me even een mailtje via thijs at kitemag punt nl, dan verbind ik je met hem door!
surfing doesn't make you smart

extreemkites01 31 May / 2012 / 15:14
Allemaal gezeur en gezeik, ik kite hier al 11 jaar. Als het strand vol ligt met badgasten gewoon wegblijven. Eind van de dag is iedereen weg en kan je gewoon kiten zelfs met de politie in de buurt.
Zou toch een mooi verhaal zijn zoals vorige zomer. Slecht weer, koud, wind en dan zou je niet mogen kiten terwijl er geen kip op het strand en water te vinden is.
extreem or nothing at all!

extreemkites01 had een 4 sterren sessie in Gooimeer - Stichtse Brug met maar liefst 15 - 19 knots op zijn Gaastra Jekyll (2010)

mitchel 05 October / 2012 / 10:38
Vanaf 1-10-2012 mag het wel weer in Huizen op basis van proef, hou je aan de regels dus.

mitchel had een 4 sterren sessie in Kijkduin met maar liefst 15 - 21 knots op zijn North Evo (2012)

vincentboor 06 October / 2012 / 08:24
Goed bezig, lekker in de winter kitesurfen

Goed van de KNRM die cursus, alleen kan je daar echt overal voor de vaargeul staan, en in de winter is het nog ondieper zelfs.

mitchel 07 October / 2012 / 07:28
Wanneer gaan we ? :-)

mitchel had een 4 sterren sessie in Kijkduin met maar liefst 15 - 21 knots op zijn North Evo (2012)