Reacties
naja 05 January / 2022 / 17:37

Gaaf!{#emotions_dlg.thumbsup.gif}

FeRNandeZ 05 January / 2022 / 21:14

Toch vind ik het raar dat de kite vast zit aan de voorkant van het schip. Het trekken van de kite aan de voorkant wil het schip de bocht om trekken en zal het roer dus veel moeten tegen sturen, tenzij je idd pal downwind koers vaart met een loopende kite.

Peter Lynn deed al 20 jaar terug onderzoek en promotie van het concept van kites als voortstuwing voor boten.

Hij stelde toen een rail voor over het midden van het schip, waarbij het pull punt waar de kite aan het schip trekt kan worden ingesteld, met een lier naar voren of naar achteren tov het zwaarte punt.      

Met zon rail systeem kon je zelfs heel goed het schip manoevrenen sturen, in combinatie met de stand van de kite, was dit zelfs veel beter bestuurbaar dan met een normale zeilboot mogelijk is. Alles zou dan met een autopilot worden geregeld. 

 

Ik zal eens zoeken of ik het nog ergens kan vinden was ergens in 1999 was, later kreeg je ook nog die Belluga Sails wat failliet ging (ook kite aan voorkant).  Verder  zijn nog wat concepten met laddermolens en andere kite lieren met turbines voor energie opwekking. 

kantje board !

snowbuggy 05 January / 2022 / 23:06

"...met een simple druk op de knop...." dat klinkt wel heel erg optimistisch voor een 1000 m2 kite.

Eerst zien dan geloven.

 

We leuk dat kite power weer onder de aandacht komt.

karel79 06 January / 2022 / 21:17

En wat als er wat mis gaat? Er gaat altijd wel iets mis.. lijkt me lastig herstarten / lijnen uit de knoop halen etc. Maar toffe ontwikkeling! En 20% is een serieuze besparing bij zo'n kolossaal schip

ESComputers 08 January / 2022 / 22:06

Iemand is pasgeleden ook de Atlantische Oceaan overgestoken vanuit Portugal met een boot aangedreven door een kite waar ook een YT filmpje van gemaakt is, wel een kort filmpje misschien dat er nog meer over te vinden valt. https://www.surfertoday.com/kiteboarding/francisco-lufinha-crosses-the-atlantic-on-a-kite-powered-boat Hij lijkt trouwens wel ietwat normale water kite board kites te gebruiken, apart catamaran achtige boot dan! {#emotions_dlg.coool.gif}

Last edit by: ESCOMPUTERS

ESComputers had een 3 sterren sessie in Workum met maar liefst 14 - 17 knots op zijn North Rhino (2009)