Uitleg weer advies

Voor de minder ervaren kiters en kiters die nieuwe spots willen bezoeken geven de spot weerpagina's op Hanglos een advies of je op een spot op dit moment kunt kiten of niet. Het advies is gebasseerd op waarnemingen die we elke 10 minuten van de weerstations binnenkrijgen. We checken de volgende 3 zaken om tot een advies te komen:

  • Gemiddelde windsnelheid

0 - 4 m/s Windsnelheid is niet genoeg om te kiten.

5 - 7 m/s Windsnelheid is eigenlijk net niet genoeg maar met een groot board/grote kite of als je 50 kilo weegt kan je het proberen.

8 - 12 m/s windsnelheid is perfect om te kiten.

>13 m/s windsnelheid boven de 13 m/s is ok voor gevorderde kiters.

  • Windvlagen

>13 m/s windvlagen van boven de 13 m/s zijn condities voor gevorderde kiters.

  •  Windrichting

Indien de windrichting aflandig is zal het advies zijn om een andere kitespot te zoeken. Bij alle andere richtingen zal het advies positief zijn voor de kitespot.

Eenheden: Op dit moment gebruiken we "meters per seconde" voor de windsnelheid. Veel kiters werken liever met knopen. 1 m/s is gelijk aan 1.9 knopen. Ofwel doorgaans kan je het aantal m/s vermenigvuldigen met 2 voor het aantal knopen.

Kleurgebruik: De kleuren grijs, oranje, groen en rood worden gebruikt om aan te geven of de windsnelheid; onvoldoende, matig, goed of voor gevorderder kiters is. De windrichting wordt in grijs aangegeven als hij aflandig is en in groen als de richting ok is voor de betreffende kitespot.

LET OP: Dit is een automatisch gegenereerd advies en neemt alleen de 3 variabelen hierboven mee. Ook worden de voorspellingen en het materiaal dat je bezit er niet in meegenomen. Check daarom altijd de voorspellingen en andere condities zoals onweer, regenbuien enzovoort. Dit advies is slechts een voorzetje op je eigen verantwoordelijkheid om een juiste beslissing te nemen!