Reacties
asluis 18 November / 2022 / 10:43

Het thuisfront kan mijn sessie volgen {#emotions_dlg.confused.gif}, ze vragen nu al niet eens hoe het geweest was.
(antwoord is toch meestal hetzelfde, toppertje natuurlijk)

karel79 18 November / 2022 / 17:07

Ik vind dit een goede ontwikkeling. Schreef al eerder dat ik er best wel eentje zou willen hebben voor 'just in case'.

Echter heb ik er nog steeds geen. En ik denk ook niet dat ik er binnenkort eentje zal aanschaffen. Ik blijf het nogal veel geld vinden voor iets wat je niet nodig hoopt te hebben.

Het is ook enkel een safety ding. Verder heb je dr niets aan? Sessie log is geinig maar wel wat karig.

Zou het niet wat zijn om te integreren in Surfr? Als extra (betaalde) optie bij een pro abbo? Of andersom, dat surfr ook op deze smartwatch zou werken?

Janvanbun 21 November / 2022 / 11:45

Wat is nou het verschil tussen het meenemen van dit horloge en een telefoon, op risky downwinders bijvoorbeeld? Als je voor de kust gaat grasmaaien heb je in mijn ogen zo'n horloge niet nodig. Maw. in welke situaties voegt het dragen van zo'n horloge nou iets toe?

karel79 21 November / 2022 / 15:56

@jan, bedienings gemak.. Je telefoon zit in je wetsuit in een hoes en is gelocked. Die valt niet te bedienen als je in het water ligt.

Als je zelfstandig naar de kant kunt komen heb je dit horloge niet nodig.. Het is enkel voor dat (gelukkig) zeldzame moment dat je in de problemen zit, je zelf niet naar de kant kunt komen en er ook niemand is die je helpt.

Voor als je dus alleen gaat kiten en te ver uit de kant gaat of in slechte omstandigheden en dan of materiaalpech hebt of lichamelijke problemen. Gebroken been bij een verkeerde landing. Gewikkeld in je lijnen.. verzin t maar. Dan wil je gewoon met 1 druk op de knop hulp in kunnen schakelen.

Of te wel, de kans dat je dit nodig hebt is zeer klein, maar niet nul.. toch lijkt t mij wel wat. Hoe vaak heb je nou je kiteknive nodig gehad? Ik nog nooit iig. Hopelijk houden we dat ook zo, maar ik heb er wel 1tje. Maar goed kost natuurlijk ook geen drol..

Anyway, een app (die al actief is tijdens je sessie, zoals een Surfr) die je met een voice command zou kunnen bedienen en ook direct de KNRM kan inschakelen incl GPS positie lijkt me toch technisch wel mogelijk. Ik snap dat dat commercieel niet aantrekkelijk is voor SafeTrx, maarja.. het gaat hier natuurlijk om mensenlevens, niet om euros.

karel79 21 November / 2022 / 16:09

Surfr zou andere Surfrs in de buurt kunnen waarschuwen bedenk ik me nu! Incl navigatie richting de drenkeling!

FeRNandeZ 21 November / 2022 / 20:39

Die apple ultra watch toch ook wel een erg mooi ding...

Apple Watch Ultra vs Garmin Fenix 7: which should you buy? | Stuff

 

Hoef je je ook geen telefoon meer mee op downwinders. Met apple watch heb je bijna alles bij je. Je kan ermee betalen, whats app sturen, sms en zelfs bellen, daarnaast al je sport en gps tracking opties....

Maar ben bang dat je met zon ding wel weer extra werk in huis haalt en het is ook wel lekker om af en toe momenten disconnected te zijn.....

 

kantje board !

Kitemen 22 November / 2022 / 13:07

Ook met de Ultra heb je nog steeds een abo nodig die 4g op Apple watch ondersteund. In NL is dat nog steeds alleen maar T-mobile. Dus wat dat betreft voegt de ultra niets extras toe voor kitesurfen enkel een langere batterijduur

FeRNandeZ 22 November / 2022 / 13:28

Heb nu ook een "duo sim" T-mobile, het kost 5 euro per maand, heb je zelfde nr op twee toestellen.

kantje board !