Reacties
Mnr_Afwas 17 June / 2012 / 20:47
elke keer als ik iets van EPIC zie staan denk ik epic... maar nee...

robert1102 17 June / 2012 / 21:35
Hadden ze niet iemand met een chillere stem kunnen vinden

robert1102 had een 4 sterren sessie in Scheveningen met maar liefst 17 - 25 knots op zijn SlingShot RPM (2011)

xray 17 June / 2012 / 21:37
Als ze nou de chickendick van North zouden gebruiken, in mijn beleving veel fijner
xray

xray 17 June / 2012 / 21:37
Als ze nou de chickendick van North zouden gebruiken, in mijn beleving veel fijner
xray

MarioH 18 June / 2012 / 07:56
"WRONG WAY" Serieus???

De nieuwe bar voor retards?!?!
MarioH

smirre 18 June / 2012 / 07:59
niet zo handig gebracht, na 26 maanden ontwikkelen. tests op een meertje met windkracht 2 stelt dit systeem niet echt op de proef.

t ziet er overigens wel ok uit moe´k zeggen
d a jou

smirre had een 3 sterren sessie in Egmond aan Zee met maar liefst 16 - 19 knots op zijn RRD Obsession (2010)

Marc_87 18 June / 2012 / 12:09
Man het is gewoon bijna de zelfde chickenloop als die van Best.
Powered by Flysurfer

micros 18 June / 2012 / 14:30
Ik had gehoopt dat iemand nou eindelijk echt een betere versie zou verzinnen van de chickenloop & donkeydick. Bij veel merken is de loop te groot, of steekt de dick tegen je trapeze waardoor al voor het oplaten de loop van je haakje gedrukt kan zijn.
Crossbow 2011, Nobile T5, Long Ocean handmade twintip & wave board | | Visit www.TheDiabolo.com

dr511 18 June / 2012 / 15:37
is toch mooi om em 15 minuten vol enthousiasme over zijn chickenloop te horen babbelen
Ziki Ondergoed, schultenbrau

Gertje90 18 June / 2012 / 16:42
Hij vindt het heel leuk om zijn safety te trekken he
Zandvoort

Gertje90 had een 4 sterren sessie in Zandvoort met maar liefst 20 - 27 knots op zijn SlingShot Rally (2011)

Ricardo 18 June / 2012 / 19:14
Pfff.... doorontwikkelen van barretjes is zo overgewaardeerd... Mijn Slingshot bar uit 2004 lag ook heerlijk in de handen en die safety werkte ook al prima.... , meer heb je niet nodig toch??

Natuurlijk moet ik toegeven dat er in de afgelopen 8 jaar wel enkele dingen verbeterd zijn, maar als er eens minder R&D in de ontwikkeling van barretjes gestoken zou worden, dan zouden die dingen misschien eindelijk eens tegen een schappelijke prijs beschikbaar gesteld worden voor de kiter.



Geronimo 18 June / 2012 / 21:03
Tot dit jaar gebruikte Epic de CL van blade en ondanks dat die prima werkt waren we toch niet helemaal tevreden en wouden we een eigen CL. Het systeem lijkt idd best veel op BEST maar is geheel onafhankelijk daarvan ontwikkeld. Het systeem is gewoon heel makkelijk weer in elkaar te zetten. En op alle manieren een upgrade ten opzichte van de vorige CL. Ik verwacht deze week een testversie binnen te krijgen dus ben benieuwd.

De stem is van de eigenaar die alle filmpjes zelf doet.
Wrong way is juist iets waar vaak om gevraagd word op diverse fora als het over een standaard gaat. En simpel het is direct duidelijk. Zolang er mensen zijn die de beschermfoampjes van de inflate/deflate proberen na te bestellen (de foampjes die er origineel als verpakkingsbescherming bij zitten) zal het niet geheel onnodig zijn. Persoonlijk vind ik het wel duidelijk.

@ smirre Test zijn op zee en op een binnenzee gedaan bij diverse windkrachten en diverse maten kites. Van zwaar overpowered tot underpowered. als je een beetje gekeken had had je dat dus ook gezien.
@ Micros, gewoon de donkeydick door het gat van je haak naar boven drukken drukt die zichzelf vast.
@ Ricardo, het gaat teneerste over de CL en niet over de bar. Maar die ontwikkeling is gek genoeg toch belangrijk. Ik kan SS barren niet uitstaan met dat pokke grip eromheen. Een echte freestyler vind het geweldig omdat het meer grip geeft. Onze grip ligt heerlijk in de hand en is iets zachter maar met veel grip. Ieder zn eigen daarin natuurlijk.


Get ready for an Epic Session / epic kites

geloof 18 June / 2012 / 21:06
To chill the kite or not to chill the kite. That is the question.
http://www.kiteventure.nl | school | shop | travel --> CrazyFly | Eleveight | Ownin | PLKB | Shinn | Ventum | Vimana | Zeeko

Ricardo 18 June / 2012 / 22:54
@ Geronimo: Het was ook geen aanval op Epic, maar meer het hele circus om barretjes en safety systemen heen. Ik weet zelf ook dat er heel veel R&D nodig is om een bar op de markt te kunnen brengen, anders mag je het product simpelweg in een bepaald aantal landen niet verkopen (o.a. Frankrijk), dat geldt zeker voor de chickenloop en de QR. Er zijn simpelweg strenge regels verbonden aan QR systemen.

Een swivel binnenhandbereik is overigens altijd nice. Het enige wat ik duidelijk wil maken is dat de hoeveelheid extra plezier / comfort dat geboden wordt aan riders door alle R&D gespendeerd aan barren minimaal is. Ik durf eerlijk te zeggen dat ik net zo veel plezier, comfort en safety heb tijdens een sessie met bepaalde barretjes inclusief QR systemen en chickenloop uit 2004 / 2005.

Ik vind persoonlijk de ontwikkeling van barren in de afgelopen 8 jaar teleurstellend t.o.v. de ontwikkeling die kites hebben doorgemaakt.

Geronimo 19 June / 2012 / 04:31
Snap wel wat je bedoeld hoor. In principe is en blijft het een stokje met touwtjes eraan en een systeem om het hele zwikkie los te gooien. Neemt niet weg dat er langzaam aan toch kleine verbeteringen zijn gekomen. Één van de dingen waar de laatste tijd veel om gevraagd word is een soort universeel release systeem. Dus de pushaway systemen. Eigenlijk vooral voor de veiligheid van de kiters.
Op zich zijn het idd kleine stapjes die vanaf 2005 gekomen zijn. We hebben nu geen safety om de bar meer lopen vind ik persoonlijk toch wel erg prettig. Sommige mensen waarderen Clamcleat systemen (kan het me niet voorstellen).
Ook waren destijds er nog niet zoveel barren met een ergonomisch grip (hoop dat ik dat goed zeg) kan ik persoonlijk toch ook goed waarderen.
De SS barren zijn juist verder ontwikkeld op zo veel mogelijk grip.
Depowersystemen word goed na gekeken wat handiger is Straps, Clamcleats boven en onder de bar en nu het nieuwe systeem van Zeekoe.
Denk aan de shape vand e Ocean Rodeo barren door onze eigen El Rudo.
De voordelen van een Stopperbal door het dubbele depowerkoord.
Mutiny's swivel die nagenoeg perfect lijkt te werken.
Core/flysurfers autospin swivel.
Het zijn misschien kleine updates maar toch wel prettig dat er naar gekeken word.
Dit filmpje gaat gewoon vooral om de CL die we hebben ontwikkeld zodat we een eigen CL hebben ipv een BLADE CL te gebruiken. Belangrijk voor ons was dat het naast goed werkt natuurlijk ook weer snel en makkelijk is te monteren na release. En dat lijkt goed gelukt te zijn. De Swivel moest in de bar locken wat de vorige niet deed. En het lijkt alsof het systeem veel veel makkelijker terug draait. Je kunt ook makkelijk de loop zelf vervangen. Vooral voor mensen die de Judge varen of te wel unhooked tricks doen die zullen graag een extra grote loop willen.
Gewoon op alle manieren een update van de voorgaande jaren.








Get ready for an Epic Session / epic kites